Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή
Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις μεσημβρινές ώρες στη βόρεια Ελλάδα με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).
Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη την χώρα. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία προβλέπονται κατά τόπους ισχυρά με καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς, στα νησιά τους 31 με 33 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 34 και στη νότια Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική, γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3, στα παράκτια τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αρχικά γενικά αίθριος. Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις μεσημβρινές ώρες με αυξημένες νεφώσεις, όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά και οι καταιγίδες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στην Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3, πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα παράκτια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 και τοπικά 34 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4, στα ανατολικά παράκτια και τις Σποράδες βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στις Σποράδες έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 23 Ιουνίου
Στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, από τις προμεσημβρινές ώρες στη Στερεά και την Πελοπόννησο και το απόγευμα στην Ήπειρο βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) μέχρι το μεσημέρι, στις Σποράδες μέχρι νωρίς το απόγευμα, στην Στερεά και την Πελοπόννησο μέχρι νωρίς το βράδυ και στην Ήπειρο το απόγευμα.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου στα ορεινά πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα στα δυτικά νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς ως προς τις μέγιστες τιμές της και δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.