LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Ιουνίου 2025 06:53 | Ανανέωση: 19 Ιουνίου 2025 06:30

Βουλή: Με 154 "ναι" εγκρίθηκε η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για παραπομπή του Καραμανλή σε προανακριτική

Από την ψηφοφορία απείχαν συνολικά 61 βουλευτές, οι 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 21 του ΚΚΕ και οι 11 της Νέας Αριστεράς και ανεξάρτητοι βουλευτές.

Τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Αχ. Καραμανλή, στη βάση της σχετικής πρότασης της ΝΔ για διερεύνηση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα) αποφάσισε, μετά από μυστική ψηφοφορία, η Ολομέλεια της Βουλής με ψήφους 154 «ναι» έναντι 13 «κατά» και 1 «παρών».

Από την ψηφοφορία απείχαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά, ενώ απουσίαζαν και οι Ανεξάρτητοι βουλευτές Αντώνης Σαμαράς, Παύλος Σαράκης καθώς και ο βουλευτής της Πλεύσης Διαμαντής Καραναστάσης.

Ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα ο Α' Αντπρόεδρος του σώματος Γιάννης Πλακιωτάκης πρότεινε, η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διεξαγωγή προκαταρτικής εξέτασης να αποτελείται από 26 μέλη και να υποβάλει το πόρισμά της σε δύο μήνες από την συγκρότηση της Επιτροπής.

Βουλή - Προανακριτική - Τέμπη - Καραμανλής

Παράλληλα, η ολομέλεια της Βουλής απέρριψε:

1. την πρόταση του ΠΑΣΟΚ κατά των πρώην Υπουργών Μεταφορών και Υποδομών Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη, καθώς και κατά των πρώην Υφυπουργών Μιχαήλ Παπαδόπουλου, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, Γεωργίου Καραγιάννη, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, Νικόλαου Μαυραγάνη και Αθανάσιου Μωραΐτη», καθώς και,

2. την κοινή πρόταση των ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της Νίκης, της Πλεύσης Ελευθερίας και των 6 Ανεξάρτητων βουλευτών-μελών του Κινήματος Δημοκρατίας «κατά: 1) του Κυριάκου Μητσοτάκη του Κωνσταντίνου, Πρωθυπουργού, 2) του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Αχιλλέα, πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και νυν βουλευτή, 3) του Ιωάννη Κεφαλογιάννη, πρώην Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών και νυν Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, 4) του Γεωργίου Καραγιάννη, πρώην Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, 5) του Μιχάλη Παπαδόπουλου, πρώην Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, 6) του Γεώργιου Γεραπετρίτη, πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και νυν Υπουργού Εξωτερικών, 7) του Ιωάννη Τσακίρη, πρώην Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 8) της Ζωής Ράπτη, πρώην Υφυπουργού Υγείας και πρώην Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 9) του Αθανάσιου Πλεύρη, πρώην Υπουργού Υγείας και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, 10) του Νικολάου Παπαθανάση, πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και νυν Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και 11) του Χρήστου Σπίρτζη, πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Τραμπ στηρίζει το σχέδιο Πούτιν για λήξη του πολέμου με παραχώρηση εδαφώνΧθες 23:13 | Ειδήσεις

Την διαφαινόμενη θετική στάση Τραμπ, προδίδουν ίσως και τα πρώτα σχόλια του Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη Σύνοδο. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του ήταν «στον σωστό χρόνο και πολύ χρήσιμη».

Οικογένεια Μαζωνάκη: Για εμάς αξία έχει η ασφάλεια του Γιώργου, οτιδήποτε άλλο δεν μας αγγίζειΧθες 21:36 | Ειδήσεις

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειας του δημοφιλούς τραγουδιστή, ενώ ο ίδιος παραμένει στο Δρομοκαϊτειο

Ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο: Η ιδιοκτήτρια μιλά στον ΑΝΤ1 για το συμβάνΧθες 20:50 | Ειδήσεις

Αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη της 64χρονης ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ και 42χρονου συγγενή της, ο οποίος ήταν υπεύθυνος λειτουργίας του παιχνιδιού.

Viral έγινε γνωστός τράπερ που επίπληξε ανήλικο, επειδή έπινε αλκοόλΧθες 20:25 | Ειδήσεις

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι πολύ επικίνδυνη στους νέους και μπορεί να αποβεί και μοιραία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα μεταβούν στον Λευκό Οίκο μόνο εφόσον τους απευθυνθεί επίσημη πρόσκληση23:59Ατρόμητος: Φιλικό με πολλά νεύρα και ήττα από τη Λάτσιο23:50Ο Τραμπ στηρίζει το σχέδιο Πούτιν για λήξη του πολέμου με παραχώρηση εδαφών23:40Παγκόσμιο Νέων Γυναικών: Χάλκινη η εθνική23:26Σάλος με προπονητή που τράβηξε τα μαλλιά αθλήτριας, επειδή έχασε η ομάδα στον αγώνα (βίντεο)23:12Diamond League Σιλεσία: Δεύτερος ο Καραλής με επίδοση στα 6.00μ. για 10η φορά22:57Αλάσκα: Προπαρασκευαστικά έγγραφα για το τετ-α-τετ Τραμπ – Πούτιν βρέθηκαν σε εκτυπωτή στο Άνκορατζ22:43Ρωσία: Λεωφορείο ανετράπη λόγω ομίχλης (βίντεο)22:28Οικογένεια Μαζωνάκη: Για εμάς αξία έχει η ασφάλεια του Γιώργου, οτιδήποτε άλλο δεν μας αγγίζει22:14Κέρκυρα: Φωτιά σε κινητήρα αεροσκάφους που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο με προορισμό την Γερμανία21:59Γιώργος Μαζωνάκης: Για 3η μέρα παραμένει έγκλειστος στο Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο21:44Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά21:29Ερντογάν: Έτοιμη η Άγκυρα να συμβάλει στην εδραίωση της ειρήνης στην Ουκρανία21:15Ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο: Η ιδιοκτήτρια μιλά στον ΑΝΤ1 για το συμβάν21:00Πούτιν: Η επίσκεψη στην Αλάσκα ήταν "χρήσιμη και επίκαιρη"20:46Viral έγινε γνωστός τράπερ που επίπληξε ανήλικο, επειδή έπινε αλκοόλ20:31Το WhatsApp ανακοίνωσε ότι η Μόσχα επιχειρεί να το μπλοκάρει20:17Ο Τραμπ μετέφερε στον Ζελένσκι την πρόταση Πούτιν για ουκρανική απόσυρση από Ντονέτσκ – Λουχάνσκ20:02Φωτιά στα Καλάβρυτα – Ήχησε το 112 19:47Φον ντερ Λάιεν: Ευχαριστίες στον Τραμπ για την ενημέρωση σχετικά με την Αλάσκα19:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο