LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 16 Ιουνίου 2025 17:39

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης στον 31χρονο που σκότωσε τον επίδοξο βιαστή του

Το 64χρονο θύμα, είχε παρασύρει τον δράστη στο διαμέρισμα του, με το πρόσχημα εκτέλεσης υδραυλικών εργασιών. Πως έγινε το έγκλημα.

Δικαστηριο - δικη - σφυρακι

Σε κάθειρξη 8 ετών καταδικάστηκε από το Εφετείο ο 31 ετών άνδρας που σκότωσε με αγριότητα έναν 64χρονο, τον Ιούλιο του 2023, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Το έγκλημα φέρεται να συνέβη ύστερα από μεταξύ τους συμπλοκή, όταν το θύμα επιτέθηκε στον νεαρό κατηγορούμενο επιχειρώντας να τον βιάσει.

Δικάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε τον καθ' ομολογία δράστη ένοχο, όπως πρωτοδίκως, για ανθρωποκτονία, την οποία τέλεσε εν βρασμώ ψυχικής ορμής και καθ' υπέρβαση των ορίων της άμυνας. Δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, ενώ μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου επέστρεψε στις φυλακές. Η πρωτόδικη ποινή του ήταν κάθειρξη 13 ετών.

Το φονικό αποκαλύφθηκε όταν ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία, ομολογώντας τη δολοφονία. Ο 64χρονος είχε βρεθεί μέσα σε λίμνη αίματος εντός της γκαρσονιέρας όπου διέμενε, φέροντας πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι του, ενώ ο λαιμός του ήταν τυλιγμένος με κορδόνι. Η ιατροδικαστική εξέταση «έδειξε» ασφυξία και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ως αιτία θανάτου. Στη σκηνή του εγκλήματος εντοπίστηκαν τρία μαχαίρια, ενώ χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι, ο δράστης έγραψε με το αίμα του 64χρονου τη φράση «Παιδεραστή -1» στον τοίχο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 31 ετών άνδρας είχε ακολουθήσει το θύμα στο διαμέρισμά του, όταν εκείνος του ζήτησε να εκτελέσει κάποιες υδραυλικές εργασίες.

Την κατά τον νόμο άμυνα επικαλέστηκε από την πρώτη στιγμή ο κατηγορούμενος, επισημαίνοντας ότι εάν γύριζε τον χρόνο πίσω θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο, αν και δήλωσε μετανιωμένος για τον θάνατο του 64χρονου. Τόνισε δε, ότι κυριεύθηκε από φόβο, ενώ δήλωσε χρήστης ναρκωτικών. «Με αιφνιδίασε και ήρθε από πίσω. Μου βγήκε αυθόρμητα να αμυνθώ. Τον χτύπησα στο πρόσωπο κι έπεσε κάτω. Δεν θυμάμαι πόσες φορές, σίγουρα δύο με τρεις. Μετά πανικοβλήθηκα. Ήθελα να φύγω, έψαχνα τα κλειδιά, αλλά ήταν κλειδωμένη η πόρτα. Θόλωσα πήγα και τον ξαναχτύπησα. Φοβήθηκα μην ξανασηκωθεί. Γι' αυτό το λόγο τον έδεσα με το σκοινί. Ψάχνοντας τα κλειδιά του σπιτιού εντόπισα τα μαχαίρια- τα δύο τα κάρφωσα πάνω στο στρώμα και το τρίτο το ακούμπησα πάνω του, στη βουβωνική χώρα», είπε στην απολογία του.

Ειδήσεις σήμερα:

Συντριβή Boeing 787 της Air India: Ανακτήθηκε το 2ο μαύρο κουτί

Πυρβολισμοί στο Περιστέρι - Αυτόπτης μάρτυρας: Αν δεν του είχε πέσει το όπλο θα είχε γίνει χαμός (βίντεο)

Εγνατία: Καραμπόλα οχημάτων με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βουλή: Λιποθύμησε η Μαρία Αθανασίου της Ελληνικής Λύσης23:58Βόλος: Δωδεκάχρονος απείλησε συμμαθητή του με σουγιά για να τον ληστέψει23:43Εννιά εταιρείες στη «φάκα» της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος – Απάτες εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΕΦΚΑ23:28Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 35 τραυματίες από τις εκρήξεις στην Καμπούλ23:13Κιλκίς: Πυροβολισμοί έξω από ξενοδοχείο – Ένας νεκρός22:58Πύργος: Κτίριο κατέρρευσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:43Βρετανία: Προσγειώθηκε εκτάκτως το αεροπλάνο του Πιτ Χέγκσεθ λόγω ρωγμής22:28Βόλος: Κλοπή τσάντας στο κέντρο της πόλης από άνδρα πάνω σε ποδήλατο22:13Γάζα: Αύριο ανοίγει η μεθοριακή διάβαση της Ράφα21:58Συλλήψεις για ομάδες στο διαδίκτυο που “κάρφωναν” τα αστυνομικά μπλόκα21:43Ισραήλ: Η Χαμάς θα παραδώσει δύο σορούς ομήρων απόψε21:28Κρήτη: Αγοραπωλησία αεροβόλου σε σχολείο 21:13Διπλό έγκλημα στη Φοινικούντα: Το παζλ που συνδέει τα πρόσωπα20:58Τέμπη: Διεκόπη για τις 30 Οκτωβρίου η δίκη για τα βίντεο20:43Αποκάλυψη ΑΝΤ1: "Στα συρτάρια" ο κανονισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Κατατίθεται η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη – Τι θα γίνει με τα ονόματα των θυμάτων20:00Μειώσεις τιμών: Ασπιρίνη στην ακρίβεια, λένε οι καταναλωτές (βίντεο)19:46Παναθηναϊκός: Ετοιμάζεται να ντύσει στα πράσινα τον Ανδρέα Τεττέη και τον Παύλο Παντελίδη19:32Πακιστάν – Αφγανιστάν: Συμφωνία για προσωρινή κατάπαυση του πυρός19:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο