LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: Χθες 20:36

Τηλεφωνική συνομιλία Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη και Νετανιάχου

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε την προτεραιότητα στη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο

Χριστοδουλίδης - μητσοτακης
Με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχίαν και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών του με ηγέτες της περιοχής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο τη συμβολή στη μείωση της έντασης στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το Κύπριο Κυβερνητικό εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, στις τηλεφωνικές του συνομιλίες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε την άμεση ανάγκη για αποκλιμάκωση και υπογράμμισε τη σημασία επιστροφής στη διπλωματία και στον διάλογο, υπογραμμίζοντας την προτεραιότητα που αποδίδει η Κυπριακή Δημοκρατία στη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο της διατήρησης της περιφερειακής ασφάλειας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επανέλαβε και την ανάγκη για άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, την απελευθέρωση των ομήρων και την απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό.

Οι στενές διπλωματικές σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, με όλα τα κράτη της περιοχής, καθώς και ο ρόλος της ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αξιοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό, για να συμβάλουμε ενεργά και υπεύθυνα στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης και ειρηνικής επίλυσης των κρίσεων στην περιοχή. Η Κύπρος, ως το πλησιέστερο κράτος μέλος της ΕΕ στην περιοχή, με διαχρονικά αξιόπιστες σχέσεις με όλα τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου και με σταθερή προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου, παραμένει έτοιμη να προσφέρει κάθε δυνατή διπλωματική και ανθρωπιστική στήριξη.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να χτίζει γέφυρες επικοινωνίας και να λειτουργεί ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, υπηρετώντας τις αρχές της ειρήνης και της συνεργασίας.

Ειδήσεις σήμερα:


Τζόκοβιτς: Η διαμονή του στην Ελλάδα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2028

Κικίλιας: Η κρίση στη Μέση Ανατολή, επηρεάζει τρόφιμα, ενέργεια και μεταφορές

Ανήλικος στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2025: Επιβλητική νίκη για την ΠαρίΣήμερα 00:04 | Ειδήσεις

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας και Ευρώπης συνέτριψε 4-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μαρίνα Βουλιαγμένης: Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του ελικοπτέρου – Έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος (εικόνες)Χθες 23:10 | Ειδήσεις

Οι 5 επιβαίνοντες (1 Έλληνας πιλότος και 4 αλλοδαποί) βγήκαν με ίδιες δυνάμεις από τη θάλασσα και είναι καλά στην υγεία τους.

Ισραήλ: Εκρήξεις στο Τελ Αβίβ μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν (βίντεο)Χθες 16:39 | Ειδήσεις

Ισραήλ και Ιράν αντάλλαξαν έναν ακόμη γύρο επιθέσεων αργά το Σάββατο και συνεχίζουν και σήμερα Κυριακή με την ισραηλινή κυβέρνηση να αναφέρει τουλάχιστον 11 νεκρούς και τις σειρήνες να ηχούν στην χώρα και τους Ισραηλινούς να σπεύδουν στα καταφύγια.

Μύκονος: Πατέρας βίαζε τα ανήλικα δίδυμα κορίτσια του!Χθες 16:13 | Ειδήσεις

Πώς αποκαλύφθηκε η φρικιαστική αυτή υπόθεση. Στη φυλακή ο 50χρονος δράστης

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2025: Επιβλητική νίκη για την Παρί00:14ΕΕ: Εκτακτη σύνοδο των ΥΠΕΞ για τη Μέση Ανατολή00:00Εντοπίστηκαν οι ανήλικες που είχαν εξαφανιστεί από την Νέα Σμύρνη23:45Μαρίνα Βουλιαγμένης: Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του ελικοπτέρου – Έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος (εικόνες)23:29Μεγάλη Βρετάννια: Έληξε ο συναγερμός για την ύποπτη τσάντα23:14Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Τραμπ για τη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν22:59Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Δένδιας22:45Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό "Σύνταγμα"22:30Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος: Σύλληψη πορτοφολάδων με λεία και πλαστά έγγραφα22:15Συναγερμός για την εξαφάνιση δύο 15χρονων από τη Νέα Σμύρνη22:00Παράσυρση πεζών στο Παλιούρι Χαλκιδικής - Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση ΚΤΕΛ 21:45Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα21:30Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο λόγω διαδηλώσεων για την Παλαιστίνη - Συγκέντρωση και στην ισραηλινή πρεσβεία 21:15Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να βομβαρδίζει πυραυλικές εγκαταστάσεις στο δυτικό Ιράν21:00Τηλεφωνική συνομιλία Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη και Νετανιάχου20:46Άραχθος: Ενός λεπτού σιγή και υπόκλιση για τον 14χρονο Σπύρο20:31Τραγωδία στις Καλύβες Χαλκιδικής: 38χρονος πέθανε ενώ κολυμπούσε20:16Ρόδος: Τραγωδία σε παιδικό πάρτι – Πνίγηκε σε πισίνα κοριτσάκι 3 ετών20:01Αναζητώνται τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου στη Μαρίνα Βουλιαγμένης (βίντεο) 19:45Κρήτη: Εντοπίστηκε παράνομο αποστακτήριο – Κατασχέθηκαν πάνω από 4 τόνοι αλκοολούχου ποτού19:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο