LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Ιουνίου 2025 13:23

Νέος ΚΟΚ - Μητσοτάκης: Στόχος μας είναι οι καθημερινές μετακινήσεις να γίνονται ολοένα και πιο ασφαλείς (εικόνες)

Τι είπε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Βουλή - Νέος ΚΟΚ - Μητσοτάκης

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο για το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι γίνουν πιο ασφαλείς οι καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών.

«Ειδικά στη σημερινή συνεδρίαση, θα ήθελα να μιλήσω όχι μόνο ως πρωθυπουργός, αλλά και ως πατέρας, ως πολίτης που αγανακτεί ακούγοντας σχεδόν κάθε πρωί ένα θανατηφόρο δυστύχημα στην άσφαλτο, κάποιο περιστατικό με θύματα νέους που γύριζαν από βραδινή έξοδο, εργαζόμενους που πήγαιναν στη δουλειά τους. Ηλικιωμένους που βρισκόντουσαν στο δρόμο και ξαφνικά παρασύρθηκαν από έναν μεθυσμένο οδηγό, ο οποίος έτρεχε υπερβολικά έχοντας παραβιάσει και τον κόκκινο σηματοδότη. Είναι συχνές ειδήσεις. Μας ταράζουν εκείνη τη στιγμή που τις ακούμε. Όμως δυστυχώς δεν αποδεικνύονται ικανές από μόνες τους να αλλάξουν εδραιωμένες συμπεριφορές. Εύκολα το παρατηρεί κανείς κοιτώντας γύρω του την ώρα που βρίσκεται στον δρόμο. Πόσοι συμπολίτες μας μιλούν στο κινητό; Πόσοι παραβιάζουν το κόκκινο; Πόσοι μοτοσικλετιστές, δικυκλιστές, ποδηλάτες δεν φορούν κράνος για να διαπιστώσουν τελικά πόσοι από εμάς παρασύρονται σε επικίνδυνες παρανομίες από μία καταστροφική σιγουριά για τις ικανότητές τους. Και όταν συμβεί όμως το κακό είναι συνήθως πολύ αργά. Γι’ αυτό και έφτασε επιτέλους η ώρα να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Είμαστε στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σε νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Βουλή - Νέος ΚΟΚ - Μητσοτάκης

«Στόχος μας είναι οι καθημερινές μετακινήσεις να γίνονται ολοένα και πιο ασφαλείς. Αυτή τη λογική υπηρετούν τα υψηλότερα πρόστιμα και η οριστική αφαίρεση του διπλώματος σε ακραίες ή επαναλαμβανόμενες παραβάσεις. Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση κινούνται τα αυστηρά όρια ταχυτήτων και την κατανάλωση αλκοόλ», σημείωσε.

«Δίνουμε προτεραιότητα στα αστικά λεωφορεία ελευθερώνοντας τις ειδικές λωρίδες από ταξί και προφανώς ΙΧ έχοντας ως εξαίρεση τα οχήματα που μεταφέρουν άτομα με αναπηρία ή τα οχήματα με μηδενικούς ρύπους. Έτσι θα αυξηθεί η ταχύτητα στις δημόσιες συγκοινωνίες. Παράλληλα, τα δρομολόγια των συγκοινωνιών θα γίνουν συνεπέστερα. Είναι κινήσεις που θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών» πρόσθεσε.

Βουλή - Νέος ΚΟΚ - Μητσοτάκης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πρώτοι κατηγορούμενοιΧθες 19:19 | Ειδήσεις

Οι έντεκα κατηγορούμενοι που παρουσιάστηκαν στον ανακριτή σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ ένας δωδέκατος ζήτησε νέα προθεσμία και θα απολογηθεί την Δευτέρα.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για τον θάνατο της 16χρονης: Εννέα στις δέκα κριτικές του κλαμπ έκαναν λόγο για νοθευμένα ποτάΧθες 20:52 | Ειδήσεις

Όσα αποκάλυψε για τους "αυτοφωράκηδες" αλλά και τις κριτικές για το κλαμπ που διασκέδαζε η άτυχη 16χρονη λίγο πριν καταλήξει.

Ενδοοικογενειακή βία - Κορωπί: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 50χρονοΧθες 21:21 | Ειδήσεις

Η 40χρνη σύζυγος του, εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο  «Ερυθρός Σταυρός».

Διονύσης Σαββόπουλος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο για την κηδεία τουΧθες 19:04 | Ειδήσεις

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός του Διονύση Σαββόπουλου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός: Έκανε παρέλαση… λίγες μέρες νωρίτερα ο “Θρύλος”23:59Κως: Υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας με ανήλικα θύματα23:46Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός: Το “τριφύλλι” λύγισε… από τις απουσίες και τους τραυματισμούς23:32"Αποκαλύψεις" - ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι επιδοτήσεις που έγιναν ταξίδια στο Ντουμπάι και..... ρούχα23:19Missing Alert για την εξαφάνιση ανηλίκων23:05Εργατικό ατύχημα στο Βόλο: 58χρονος έπαθε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς την ώρα που εκτελούσε εργασίες22:52Θεσσαλονίκη: Πολυετής φυλάκιση σε 25χρονη που έβαζε την κορούλα της να ζητιανεύει22:38Ο Ράφα Μπενίτεθ θα παρουσιαστεί από τον Γιάννη Αλαφούζο22:25Έκαψε το διαμέρισμα της προσπαθώντας να σκοτώσει κατσαρίδα – Νεκρή μια 30χρονη γειτόνισσα22:11Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για τον θάνατο της 16χρονης: Εννέα στις δέκα κριτικές του κλαμπ έκαναν λόγο για νοθευμένα ποτά 21:58Ενδοοικογενειακή βία - Κορωπί: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 50χρονο21:44Λάρισα: Συνοδός ασθενή επιτέθηκε σε νοσηλευτή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου21:31Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 21:17Γκάζι - 16χρονη: Αίτημα για σφράγιση του κλαμπ κατέθεσε η ΕΛΑΣ στον Δήμο Αθηναίων21:04Ηράκλειο: 50χρονος κρατούμενος κατάπιε ναρκωτικά για να τα περάσει στις φυλακές20:50Λάρισα: Τέσσερις συλλήψεις για κλοπές, διαρρήξεις και εμπρησμούς20:37Ευλογιά των προβάτων – ΕΟΦ: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο συμβόλαιο στην ΕΕ20:23Παναθηναϊκός: Αμφίβολοι οι Ερνανγκόμεθ, Ρογκαβόπουλος με Βίρτους 20:09Μαξ Φερστάπεν: Όλοι πίστευαν ότι αυτό θα ήταν ένα εύκολο πρωτάθλημα για τη McLaren και τουλάχιστον δεν είναι19:55Διονύσης Σαββόπουλος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο για την κηδεία του19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο