LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: Χθες 13:11 | Ανανέωση: Χθες 14:15

Τζάνειο: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση η 62χρονη που υπεβλήθη σε μετάγγιση αίματος κατά λάθος

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πειραιά για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών. 

Γιατρός - ΜΕΘ - Εντατική - νοσοκομείο
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η 62χρονη που υπεβλήθη κατά λάθος σε μετάγγιση αίματος τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πειραιά για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Ο νοσηλευτής αναμένεται να τεθεί σε αργία για τουλάχιστον έναν μήνα, ενώ δεν αποκλείονται περαιτέρω κυρώσεις.

Την ίδια ώρα ο νοσηλευτής παραμένει εξαφανισμένος, από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας, γεγονός που έχει εξοργίσει ακόμη περισσότερα τα παιδιά της 62χρονης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συνήγορος της οικογένειας της ασθενούς ανέφερε πως δεν στοχοποιείται μόνο ο νοσηλευτής, καθώς αναμένονται απαντήσεις και για ενδεχόμενες ευθύνες άλλων προσώπων, με την οικογένεια να ζητά πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού.

Ως σοβαρό πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα θα αντιμετωπιστεί το λάθος του νοσηλευτή του Τζανείου Νοσοκομείου που έκανε μετάγγιση αίματος στην ασθενή που δεν τη χρειαζόταν και μάλιστα με λάθος ομάδα αίματος, έχοντας αποτέλεσμα η γυναίκα υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια και να χαλοπαλεύει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Η ασθενής Κ.Χ. εισήχθη στο Νοσοκομείο μας στις 03-06-2025 λόγω αδυναμίας δεξιού άνω άκρου και αδυναμίας ορθοστάτησης. Η πρώτη αξονική εγκεφάλου ανέδειξε αιμορραγία στα βασικά γάγγλια αριστερά και αποφασίστηκε αρχικά συντηρητική αντιμετώπιση, οπότε και εισήχθη στη Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης-06-2025 της χορηγήθηκε εκ λάθους μία μονάδα αίματος που προοριζόταν για άλλον ασθενή, από ένα εκ των 3 ατόμων του νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκονταν στην βάρδια της κλινικής που νοσηλευόταν. Η ασθενής εμφάνισε έντονη συμπτωματολογία που είχε ως αποτέλεσμα την άμεση διασωλήνωση και μεταφορά της στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε νέο απεικονιστικό έλεγχο που ανέδειξε αύξηση της εγκεφαλικής αιμορραγίας και κρίθηκε από ιατρικής άποψης σκόπιμο να υποβληθεί σε χειρουργική αποσυμπίεση του αιματώματος. Έκτοτε παραμένει διασωληνωμένη, σε βαριά αλλά σταθερή κατάσταση.

Μόλις ενημερώθηκε η Διοίκηση, διέταξε άμεσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση του συμβάντος και κατατέθηκε αυθημερόν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πειραιώς, για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για το ατυχές συμβάν και δεσμεύονται να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο για την αποκατάσταση της υγείας της ασθενούς, όσο και για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Συγγνώμη» από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ειλικρινή συγγνώμη προς την άτυχη ασθενή και την οικογένειά της εξέφρασε χθες και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αμέσως ενεργοποίησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση του συμβάντος, δίνοντας άμεσα εντολή τόσο στον ΟΔΙΠΥ όσο και στο ΕΚΕΑ να ξεκινήσουν έρευνα παράλληλα με την ΕΔΕ.

«Για το χθεσινό εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό σφάλματος, ενός νοσηλευτού του Τζανείου Νοσοκομείου, όταν διαπιστώθηκε χθες η Διοίκηση αμέσως διέταξε ΕΔΕ για τις συνθήκες του περιστατικού, κλήθηκε ο εισαγγελεύς για το ποινικό σκέλος και εγώ ζήτησα από τον ΟΔΙΠΥ να ξεκινήσει έρευνα για τις διαδικασίες που ακολουθεί το νοσοκομείο και το ΕΚΕΑ να διερευνήσει το περιστατικό. Εύχομαι περαστικά στην ασθενή και ειλικρινή συγγνώμη από αυτήν και την οικογένεια της», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης σε χθεσινή ανάρτησή του στο «Χ».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ποσειδώνος: Ταξί τραυμάτισε θανάσιμα εργαζόμενη στην καθαριότητα (εικόνες)

Τζάνειο Νοσοκομείο: Νοσηλευτής έκανε μετάγγιση αίματος σε λάθος ασθενή

ΑΕΚ: Πέθανε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠίπκο στον ΑΝΤ1 για δασμούς: Για χρόνια οι ΗΠΑ έχουν απορροφήσει δομικές οικονομικές ανισορροπίες (βίντεο)Χθες 20:11 | Ειδήσεις

"Η ώθηση του Προέδρου Τραμπ να επαναδιαπραγματευτεί τις εμπορικές προδιαγραφές αντανακλά την επιθυμία να δημιουργηθούν πιο ισορροπημένες οικονομικές εταιρικές σχέσεις", αναφέρει μεταξύ άλλων η Ελίζαμπεθ Πίπκο.

Τζάνειο - Γιος 62χρονης: Έχω δύο ονόματα νοσηλευτών... Δεν μας λένε τίποτα, κρύβονται (βίντεο)Χθες 19:05 | Ειδήσεις

Όσα κατήγγειλε ο γιος της 62χρονης στον ΑΝΤ1 για το περιστατικό στο Τζάνειο.

Μεσολόγγι: «Έφυγε» από τη ζωή πατέρας μαθητή την ώρα που εξεταζόταν στις ΠανελλήνιεςΧθες 23:07 | Ειδήσεις

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για έναν μαθητή στο Μεσολόγγι.

Όλυμπος: Δραματική επιχείρηση διάσωσης πολυτραυματία (βίντεο)Χθες 20:40 | Ειδήσεις

Eπιχείρηση - θρίλερ στήθηκε για τη διάσωση σοβαρά τραυματισμένου ορειβάτη στον Όλυμπο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Αταμάν αρνήθηκε το λάβαρο των ερυθρόλεκων από τον Μπαρτζώκα (εικόνες)23:59Μεσολόγγι: «Έφυγε» από τη ζωή πατέρας μαθητή την ώρα που εξεταζόταν στις Πανελλήνιες23:43Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ερυθρόλευκη νίκη στο Game 323:27ΝΔ: Παραιτήθηκε η Μαρία Συρεγγέλα23:11Τροχαίο δυστύχημα στον Άλιμο: Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες ο οδηγός του ταξί22:58Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο22:44Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Στο νοσοκομείο για εξετάσεις ο Φαλ μετά τον τραυματισμό του22:28Τέμπη - Προανακριτική: Οι υπογραφές και η πολιτική κόντρα (βίντεο)22:14Τροποποίηση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία22:00Τζάνειο - Γιος 62χρονης: Έχω δύο ονόματα νοσηλευτών... Δεν μας λένε τίποτα, κρύβονται (βίντεο)21:46Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη διευθύντρια λυκείου μετά από μήνυση γονέα 21:30Παναθηναϊκός - Ολυμπιακος: Απαλλάχθηκε ο Σερέλης, πρόστιμο σε Κοντό και στις δύο ΚΑΕ21:16Χαλκίδα: Συναγερμός λόγω διαρροής υγραερίου από αυτοκίνητο (εικόνες)21:02Όλυμπος: Δραματική επιχείρηση διάσωσης πολυτραυματία (βίντεο)20:48Κρήτη: Τσακώθηκε με τη σύντροφό του και έβαλε φωτιά στο όχημα που νοίκιασαν20:31Πίπκο στον ΑΝΤ1 για δασμούς: Για χρόνια οι ΗΠΑ έχουν απορροφήσει δομικές οικονομικές ανισορροπίες (βίντεο)20:17Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Αυτοί θα είναι οι διαιτητές του τρίτου τελικού στο ΟΑΚΑ19:53Θεσσαλονίκη: Παράσυρση πεζού από μοτοσυκλέτα στο κέντρο της πόλης19:39Νάξος: Αυτοκίνητο εν κινήσει άρπαξε φωτιά (εικόνες)19:25Γιαννακόπουλος: Ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για 10 μήνες19:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο