LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2025 14:29

Ο Ολυμπιακός ζητά αποκλεισμό 2 ετών για τον Δ. Γιαννακόπουλο

Οι «πράσινοι» θα απολογηθούν αύριο στον αθλητικό δικαστή για τα όσα αναγράφονται στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές και για την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ο αθλητικός δικαστής της μπασκετικής λίγκας (ΕΣΑΚΕ) κάλεσε σε απολογία για αύριο (5/6) τους Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Εργκίν Αταμάν, Ιωάννη Παπαπέτρου, Κώστα Σλούκα, Ματίας Λεσόρ, Χρήστο Σερέλη και Δημήτρη Κοντό, για τα όσα διαδραματίστηκαν στον δεύτερο τελικό της Greek Basketball League, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, στο ΣΕΦ.

Οι «πράσινοι» θα κληθούν να απολογηθούν τόσο για τα όσα αναγράφονται στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές όσο και για την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός εις βάρος του μεγαλομετόχου του «τριφυλλιού». Η πειραϊκή ΚΑΕ ζητά απαγόρευση εισόδου για 2 χρόνια πρόστιμο 50.000 ευρώ για τον ιδιοκτήτη των «πράσινων» και την επιβολή προστίμου 44.000 ευρώ στον σύλλογο.

H καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Αμέσως μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και πριν την έναρξη του αγώνα, ο Δ. Γιαννακόπουλος, ενόσω βρισκόταν παράπλευρα του πάγκου της φιλοξενούμενης ομάδας, άρχισε να προβαίνει σε πλήθος άσεμνων χειρονομιών (σηκώνοντας το μεσαίο του δάχτυλο) προς τους φιλάθλους της ομάδας μας, αλλά και τους ιδιοκτήτες της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός Παναγιώτη και Γεώργιο Αγγελόπουλο.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν παρουσία της κ. Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς Μαρίας Δάλλα, αλλά και των διαιτητών του αγώνα, οι οποίοι, αφού τα κατέγραψαν στο συνταχθέν Φύλλο Αγώνα ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση του καταγγελλόμενου από τον αγωνιστικό χώρο.

Δυστυχώς, ακόμη και μετά την απομάκρυνσή του, ο ιδιοκτήτης της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός συνέχισε να επιδεικνύει την ίδια παραβατική συμπεριφορά, καθώς, επί σαράντα λεπτά, και βρισκόμενος στον χώρο των αποδυτηρίων του γηπέδου, προσπαθούσε να εισέλθει εκ νέου εντός του γηπέδου, παρά την αντίθετη εντολή της κ. Αντιεισαγγελέα.

Γνωστοποιήσαμε στην κ. Δάλλα την πρόθεση της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός να προβεί στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος του κ. Γιαννακόπουλου για τα ποινικά αδικήματα του αθλητικού νόμου που είχαν διαπραχθεί από εκείνον. Μόλις κάτι τέτοιο έγινε αντιληπτό από τον Δ. Γιαννακόπουλο, και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο καταγγελλόμενος τράπηκε φυγή, διαφεύγοντας των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν λάβει εντολή για τη σύλληψή του.

Ο Δ. Γιαννακόπουλος κατόρθωσε να αμαυρώσει μέχρι και το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Ευρωπαϊκής καλαθοσφαίρισης, καθώς κατά τη διάρκεια του από 22.05.2025 ημιτελικού αγώνα της Euroleague που διεξήχθη στο Άμπου Ντάμπι, δεν δίστασε να στραφεί προς τους φιλάθλους της ομάδα μας, επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα προβαίνοντας δε, στη συνέχεια, σε πλήθος άσεμνων χειρονομιών».

Από εκεί και ύστερα, Αταμάν, Σερέλης και Κοντός κλήθηκαν σε απολογία μετά από την πρώτη καταγγελία του Ολυμπιακού και το φύλλο αγώνα, για τις δηλώσεις τους στην δημόσια τηλεόραση.

Ο Σλούκας θα δώσει εξηγήσεις για όσα καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές («ντροπή, τα ίδια κάνατε και πέρσι, θα σας δω στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη») και ο Παπαπέτρου επειδή άνοιξε διάλογο με φίλαθλο του Ολυμπιακού, κάτι που του απέφερε τεχνική ποινή στον «πράσινο». Ο Λεσόρ θα απολογηθεί επειδή αποβλήθηκε αλλά αρνήθηκε να αποχωρήσει.

Ειδήσεις σήμερα: 


Δίκη για το Μάτι: Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του 34χρονου που κακοποίησε γατάκι

Βρούτσης: Δεν είναι απαραίτητη η ταυτόχρονη παρουσία Γιαννακόπουλου – Αγγελόπουλων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗ ιστορική ομιλία Τραμπ στην ισραηλινή βουλή μετά την απελευθέρωση των ομήρωνΣήμερα 14:16 | Ειδήσεις

Κατά την είσοδό του στην αίθουσα της ολομέλειας, οι βουλευτές και οι παρευρισκόμενοι σηκώθηκαν όρθιοι, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό και την εκτίμησή τους με ένα συνεχές χειροκρότημα.

Σύνοδος για τη Γάζα: Προσγειώθηκε στην Αίγυπτο ο Ντόναλντ Τραμπ (live)Σήμερα 17:41 | Ειδήσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσγειώθηκε στο Σαρμ ελ Σέιχ.

Παλαιστίνη: Σε κλίμα συγκίνησης η υποδοχή των κρατουμένων (εικόνες)Σήμερα 17:59 | Ειδήσεις

Οι απελευθερωθέντες έφθασαν με λεωφορεία, με ορισμένους από αυτούς να προβάλλουν στα παράθυρα, σχηματίζοντάς το με τα χέρια, το σήμα της νίκης.

Ο Νετανιάχου δεν θα πάει στην Αίγυπτο στη Σύνοδο για την ΕιρήνηΣήμερα 13:38 | Ειδήσεις

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός αρνήθηκε την πρόταση του Σίσι

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Ο τζιχαντισμός και ο αντισημιτισμός απέτυχαν20:07Τι καιρό θα κάνει τη Τρίτη 14 Οκτωβρίου19:53Μαραθώνας: Συνελήφθη 20χρονος για πυροβολισμούς με καλάσνικοφ έξω από σπίτι 30χρονου19:39Νέος Κ.Ο.Κ.: Πάνω από 1.700 παραβάσεις βεβαιώθηκαν τη 15η εβδομάδα των ελέγχων19:25Η ΕΕ χαιρετίζει την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων19:11Ισραήλ: Μόνο τέσσερις σοροί ομήρων θα παραδοθούν σήμερα από τη Χαμάς18:57Νίκαια: Η στιγμή που 41χρονος αρπάζει τη τσάντα ανυποψίαστης γυναίκας (βίντεο)18:43Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Εκστρατεία για Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου του μαστού18:29Παλαιστίνη: Σε κλίμα συγκίνησης η υποδοχή των κρατουμένων (εικόνες)18:15Π. Μαρινάκης: Όλοι βλέπουμε με πολύ μεγάλη συγκίνηση τις σκηνές απελευθέρωσης των ομήρων18:01Σύνοδος για τη Γάζα: Προσγειώθηκε στην Αίγυπτο ο Ντόναλντ Τραμπ (live)17:47Εικοσιτετράωρη απεργία την Τρίτη 14 Οκτωβρίου - Τι διεκδικούν17:33Μαδαγασκάρη: Ο πρόεδρος έφυγε από την χώρα17:19Ο Τραμπ ζήτησε την απονομή χάριτος στον Νετανιάχου που διώκεται για διαφθορά17:05Προφυλακίστηκε ο 43χρονος που τραυμάτισε με πιρούνι την έγκυο σύζυγό του16:51Γάζα: Φτάνουν τα πρώτα λεωφορεία με απελευθερωμένους Παλαιστίνιους16:3712 χρόνια είναι πολλά, αλλά πρέπει να στηρίξουμε την Εθνική16:23Ντόναλντ Τραμπ στην Κνεσέτ: Ιστορική αυγή μιας νέας εποχής, στη Μέση Ανατολή16:09Βασίλης Βαγιάνης: Επιστροφή στην Αθήνα με νέα ατομική έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο15:55Τουρνουά WTA 250: Αποκλείστηκε η Μαρία Σάκκαρη15:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο