LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 16 Μαΐου 2025 22:01

ΕΛΑΣ - Νέες ταυτότητες: Εφαρμογή διευρυμένου ωραρίου σε 81 αστυνομικά τμήματα

Οι ενέργειες που έχουν γίνει από την ΕΛΑΣ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως η κατάργηση του περιορισμού της τοπικής αρμοδιότητας και η εφαρμογή διευρυμένου ωραρίου σε 81 αστυνομικά τμήματα.

Νέες ταυτότητες

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή του προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε καθυστερήσεις στον προγραμματισμό ραντεβού για την έκδοση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνονται ενέργειες που έχουν γίνει από την ΕΛΑΣ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως η κατάργηση του περιορισμού της τοπικής αρμοδιότητας και η εφαρμογή διευρυμένου ωραρίου σε 81 αστυνομικά τμήματα, ενώ σημειώνεται πως από το φθινόπωρο του 2023 έχουν εκδοθεί πάνω από 1.760.000 νέα δελτία ταυτότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε καθυστερήσεις στον προγραμματισμό ραντεβού για την έκδοση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα εξής:

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία παρακολουθούν στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις και συμμετέχουν ενεργά στη μετάβαση της Δημόσιας Διοίκησης στη νέα ψηφιακή εποχή. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται διαρκώς ενέργειες που βελτιώνουν την εξυπηρέτηση του πολίτη, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια και την εγκυρότητα της διαδικασίας.

Η πλατφόρμα id.gov.gr αποτέλεσε κομβικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας για πρώτη φορά στους πολίτες τη δυνατότητα να προγραμματίσουν ηλεκτρονικά ραντεβού, αποφεύγοντας την αναμονή και την ταλαιπωρία. Επιπλέον, με πρόσφατη τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, καταργήθηκε ο περιορισμός της τοπικής αρμοδιότητας, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται σε οποιοδήποτε Γραφείο Ταυτοτήτων, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους.

Παράλληλα:

• Σε 81 αστυνομικές Υπηρεσίες των μεγάλων αστικών περιοχών εφαρμόζεται διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

• Ειδικές διαδικασίες έχουν προβλεφθεί για περιπτώσεις απώλειας ή κλοπής δελτίου ταυτότητας, όπου κατόπιν συνεννόησης, μπορούν να προγραμματιστούν έκτακτα ραντεβού.

• Έχει ξεκινήσει ανακατανομή προσωπικού και σταδιακή αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων ραντεβού, όπου αυτό είναι εφικτό.

Η έντονη ζήτηση που καταγράφεται είναι απολύτως αναμενόμενη, καθώς πρόκειται για μια πρωτοφανή πανεθνική διαδικασία ανανέωσης ταυτοτήτων, η οποία έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2023 και ήδη έχει οδηγήσει στην έκδοση άνω των 1.760.000 νέων δελτίων. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που εξελίσσεται ομαλά και σταθερά, προσαρμοζόμενο στις αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία αφουγκράζονται τις ανάγκες των πολιτών, ενσωματώνουν διαρκώς νέες τεχνολογίες και βελτιώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια ή την ποιότητα.

Συστήνεται στους πολίτες να ελέγχουν συχνά την πλατφόρμα για νέα διαθέσιμα ραντεβού, τα οποία προκύπτουν καθημερινά από ακυρώσεις ή επιπλέον δυναμικότητα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης ταυτοτήτων υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο: https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/dikaiologitika/ekdosi-deltiou-taftotitas/

Η συνεργασία των πολιτών και η εμπιστοσύνη τους αποτελούν βασικό πυλώνα για την επιτυχία της νέας ψηφιακής πραγματικότητας».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠλημμυρισμένη η Λεωφόρος Ποσειδώνος: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω της κακοκαιρίας AdelΣήμερα 09:29 | Ειδήσεις

Οι οδηγοί καλούνται να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας.

Πιερρακάκης: Σήμερα ξεκινα η επιστροφή ενοικίουΣήμερα 11:14 | Ειδήσεις

Η διαδικασία πληρωμών ξεκίνησε και, όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, η καταβολή των χρημάτων γίνεται αυτόματα χωρίς αιτήσεις.

Γλυφάδα: Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια (βίντεο)Σήμερα 08:12 | Ειδήσεις

Τα οχήματα κινούνται με μεγάλη δυσκολία, με το νερό να φτάνει ακόμη και μέχρι τη μέση της πόρτας των αυτοκινήτων.

Κακοκαιρία Adel: "Φούσκωσε" ο Κηφισός στο ύψος της λαχαναγοράς (βίντεο)Σήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Σε βίντεο που δημοσίευσε το Forecast Weather αποτυπώνονται σκηνές που προκαλούν έντονη ανησυχία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία σε 11 δήμους της χώρας11:50Πιερρακάκης: Σήμερα ξεκινα η επιστροφή ενοικίου11:36Νέα Ιωνία: Η κακοκαιρία ξερίζωσε δέντρο και το έριξε πάνω σε ΙΧ (βίντεο)11:22Κρήτη: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον 19χρονο ΕΠΟΠ που έχασε τη ζωή του απο χειροβομβίδα (εικόνες)11:08Νέα Ερυθραία: Συνελήφθη γιός γνωστού πολιτικού μετά από περιπετειώδη καταδίωξη10:54Κωστής Χατζηδάκης: Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές των αγροτών - Η διαδικασία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ολοκληρωθεί10:40Κακοκαιρία Adele - Πολιτική Προστασία: Νεότερα στοιχεία για καιρικό σύστημα που επηρεάζει τη χώρα10:27Αττική: Εντοπίστηκε κατάστημα στην Αθήνα όπου διεξάγονταν τυχερά παίγνια τύπου "φρουτάκια"10:12Θεσσαλονίκη: Τρόμος για ζευγάρι - 60χρονος τους έσκισε τα λάστιχα και χτυπούσε την εξώπορτα κρατώντας μαχαίρι09:58Μοσχάτο: Μεταφέρουν πολίτες με καρότσα από τον ηλεκτρικό, λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων09:44Πλημμυρισμένη η Λεωφόρος Ποσειδώνος: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω της κακοκαιρίας Adel09:30Κακοκαιρία Adel: "Φούσκωσε" ο Κηφισός στο ύψος της λαχαναγοράς (βίντεο)09:16Αττική: Σε ποιους Δήμους θα παραμείνουν κλειστά, εκτάκτως, τα σχολεία09:02Πειραιάς: Όχημα έχασε τον έλεγχο κι έπεσε στο λιμάνι08:48Ρωσία: Προειδοποιεί για αντίποινα σε περίπτωση κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων 08:34Γλυφάδα: Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια (βίντεο)08:20Κίνηση στους δρόμους: Χάος σε κέντρο και Κηφισό προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση08:06Τζουμέρκα: Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία - "Ανά 100 μέτρα υπάρχει κατολίσθηση", λέει κάτοικος στο Καλημέρα Ελλάδα07:52Περιστέρι: Φωτιά σε διαμέρισμα - Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα07:38Τυμπάκι: Κλειστά το Γυμνάσιο και το Λύκειο για την κηδεία του 19χρονου Ραφαήλ07:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο