LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Μαΐου 2025 19:41

Τέμπη: Ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει τους τίτλους σπουδών όλων των πραγματογνωμόνων - Ζητήθηκαν από τον εφέτη ανακριτή (βίντεο)

Όπως παρουσιάζει ο ANT1 ο εφέτης ανακριτής Λάρισας, 26 μήνες μετά την τραγωδία, πριν από έναν μήνα, ζήτησε από τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος να καταγραφικά των πυροσβεστικών οχημάτων με τα οποία μετέβησαν στον χώρο της τραγωδίας τα στελέχη του ανακριτικού γραφείου.

Της Γεωργίας Λαγού

Βεβαίωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, πιστοποιεί ότι ο Βασίλης Κοκοτσάκης, είναι ειδικός σε θέματα πυρκαγιών. Είναι ο πραγματογνώμονας ο οποίος έχει καταλήξει στο συμπερασμα ότι 27 επιβάτες επέζησαν από τη σύγκρουση αλλά πέθαναν από τη φωτιά.

Ακόμη ο ΑΝΤ1 παρουσιάζει:

  • Το πτυχίο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από την σχολή χημικών Μηχανικών του Νικόλαου Κάρναβου.Αποδομεί με τις μελέτες του, ότι η πυρόσφαιρα προέρχεται από τα έλαια σιλικόνης.
  • Τους τίτλους σπουδών του χημικού Αχιλλέα Μιχόπουλου, ο οποίος κάνει λόγο για εύφλεκτη ουσία από 13 έως 15 τόνους στην εμπορική αμαξοστοιχία.
  • Τα πτυχία του πραγματογνώμονα Αναστασίου Δέδε, του Γιώργου Περιβολιώτη,του Πραγματογνώμονα Παναγιώτη Μαδιά, ακόμα και του Φεντερίκο Καράσκο ειδικού στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ακόμα και αν ο ανακριτής δεν το έχει ζητήσει. Ο Καράσκο με την έκθεση του διαψεύδει την έκθεση της αστυνομίας για την γνησιότητα των βίντεο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Λακκαφώσης δεν έχει καταθέσει ακόμα τους τίτλους σπουδών του στον εφέτη ανακριτή, μετά και τη διαρροή ότι δεν είναι εγγεγραμμένος στο Τεχνικό Επιμελητήριο που έθεσε υπό αμφισβήτηση την εγκυρότητα της συνεισφοράς του στην τεχνική ανάλυση του δυστυχήματος.

Η κατάθεση των τίτλων σπουδών των πραγματογνομώνων ζητήθηκε από τον Ανακριτή, αρχές Απριλίου, ύστερα από αίτημα των συγγενών θυμάτων,μετά το σοβαρό αλαλούμ που δημιουργήθηκε με το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, εγείροντας αμφιβολίες για την επιστημονική επάρκεια ορισμένων εμπειρογνωμόνων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Η κ. Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου Δικηγόρος Συγγενών Θυμάτων τόνισε πως‘’Και πόσο γνωρίζουμε με μέχρι και πριν από δύο μέρες ,17 από αυτούς τα είχαν προσκομίσει.Θεωρώ ότι είναι τραγικό να υπάρχουν καθυστερήσεις για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών που αναμένουμε με τέτοια προσχήματα που δεν βοηθούν στην ουσιαστική αναζήτηση της αλήθειας’’.

Τέμπη - Παρέδωσαν τα πτυχία του στον ανακριτή τεχνικοί σύμβουλοι και πραγματογνώμονες των συγγενών

"Στην Αμερική για παράδειγμα, ο ορισμός των τεχνικών εμπειρογνωμόνων γίνεται αποκλειστικά από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, που διαθέτουν λίστα πιστοποιημένων επιστημόνων και ειδικών. Αυτός ο θεσμικός διαχωρισμός περιορίζει τα περιθώρια αμφισβήτησης και διασφαλίζει την αξιοπιστία των πορισμάτων" ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης, σύζυγος θύματος

‘’Το εθνικό συμβούλιο ασφάλειας μεταφορών των ηνωμένων πολιτειών, ένας τέτοιος οργανισμός πέρα από τους εμπειρότατους ερευνητές που διαθέτει πέρα από τύπου κάθε τύπο ατυχήματος οι οποίοι αναλαμβάνουν τη διοίκηση τις έρευνες και τη συνεργασία όλων των τοπικών του ομοσπονδιακών αρχών αποκλείοντας κάθε μη σχετικό άτομο και φορέα από την διερεύνηση του ατυχήματος’’ είπε ο κ. Κάπος, ενεργειακός μηχανικός

Όπως αποκαλύπτει ο ANT1 ο εφέτης ανακριτής Λάρισας, 26 μήνες μετά την τραγωδία, πριν από έναν μήνα, ζήτησε από τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος να καταγραφικά των πυροσβεστικών οχημάτων με τα οποία μετέβησαν στον χώρο της τραγωδίας τα στελέχη του ανακριτικού γραφείου.Ο δικαστικός λειτουργός θέλει να εντοπίσει τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή στο κλιμάκιο της πυροσβεστικής να μην την δουλειά του, εκείνη την ημέρα.

Ειδήσεις σήμερα:


Κύκλωμα στο Κτηματολόγιο Αθηνών: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι που παρουσιάζει ο ΑΝΤ1 (βίντεο)

Χαλκίδα: Κινηματογραφική καταδίωξη στο κέντρο της πόλης

ΗΠΑ: Αμερικανοί βουλευτές θέτουν στον Τραμπ το θέμα των προκλήσεων Ερντογάν

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συνελήφθη λιμενικός για υπεξαίρεση καυσίμων από υπηρεσιακά βυτιοφόρα14:45"Θύμα" έκπληξης ο Τζόκοβιτς, στον τελικό της Σανγκάης ο Βασερόν14:31Τραγωδία στη Σαντορίνη: 4χρονο παιδάκι πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου14:17Κίνα: Απίστευτες εικόνες από το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα όλων των εποχών14:03Πάτρα: Γονείς εγκατέλειψαν τον ανήλικο γιο τους σε κέντρο φροντίδας13:49Σοκ στην Τρίπολη: Απανωτές μαχαιριές μεταξύ συμμαθητών - Σε σοβαρή κατάσταση ο 12χρονος13:35Απειλούμενα είδη: Η κατάσταση επιδεινώνεται για τις φώκιες και τα πουλιά13:21ΝΑΤΟ: Τη Δευτέρα η ετήσια πυρηνική άσκηση13:07Χανιά: Συνελήφθη 34χρονη που κατηγορείται για 7 κλοπές12:54Ξάνθη: Κατασχέθηκαν 6.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και πάνω από 100 κιλά λαθραίου καπνού12:40Γάζα - ΟΗΕ: 60.000 τόνοι τροφίμων έτοιμοι για διανομή12:26Ο Τραμπ ξαναρχίζει και κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα12:12Θεσσαλονίκη: 35χρονος απείλησε οδηγό ταξί με σύριγγα11:58Αλέξης Τσίπρας: Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει11:44Στα επίπεδα του 2009 μειώνεται το δημόσιο χρέος - Τα άμεσα οφέλη και το σχέδιο πρόωρης αποπληρωμής11:30Φιλιππίνες: Κάτοικοι καθαρίζουν τα συντρίμμια των δυο ισχυρών σεισμών11:16Λαμία: Σοβαρό τροχαίο - Φορτηγό προσέκρουσε σε Ι.Χ11:02Η ρωσική βιομηχανία των drones, o "υβριδικός πόλεμος" κατά της Ευρώπης και οι ανεπαρκείς κυρώσεις10:48Κλειστή η οδός Λιοσίων λόγω ελέγχου ύποπτου αντικειμένου - Αναφορές για χειροβομβίδα10:34Αυστραλίας Μακάριος: Όποιος αδιαφορεί για την ιστορία του μοιάζει με δέντρο που κόβει τις ρίζες του10:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο