LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 07 Μαΐου 2025 16:32

Κοινωνικός τουρισμός 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ελληνική κυβέρνηση. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια τα βήματα για την διαδικασία.

Κοινωνικος  Τουρισμός

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικοινωνεί η ελληνική κυβέρνηση με αναρτήσεις της, την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2025-2026.

Η ανάρτηση της ελληννικής κυβέρνησης αναφέρει: «Η πλατφόρμα αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2025-2026 άνοιξε. Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ από σήμερα 7/5 έως 12/5».

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού φέτος θα διαρκέσει από την 1η Ιουλίου 2025 και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2026, ενώ ο αριθμός των διανυκτερεύσεων ποικίλει ανάλογα με το προορισμό προτίμησης των δικαιούχων.

Πειραιάς - επιβάτες - λιμάνι - διακοπές - αδειούχοι

Μεταξύ άλλων θα εκδοθούν, 300.000 επιταγές, οι οποίες καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό κόστους της διαμονής. Παράλληλα το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση και για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Οι διανυκτερεύσεις
Οι δικαιούχοι που θα κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός», έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το κατάλυμα της αρεσκείας τους από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ.

Συγκεκριμένα:

  • Έως 6 διανυκτερεύσεις με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.
  • Έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή σε καταλύματα στη Λέρο, τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω και τη Σάμο.
  • Έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν (σ.σ. καμία μηδενική ιδιωτική συμμετοχή) στη Βόρεια Εύβοια (Δήμοι Ιστιαίας-Αιδηψού, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας) και στον Έβρο. Πέρυσι είχε προστεθεί η Θεσσαλία (με εξαίρεση τις Σποράδες), ωστόσο αναμένεται η φετινή ΚΥΑ για το αν η συγκεκριμένη περιφέρεια θα περιλαμβάνεται σε αυτήν την κατηγορία με τις έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.
  • Σημειώνεται ότι οι τιμές επιδότησης για διακοπές το καλοκαίρι θα είναι αυξημένες κατά 20% τον Αύγουστο, που είναι μήνας αιχμής. Αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% ισχύει και για τις περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Επίσης, η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα σε Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Θεσσαλία (εξαιρουμένων των Σποράδων).
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει πως τυχόν συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία θα τον βοηθούσε να "πάει στον Παράδεισο"12:45Τετάρτη 20 Αυγούστου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:31Τροχαίο στην Πέτρου Ράλλη: Ένας νεκρός κι ένας σοβαρά τραυματισμένος12:17Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα χρησιμοποιήσει νέους πυραύλους σε περίπτωση που δεχθεί εκ νέου επίθεση από το Ισραήλ12:10Κυψέλη: Συνελήφθησαν δύο άτομα που κατηγορούνται ότι κατείχαν περισσότερα από 7 κιλά κάνναβης11:56Με Ελίασον στις Βρυξέλλες η ΑΕΚ11:41Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Τάρας Κατσκά 11:27Τροχαίο στην Αγία Παρασκευή: Έχασε τη ζωή του μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με Ι.Χ.11:12ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών10:58Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας ενέκρινε το σχέδιο κατάληψης της Πόλης της Γάζας, επιστράτευσε 60.000 εφέδρους10:44Άνδρας συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία - Είχε "οπλοστάσιο" στο σπίτι του10:30Καλαμπάκα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Αύρα – Νεκρός μοτοσικλετιστής (εικόνες)10:16Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο σε 60χρονη, γιατί παράτησε σκύλο στο αυτοκίνητο μέσα στη ζέστη10:02Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Αυγούστου09:48Τροχαίο Χανιά: Όχημα εκσφενδόνισε πεζό μέτρα μακριά09:34ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος απέκτησε επίσημο λογαριασμό στο TikTok09:20Έξι ανθρώπινα κεφάλια σε δρόμο στο κεντρικό Μεξικό09:05Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη08:50Πρόωρος αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά 08:35Δήμος Αθηναίων: Ξήλωσε δεκάδες εγκαταλελειμμένους τηλεφωνικούς θαλάμους καρτοτηλεφώνων08:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο