Κύπρος – Κατεχόμενα: Εγκαινιάστηκε το λεγόμενο προεδρικό μέγαρο στο ψευδοκράτος
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Άννα Ανδρέου στην Κωνσταντινούπολη,
Μήνυμα για δύο κράτη στην Κύπρο έστειλε πάλι από τα κατεχόμενα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στα εγκαίνια του νέου λεγόμενου προεδρικού, ή παλάτι όπως αποκαλείται.
«Η λύση των δύο κρατών είναι το κοινό όραμα» του ψευδοκράτους και της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα υποστήριξε πως εάν υπάρξει νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης, αυτή δεν θα διεξάγεται πλέον μεταξύ δύο κοινοτήτων, αλλά μεταξύ δύο κρατών με κυρίαρχική ισότητα».
Ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε και εναντίον των Ελληνοκυπρίων χαρακτηρίζοντας αλαζονική τη συμπεριφορά τους. Η προσπάθειά τους να δουν τον εαυτό τους ως ίσο με Τουρκία, είναι μάταιες, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Μίλησε ακόμη για κοινό πεπρωμένο της Τουρκίας με το ψευδοκράτος και διαβεβαίωσε τους Τ/Κ ότι η Τουρκία θα είναι πάντα μαζί τους.
Εμμέσως ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα της μαντίλας λέγοντας ότι κάποιοι παίζουν βρώμικο παιχνίδι και προσπάθησαν να διχάσουν τον λαό στο θέμα της ενδυμασίας.
Το λεγόμενο νέο προεδρικό του ψευδοκράτους είναι τεράστιο κτίριο δίπλα στην πράσινη γραμμή στην κατεχόμενη Λευκωδία και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Άγκυρα. Εκεί κτίστηκε και το νέο λεγόμενο κοινοβούλιο ενώ ετοιμάζεται και ένα μεγάλο τζαμί στον ίδιο χώρο.
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Μαΐου
Τραμπ: Η οικονομία μας θα απογειωθεί, αλλά μπορεί προσωρινά να έχουμε ύφεση
Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο