LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 03 Οκτωβρίου 2025 07:43

Τίλι Νόργουντ: Η AI ηθοποιός που αναστατώνει τη σόουμπιζ

Η πρώτη παρουσίαση της Τίλι Νόργουντ, του φωτορεαλιστικού χαρακτήρα που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης, προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από τους ηθοποιούς και ανοίγει τον διάλογο για το μέλλον της σόουμπιζ.

Τίλι Νόργουντ AI

της Αρετής Γιαλουσάκη

Το Χόλιγουντ βρίσκεται σε αναβρασμό μετά την παρουσίαση της Τίλι Νόργουντ, μιας «ηθοποιού» που δεν είναι άνθρωπος, αλλά προϊόν Τεχνητής Νοημοσύνης. Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του χαρακτήρα έγινε το περασμένο Σάββατο στη Ζυρίχη, στο πλαίσιο συνόδου της κινηματογραφικής βιομηχανίας, με ένα βίντεο παρωδία 20 δευτερολέπτων γύρω από την παραγωγή τηλεοπτικής εκπομπής με εργαλεία ΤΝ.

Το σωματείο ηθοποιών SAG-AFTRA στις Ηνωμένες Πολιτείες αντέδρασε έντονα, καταδικάζοντας την αντικατάσταση των πραγματικών καλλιτεχνών από «συνθετικούς ερμηνευτές». Η οργισμένη τοποθέτησή του αντανακλά τον φόβο που εκφράζουν πολλοί επαγγελματίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τεχνολογία στην καριέρα τους και συνολικά στη βιομηχανία του θεάματος.

Η Τίλι, που παρουσιάζεται ως μια γυναίκα 20 ετών, χωρίς να παραπέμπει σε συγκεκριμένη διασημότητα, αποτελεί δημιούργημα της Ολλανδής ηθοποιού και παραγωγού Ελίν φαν ντερ Βέλντεν. Το στούντιο της, Particle6 με έδρα το Λονδίνο, ανέλαβε την ανάπτυξη του project. Όπως εξήγησε η ίδια, το εγχείρημα έχει ήδη αρχίσει να προσελκύει το ενδιαφέρον και να ανοίγει νέες συζητήσεις για τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στον χώρο της ψυχαγωγίας.

Η παρουσίαση της Τίλι Νόργουντ δείχνει πώς η ΤΝ διεισδύει πλέον δυναμικά στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, προκαλώντας ταυτόχρονα ενθουσιασμό για τις νέες δυνατότητες αλλά και ανησυχία για το μέλλον των ανθρώπινων ερμηνευτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή

Πυροβολισμοί στην Ομόνοια: Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drones

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Δύσκολη η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων (βίντεο)09:18Τα μεγάλα ραντεβού στα σπορ το 202609:04Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Ιανουαρίου 08:52Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο Ίλιον - Δύο Ι.Χ. οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους08:38Τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου - Οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του08:24Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή08:10Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο