LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Μαΐου 2025 11:28

Ουκρανή δημοσιογράφος: Δολοφονήθηκε στις ίδιες φυλακές που αποκάλυπτε στα ρεπορτάζ της τα βασανιστήρια των Ρώσων

Τραγική ειρωνεία σημάδεψε το τέλος της ζωής της 27χρονης. Συνελήφθη από τους Ρώσους και μεταφέρθηκε στα κολαστήρια που η ίδια είχε καταγγείλει στα ρεπορτάζ της.

Ουκρανή - δημοσιογράφος

Σοκ προκαλούν οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία Ουκρανής δημοσιογράφου, που έφερε στο φώς διεθνής δημοσιογραφική έρευνα. Η 27χρονη ρεπόρτερ, βασανίσθηκε μέχρι θανάτου στη Ρωσία και η σορός της επιστράφηκε χωρίς μάτια, εγκέφαλο και λάρυγγα.

Κτυπήματα με μεταλλικές ράβδους, γροθιές στο πρόσωπο, σχισίματα στα χέρια, ηλεκτροσόκ, ασφυξία, πνιγμονή με νερό, γυμνή συγκατοίκηση με άγρια σκυλιά στο κελλί, και έκθεση σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Είναι μερικά μόνο από τα βασανιστήρια που υφίστανται Ουκρανοί που κρατούνται παράνομα σε ρωσικές φυλακές, Αυτό το ρεπορτάζ επιχειρούσε να καλύψει η 27χρονη Ουκρανή δημοσιογράφος Βικτόρια Ρόστσινα, μέχρι που έπεσε και η ίδια θύμα ακόμη χειρότερων βασανιστηρίων.

Ξεκίνησε το ρεπορτάζ για τους κρατούμενους - φαντάσματα που πιστεύεται ότι είναι 16.000 στις αρχές του καλοκαιριού του 2023. Τον Αύγουστο πέρασε στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας και συγκεκριμένα στο Ενερχοντάρ της Ζαπορίζια.

Σε όλη τη διάρκεια της κράτησης και των βασανιστηρίων της μίλησε μόνο μια φορά στο τηλέφωνο στην οικογένειά της για 4 λεπτά. Από το Ενερχοντάρ μεταφέρθηκε σε κέντρο προσωρινής κράτησης στη Μελιτόπολη και κατόπιν στο ρωσικό Γκουαντάναμο, τις προδικαστικές φυλακές του Ταγκανρόγκ στη Ρωσία.

Μετά από διαδηλώσεις για την απελευθέρωσή της, η σορός της επιστράφηκε αγνώριστη τον περασμένο Φεβρουάριο, στο πλαίσιο ανταλλαγής, με εμφανή τα σημάδια των βασανιστηρίων, όπως τα εγκαύματα στα πόδια της από τα ηλεκτροσόκ. Της είχαν βγάλει τα μάτια και της αφαίρεσαν τον εγκέφαλο και τον λάρυγγα. Ήδη ξεκίνησε έρευνα για έγκλημα πολέμου.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ και Ουκρανία υπέγραψαν συμφωνία για τα ορυκτά και δημιουργούν ταμείο επενδύσεων για την ανοικοδόμηση

Εισβολή κουκουλοφόρων σε εκδήλωση στη Νομική - Σαριδάκης: Δεν έχω δει ξανά τόση βία στο πανεπιστήμιο (βίντεο)

Πρωτομαγιά: Τι συμβολίζει το μαγιάτικο στεφάνι


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο με εγκλωβισμό οδηγού (εικόνες)11:29Ο Δημήτρης Κυριαζίδης επανεντάσσεται στην ΚΟ της ΝΔ11:15Βασίλης Μπισμπίκης: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων για το τροχαίο στη Φιλοθέη (βίντεο)11:01Έκρηξη σε κέντρο διασκέδασης στη Μιχαλακοπούλου – Εντοπίστηκε εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος10:47Πάπας Λέων - Χουριέτ: “Κλείδωσε” η επίσκεψη του ποντίφικα στην Τουρκία10:33Γερμανία: Σε κρίσιμη κατάσταση η δήμαρχος που βρέθηκε μαχαιρωμένη – Υπό κράτηση ο 15χρονος υιοθετημένος γιος της10:20Τετάρτη 8 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας 10:06Τροχαίο στην Κατερίνη με τραυματίες: Ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ09:52Καστοριά: Συνελήφθη 45χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος09:38"Πρόσωπο με Πρόσωπο" με τον Νίκο Χατζηνικολάου: Πρεμιέρα απόψε στις 24:0009:24Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινάει η διάθεση του – Ποιοι δικαιούνται επίδομα09:10Δήμας: 80 νέοι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας ενισχύουν την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας 08:57Βρεφονηπιακοί σταθμοί – Μιχαηλίδου: Εντός 10ημέρου ανοίγει η πλατφόρμα08:43Χανιά: Κλειστό για τρίτη μέρα το φαράγγι της Σαμαριάς08:30Μόσχα: Αναχαιτίστηκαν 210 ουκρανικά drones σε μια από τις μαζικότερες επιθέσεις του Κιέβου08:16Ταϊλάνδη: Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις 08:02Λαμία: Πτώση σοβάδων σε πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο της πόλης 07:48Χρυσός: Έσπασε το φράγμα των 4.000 δολαρίων ανά ουγγιά07:34Γουίτκοφ και Κούσνερ σήμερα στην Αίγυπτο - Πιέσεις για συμφωνία για τη Γάζα07:21Τροχαίο δυστύχημα στο Μενίδι07:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο