LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 07 Απριλίου 2025 21:30

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – Δομή Σάμου: Τι λένε πηγές για τα κρούσματα υποσιτισμού

Τι αναφέρουν πηγές του αρμόδιου Υπουργείου, για τα «έξι παιδιά από έξι μηνών έως έξι ετών διαγνώστηκαν με υποσιτισμό στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου».

Σάμος - ΚΕΔ

«Το γενικό πρόγραμμα σίτισης ακολουθείται πλήρως», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, απαντώντας σε σημερινή ανακοίνωση της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», σύμφωνα με την οποία «έξι παιδιά από έξι μηνών έως έξι ετών διαγνώστηκαν με υποσιτισμό στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «τα συγκεκριμένα περιστατικά έχουν ήδη εξεταστεί από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της δομής και, όπου κρίθηκε απαραίτητο, έγιναν παραπομπές στο Νοσοκομείο Σάμου», ενώ παράλληλα τονίζεται «ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για γενικευμένο υποσιτισμό λόγω συνθηκών διαβίωσης, αλλά για μεμονωμένα περιστατικά που απαιτούν εξειδικευμένη ιατρική παρακολούθηση».

Η ανακοίνωση των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» αναφέρει ακόμα ότι «πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα υποσιτισμού που εντοπίζει η οργάνωση από την έναρξη της δράσης της σε αυτή τη δομή, το 2021. Πρόκειται για έξι παιδιά, από έξι μηνών έως έξι ετών, τα οποία διαγνώστηκαν με σοβαρό ή μέτριο οξύ υποσιτισμό. Περιπτώσεις που απαιτούν άμεση ιατρική παρέμβαση».

Παράλληλα, τονίζεται ότι «οι προσφυγικές οικογένειες στη Σάμο αντιμετωπίζουν ακραίες δυσκολίες, έχοντας ήδη υπομείνει επικίνδυνα ταξίδια διασχίζοντας πολλές χώρες. Η παρατεταμένη επισιτιστική ανασφάλεια, σε συνδυασμό με την ανεπαρκή πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, θέτει τα παιδιά σε σοβαρό κίνδυνο. Παρά τη ζωτική επικινδυνότητα του υποσιτισμού, η παιδιατρική φροντίδα παραμένει ανεπαρκής, όχι μόνο εντός της ΚΕΔ αλλά και σε ολόκληρο το νησί της Σάμου».

Οι ίδιες πηγές από το υπουργείο σημειώνουν επίσης ότι «στην ΚΕΔ Σάμου όπως και σε όλες τις Δομές εφαρμόζονται πλήρεις διαδικασίες ιατρικής αξιολόγησης κατά την άφιξη όλων των ανηλίκων, ενώ λειτουργεί σταθερά Κλιμάκιο Ιατρικού Ελέγχου με παιδίατρο, νοσηλευτές και κοινωνικό λειτουργό. Η διατροφή καλύπτει τρία γεύματα ημερησίως, με ειδικές προβλέψεις για παιδιά και βρέφη, και δυνατότητα προσαρμογών σε περιπτώσεις ιατρικής ανάγκης»

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη – Λακαφώσης: Το Πανεπιστήμιο της Γάνδης δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση αλλά... (βίντεο)

Τραμπ κατά Ευρώπης: Θα υπάρξουν συνομιλίες μόνο αν μας πληρώνουν ετησίως ένα μεγάλο ποσό

Σεξουαλική κακοποίηση - Χαλκίδα: Κοριτσάκι στο νοσοκομείο με κολπική αιμορραγία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠολυτεχνείο – Λεκατσά: Νιώθω γεμάτη ως άνθρωπος που αποτέλεσα κρίκο της εξέγερσηςΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

Η Μέλπω Λεκατσά, ήταν 21 ετών στο τρίτο έτος της Φαρμακευτικής, όταν συνελήφθη στο Πολυτεχνείο, φυλακίστηκε και βασανίστηκε στα μπουντρούμια της Χούντας.

Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 52η επέτειοΣήμερα 06:07 | Ειδήσεις

Λόγω των εκδηλώσεων έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ μεταβολές στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πολυτεχνείο 1973: Το χρονικό της εξέγερσης των φοιτητών (εικόνες)Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 08:35 | Ειδήσεις

Στις 17 Νοέμβρη κορυφώθηκε η αντιδικτατορική δράση των φοιτητών, με την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τα αιτήματα, το ραδιόφωνο στη σχολή ηλεκτρολόγων, το τανκ.

State Department: Συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου και ΗΠΑΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Τετ α τετ Ρούμπιο – Κόμπο. Τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Hellenic Train: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 18 Νοεμβρίου08:48Αλαφούζος: Yπήρχε μια έντονη αντιπάθεια στο πρόσωπo του Παπαδημητρίου αλλά αυτό είναι άδικο08:34Τραμπ: Κυρώσεις για όποια χώρα κάνει δουλείες με τη Ρωσία08:20Τροχαίο δυστύχημα στο Ηράκλειο08:05Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου07:52Πολυτεχνείο – Λεκατσά: Νιώθω γεμάτη ως άνθρωπος που αποτέλεσα κρίκο της εξέγερσης07:38State Department: Συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου και ΗΠΑ07:24ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 21 Νοεμβρίου07:10Πολυτεχνείο 1973: Το χρονικό της εξέγερσης των φοιτητών (εικόνες)06:55Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:41Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Νοεμβρίου06:27Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 52η επέτειο06:14Αλαφούζος: Από τα μεγαλύτερα λάθη μου η αντικατάσταση του Γιοβάνοβιτς – Η ερώτηση του ΑΝΤ1 στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός00:13Οι πρώτες εικονικές δίκες ανηλίκων στο Πρωτοδικείο Χανίων23:59F1: Στα 3,42 δισ. δολάρια η μέση αξία μιας ομάδας23:45Η Ρωσία δηλώνει ότι κατέλαβε δύο ακόμη χωριά στη νότια Ουκρανία23:31David Gilmour: Ο ήχος, το όραμα και η μεταμόρφωση των Pink Floyd23:17Κονγκό: Δεκάδες νεκροί σε ορυχείο κοβαλτίου έπειτα από κατάρρευση γέφυρας (βίντεο)23:03Λίβανος: Ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ22:35Ιμάμογλου: Η Γαλλία εκφράζει την ανησυχία της για την νέα δίωξη σε βάρος του22:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο