LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Μαρτίου 2025 18:57

Τροχαίο - Λαγκαδάς: Ο σύζυγος της νεκρής μητέρας μιλά στον ΑΝΤ1 για τον μεθυσμένο οδηγό

Ξεχειλίζει από πικρία ο άνδρας που έχασε την μητέρα των δύο παιδιών του στο δυστύχημα που προκάλεσε 60χρονος,ο οποίος συνελήφθη 4 φορές για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς δίπλωμα.

Τροχαίο - Λαγκαδάς

Ρεπορτάζ της Κέλλυς Χεινοπώρου, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

«Να μην ξαναπάρει αυτοκίνητο στα χέρια του. Ας μην θρηνήσουμε άλλες ζωές», δηλώνει στον ΑΝΤ1, γεμάτος πικρία ο σύζυγος της 50χρονης Χαράς, που έχασε την γυναίκα του από ένα μεθυσμένο οδηγό και σήμερα ακούει ότι στον άνθρωπο που του στέρησε το πιο πολύτιμό του, στον οδηγό που έχει 4 φορές συλληφθεί μεθυσμένος και δεν είχε δίπλωμα, δεν ασκήθηκαν διώξεις. 

Όπως λέει στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Λιγκοβανίδης, «Κήδεψα τη μάνα των παιδιών μου η θλίψη μου είναι μεγαλύτερη. Η πολιτεία και τα αρμόδια όργανα πρέπει να το κοιτάξουνε και να το ρυθμίσουνε. Να μη γίνει ένα κακό παράδειγμα για αυτούς που βρίσκονται έξω και συμπεριφέρονται σαν αυτόν. Δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ δυστυχώς μακάρι να μπορούσα. Ας μη γίνει κακό παράδειγμα και ας μην θρηνήσουμε άλλες ζωές. Μακάρι να μην ξαναπάρει αυτοκίνητο στα χέρια του». 

Η μη άσκηση διώξεων στον 60χρονο κατ’ εξακολούθηση παραβάτη, προκαλεί το κοινό αίσθημα. 

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Κολχικού, όπου ζούσε η 50χροη γυναίκα με το σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Οργισμένος ο κόσμος ζητά να συλληφθεί ο 60χρονος οδηγός που της πήρε άδικα τη ζωή. 

Πλεόν αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις του οδηγού για να διαπιστωθεί εάν εκτός από μεθυσμένος ήταν υπό την επήρεια και άλλων ουσιών.

Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο 60χρονος οδηγός

«Έφυγα από το Κολχικό, πήγαινα για το σπίτι μου, πριν το Λαγκαδά, με στράβωσανε φώτα, με τυφλώσανε και τώρα τι έγινε, ένα “μπαμ”...φορούσα ζώνη. Τελευταία ματιά που πρόλαβα να ρίξω ήταν το αμάξι της γυναίκας τουμπαρισμένο», δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο 60χρονος δράστης του θανατηφόρου τροχαίου στον Λαγκαδά, στο οποίο έχασε την ζωή της η άτυχη Χαρά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστηρίζει  ότι τα φώτα του αυτοκίνητου του θύματος τον “τύφλωσαν”. Σημειώνει ότι φορούσε...ζώνη! Μάλλον ξεχνά ότι εκείνο το βράδυ είχε πάρει παράνομα το όχημά του και χωρίς δίπλωμα, είχε βγει στο δρόμο μεθυσμένος για μια ακόμη φορά!

Ο 60χρονος με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος, ενώ αύριο αναμένεται πάρει εξιτήριο από το ΑΧΕΠΑ στο οποίο νοσηλευεται, λόγω των τραυμάτων του στο τροχαίο που ο ίδιος προκάλεσε!

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο 60χρονος υποστηρίζει πάντως «Καλύτερα να πέθαινα εγώ παρά η γυναίκα, που έχει οικογένεια και παιδιά και άνδρα, εγώ δεν έχω κανέναν»

«Γιατί οδήγησα μεθυσμένος»

Σύμφωνα με τις Αρχές, το βράδυ του δυστυχήματος, το ποσοστό αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του 60χρονου ήταν ήταν υπερδιπλάσιο του ανώτατου.

Τι απαντά ο ίδιος στο ερώτημα αν είχε πιεί πολύ εκείνο το βράδυ; «Δύο ποτήρια τσίπουρο, αλλά έφαγα πολύ φαγητό. Μου αρέσει να πηγαίνω προς τα εκεί (ενν. το Κολχικό), εκείνη την ημέρα είχαμε λαϊκή, πολυκοσμία, φασαρία, πήγα εκεί στην ταβέρνα, κάτσαμε, ήπια δυο ποτηράκια, αλλά στο γυρισμό με τύφλωσαν φώτα από άλλο αυτοκίνητο»

Τροχαίο - Λαγκαδάς

Πολλάκις υπότροπος ο οδηγός

Ούτε μια ούτε δύο ούτε τρεις, αλλά τέσσερις φορές είχε συλληφθεί ο 60χρονος να οδηγεί μεθυσμένος και άλλες δύο χωρίς δίπλωμα.

Πρώτη φορά είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2023 για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Τον Ιούνιο του 2024 συλλαμβάνεται και πάλι για μέθη και του αφαιρείται το δίπλωμα για 5 χρόνια. Όπως όμως λέει στην συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 συνεχίζει να κυκλοφορεί χωρίς δίπλωμα. Έτσι, πέρσι τον Αύγουστο  συλλαμβάνεται δυο φορές μέσα στην ίδια ημέρα: αρχικά τον εντοπίζουν χωρίς δίπλωμα και λίγες ώρες αργότερα, τον πιάνουν να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης και έτσι του αφαιρούν το δίπλωμα για 10 χρόνια. Όμως, συνέχιζε να παίρνει το αυτοκίνητό του, συνέχιζε να οδηγεί μεθυσμένος, με αποτέλεσμα πριν από λίγες ημέρες να «θερίσει» την ζωή της άτυχης Χαράς.

Ρωτήθηκε για τις άλλες φορές που τον έχουν συλλάβει μεθυσμένο και χωρίς δίπλωμα και απάντησε «Άλλες δυο φορές με πιάσανε να οδηγώ μεθυσμένος, με δυο μπύρες την κάθε φορά, καταλάβατε; Έπεσα σε αστυνομικό αυστηρό! Μου λέει “πάρε ποδήλατο”. Ειρωνεία!».

Στελέχη της Αστυνομίας, που παρακολουθούν την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης έλεγαν στον ΑΝΤ1 ότι «Είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι, γιατί αυτός ο 60χρονος οδηγός έχει επιδείξει  εξαιρετικά επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά. Τέσσερις φορές είχε συλληφθεί υπό μέθη, δύο φορές χωρίς δίπλωμα και εκείνος αμετανόητος εξακολουθούσε να οδηγεί χωρίς δίπλωμα και συνεχώς μεθυσμένος. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας αναρωτιόταν «πως είναι δυνατόν να μην έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις;», όταν αυτός ο οδηγός σκότωσε οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης και χωρίς δίπλωμα;

Τον άφησε ο Εισαγγελέας ελεύθερο, πως όμως είμαστε σίγουροι, όπως έλεγαν οι αστυνομικοί, ότι δεν θα υποτροπιάσει ξανά και δεν θα ξαναπάρει τα κλειδιά και θα βγει στον δρόμο; Ο 60χρονος αυτή τη στιγμή είναι στο νοσοκομείο όχι πια φρουρούμενος και αύριο αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Κλήρωση Eurobasket: Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στον όμιλο της Κύπρου

Κορονοϊός - Γρίπη: 13 θάνατοι και αύξηση κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα

Αίγυπτος - Ναυάγιο: Νεκροί τουρίστες σε βύθιση υποβρυχίου (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠλήθος κόσμου τιμά την 52η επέτειο της εξέγερσης του ΠολυτεχνείουΣήμερα 12:20 | Ειδήσεις

Ο εορτασμός της 52ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο, με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ράνια Καρατζαφέρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 η δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο επεισόδιο με τους αστυνομικούςΣήμερα 11:39 | Ειδήσεις

«Η ανθρωποφαγία που έγινε δεν υπάρχει. Έχουν γραφτεί τέρατα», ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό».

Πολυτεχνείο 1973: Το χρονικό της εξέγερσης των φοιτητών (εικόνες)Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 08:35 | Ειδήσεις

Στις 17 Νοέμβρη κορυφώθηκε η αντιδικτατορική δράση των φοιτητών, με την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τα αιτήματα, το ραδιόφωνο στη σχολή ηλεκτρολόγων, το τανκ.

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούνΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γερμανία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 12χρονο κωφό κορίτσι που τους επιτέθηκε με μαχαίρια 13:18Δραματική διάσωση ποδηλάτη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης13:07Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν12:56Πλήθος κόσμου τιμά την 52η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου12:43Ηράκλειο: Ανήλικοι έκλεψαν αλκοολούχα ποτά από κατάστημα12:29Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Λευκάδα12:15Λίβανος-Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε μέλος της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο12:01Ράνια Καρατζαφέρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 η δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο επεισόδιο με τους αστυνομικούς11:47Σοβαρό τροχαίο στην Πτολεμαΐδα: ΙΧ συγκρούστηκε με φορτηγάκι - Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο (βίντεο)11:34Γλυφάδα: Συνελήφθη 42χρονος που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές από σταθμευμένα οχήματα11:20Κυπριακό: Την Πέμπτη η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν στην Λευκωσία11:06Δευτέρα 17 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:52Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Το μετατρέπουμε σε καθημερινή προσπάθεια για Ελλάδα ισχυρή και δίκαιη10:38Πετρέλαιο: Πτωτικά κινούνται οι τιμές10:24Πέθανε ο δημιουργός του τραγουδιού τεκίλα10:11Χαρδαλιάς - Λουκέτο σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων:Δεν θα επιτρέψουμε, τη λειτουργία δομών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ηλικιωμένων συμπολιτών μας09:57Πολυτεχνείο – Τασούλας: Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο από τα εφικτά πολιτεύματα09:43Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην περιοχή της Πυλαίας09:29Βορίζια: Απολογείται ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση της βόμβας (εικόνες)09:17Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων που οδηγούσαν υπό την επήρεια μέθης09:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο