Λάρισα: Σε κρίσιμη κατάσταση το αγόρι που πνίγηκε από πορτοκάλι
Διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ο μικρός ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Μαρτίου, πνίγηκε την ώρα που έτρωγε ένα πορτοκάλι ενώ βρισκόταν στο σχολείο.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Λάρισα, Κωνσταντίνα Φωτοπούλου το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στις 4 περίπου το μεσημέρι. Αμέσως, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό εξέτασαν τον άτυχο μαθητή, ο οποίος είναι άγνωστο πόση ώρα έμεινε χωρίς οξυγόνο, ξαπλωμένος στο σχολικό προαύλιο, γεγονός που προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό στους γιατρούς.
Όταν οι εκπαιδευτικοί αντιλήφθηκαν τι έχει συμβεί επικράτησε πανικός. Κάλεσαν άμεσα το ΕΚΑΒ, ενώ ειδοποίησαν και τους γονείς του μαθητή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Εργαζομένων στη Θεσσαλία, τον κ. Γιάννη Γούλα, οι διασώστες βρήκαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του.
Άμεσα, εντός του ασθενοφόρου, παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον μαθητή, διενεργώντας καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου μεταφέρθηκε αρχικά, οι γιατροί μετά από αρκετά λεπτά κατάφεραν να επαναφέρουν τον καρδιακό παλμό του αγοριού.
Λίγη ώρα αργότερα, κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται μέχρι τώρα. Τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα.
Μηνιγγίτιδα σε βρέφος σήμανε συναγερμό σε δημοτικό σχολείο
Δεμένικα - Ξυλοδαρμός: Συγγενής του πρώην συζύγου της, έστειλε γυναίκα στο νοσοκομείο