LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Μαρτίου 2025 16:41 | Ανανέωση: 15 Μαρτίου 2025 17:01

ΥΠΕΝ - Παπασταύρου: Πρόοδος και ανάπτυξη θα συμβαδίζουν με την προστασία του Περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής

Τι δήλωσε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου από τον κ. Σκυλλακάκη. 

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Παράδοση - Παραλαβή

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ιστορική ευκαιρία και πρόκληση, να συνεχίσουμε να χαράσσουμε έναν δρόμο όπου η πρόοδος και η ανάπτυξη θα συμβαδίζουν με την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής». Αυτό δήλωσε ο νέος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής η οποία έλαβε χώρα σε εξαιρετικά θερμό κλίμα, λαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου από τον κ. Θόδωρο Σκυλλακάκη. Όπως είπε, καλούμαστε «να συνεχίσουμε να γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί σήμερα χωρίς εύκολες λύσεις που θα υποθηκεύουν το αύριο».

«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο παγκόσμιων ανακατατάξεων»,ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος ΥΠΕΝ και επεσήμανε ότι ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αειφορία και το περιβάλλον, στον χωρικό σχεδιασμό με τήρηση της νομιμότητας και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, στην ενέργεια, με στόχο την περαιτέρω μείωση των τιμών και προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, αλλά και η απλοποίηση των διαδικασιών, με μείωση της γραφειοκρατίας, επιτάχυνση των επενδύσεων και προστασία των φυσικών πόρων. Χαρακτήρισε ως αξιοσημείωτη την τεράστια ανάπτυξη των ΑΠΕ, καθώς η χώρα μας είναι μεταξύ των κορυφαίων χωρών παγκοσμίως, όπως είπε, και τόνισε την αξία προγραμμάτων όπως το "Εξοικονομώ", και των "GReco Islands".

Ο κ. Παπασταύρου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του, τον απερχόμενο υπουργό, Θόδωρο Σκυλλακάκη, καθώς επίσης τους υφυπουργούς κα Αλ. Σδούκου, τον κ.Ταγαρά και τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου.

Απ΄ την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλλακάκης, αφού καλωσόρισε εγκάρδια τους συναδέλφους του στο Υπουργείο, έκανε μία σύντομη ανασκόπηση της θητείας του, δίνοντας έμφαση στις προσπάθειες μείωσης των τιμών στην ενέργεια, εκτιμώντας, μάλιστα, ότι τα προσεχή χρόνια, αυτές θα πέσουν σημαντικά, χάρη στην διείσδυση των ΑΠΕστο ενεργειακό μίγμα της χώρας, αλλά και στις δράσεις για την ασφάλεια δικτύου μέσω του μνημονίου συνεργασίας του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Παράδοση - Παραλαβή

Μεταξύ άλλων, όπως έκανε γνωστό, έτοιμες είναι οι νέες διατάξεις για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, ενώ προωθείται το θαλάσσιο χωροταξικό σχέδιο, αλλά και η στρατηγική για τα θαλάσσια πάρκα. Σύμφωνα με τον κ. Σκυλλακάκη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι μεταρρυθμίσεις για τη διαχείριση και προστασία των δασών, αλλά και η μεταρρύθμιση των αυθαιρέτων, ενώ πρόσθεσε ότι «δίνουμε τη μάχη της Μυκόνου. «Αξίζει τον κόπο να δοθεί η μάχη για τα αυθαίρετα προκειμένου να σταματήσει η παρανομία», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι προχωρούν τα έργα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, η μεγάλη πολεοδομική μεταρρύθμιση «Σπύρος Δοξιάδης», καθώς επίσης και οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες.

Απ΄την πλευρά του ο νέος υφυπουργός Ενέργειας Νίκος Τσάφος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τον κ. Σκυλλακάκη και την κα Σδούκου, ενώ επεσήμανε ότι η επιτυχία που έχει επιτευχθεί στον τομέα της ενέργειας πρέπει να την πιστωθούν. Κατά τη θητεία του ως σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας, ανέφερε ότι ζητούμενο για τον ίδιο ως υφυπουργός πλέον, είναι η επιτυχία δύο μεγάλων στόχων: Να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή ανασφάλεια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και, ταυτόχρονα, η ενέργεια να καταστεί ένας κλάδος για τον οποίο μπορούμε να είμαστε εθνικά υπερήφανοι.

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Παράδοση - Παραλαβή

Η απερχόμενη υφυπουργός Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, τόνισε ότι: «Ο απολογισμός είναι καταγεγραμμένος και γνωστός, ιδίως τα τελευταία χρόνια, που η ενέργεια εξελίχθηκε από ένα βαθιά τεχνοκρατικό σε ένα ζήτημα πρώτης γραμμής», ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πενταετούς θητείας της ως γενική γραμματέας και υφυπουργός, κάνοντας λόγο για πλήθος "ρεκόρ", αποτελεσμάτων και μεταρρυθμίσεων. Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη, όλους τους υπουργούς, τους υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς, με τους οποίους συνεργάστηκε αλλά και τους συνεργάτες και τα στελέχη του Υπουργείου, ενώ καλωσόρισε εγκάρδια τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ.

Τέλος, ο παραμένων υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς, ευχαρίστησε κι αυτός απ' την πλευρά του τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και τους συναδέλφους του για την συνεργασία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα θέματα είναι πολλά και μεγάλα, επεσήμανε ότι «το στοίχημα είναι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις σεμνά και αποτελεσματικά», δίνοντας έμφαση στη μεγάλη εθνική πολεοδομική και χωροταξική μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη και καλωσόρισε τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ.

Ειδήσεις σήμερα:

NASA: Αναχώρησε η αποστολή για να φέρει τους δύο εγκλωβισμένους αστροναύτες (εικόνες)

Υπουργικό Συμβούλιο - Μητσοτάκης: Έχουμε καθαρούς στόχους και σχήμα για να τους πετύχουμε

Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠολυτεχνείο – Λεκατσά: Νιώθω γεμάτη ως άνθρωπος που αποτέλεσα κρίκο της εξέγερσηςΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

Η Μέλπω Λεκατσά, ήταν 21 ετών στο τρίτο έτος της Φαρμακευτικής, όταν συνελήφθη στο Πολυτεχνείο, φυλακίστηκε και βασανίστηκε στα μπουντρούμια της Χούντας.

Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 52η επέτειοΣήμερα 06:07 | Ειδήσεις

Λόγω των εκδηλώσεων έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ μεταβολές στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πολυτεχνείο 1973: Το χρονικό της εξέγερσης των φοιτητών (εικόνες)Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 08:35 | Ειδήσεις

Στις 17 Νοέμβρη κορυφώθηκε η αντιδικτατορική δράση των φοιτητών, με την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τα αιτήματα, το ραδιόφωνο στη σχολή ηλεκτρολόγων, το τανκ.

State Department: Συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου και ΗΠΑΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Τετ α τετ Ρούμπιο – Κόμπο. Τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυπριακό: Την Πέμπτη η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν στην Λευκωσία11:06Δευτέρα 17 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:52Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Το μετατρέπουμε σε καθημερινή προσπάθεια για Ελλάδα ισχυρή και δίκαιη10:38Πετρέλαιο: Πτωτικά κινούνται οι τιμές10:24Πέθανε ο δημιουργός του τραγουδιού τεκίλα10:11Χαρδαλιάς - Λουκέτο σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων:Δεν θα επιτρέψουμε, τη λειτουργία δομών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ηλικιωμένων συμπολιτών μας09:57Πολυτεχνείο – Τασούλας: Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο από τα εφικτά πολιτεύματα09:43Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην περιοχή της Πυλαίας09:29Βορίζια: Απολογείται ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση της βόμβας09:17Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων που οδηγούσαν υπό την επήρεια μέθης09:03Hellenic Train: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 18 Νοεμβρίου08:48Αλαφούζος: Yπήρχε μια έντονη αντιπάθεια στο πρόσωπo του Παπαδημητρίου αλλά αυτό είναι άδικο08:34Τραμπ: Κυρώσεις για όποια χώρα κάνει δουλειές με τη Ρωσία08:20Τροχαίο δυστύχημα στο Ηράκλειο08:05Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου07:52Πολυτεχνείο – Λεκατσά: Νιώθω γεμάτη ως άνθρωπος που αποτέλεσα κρίκο της εξέγερσης07:38State Department: Συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου και ΗΠΑ07:24ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 21 Νοεμβρίου07:10Πολυτεχνείο 1973: Το χρονικό της εξέγερσης των φοιτητών (εικόνες)06:55Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο