LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Μαρτίου 2025 18:38

Ο Τραμπ κόβει τη χρηματοδότηση σε κολέγια και σχολεία που επιτρέπουν “παράνομες” διαδηλώσεις

Σε μια περίοδο που ορισμένες συντηρητικές νότιες πολιτείες περιορίζουν εκπαιδευτικό υλικό που είναι αφιερωμένο στον ρατσισμό ή τη σεξουαλικότητα, για παράδειγμα, ο Τραμπ έχει διατυπώσει μάλιστα την πρόθεσή του να καταργήσει εντελώς το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας.

Τραμπ - υπογραφή - διάταγμα

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα διακόπτεται η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε κολέγια και σχολεία που επιτρέπουν «παράνομες» διαδηλώσεις και οι ταραχοποιοί θα φυλακίζονται ή θα απελαύνονται στην χώρα από την οποία προέρχονται.

«Αμερικανοί φοιτητές θα αποβάλλονται οριστικά ή, ανάλογα με το έγκλημα, θα συλλαμβάνονται», είπε ο Τραμπ στο Truth Social, στρέφοντας τώρα την προσοχή του να αναστατώσει το εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο Ρεπουμπλικανός δεν διευκρίνισε για ποιες διαδηλώσεις αναφέρεται.

Πέρυσι, πολλές αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις βίωσαν φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις, τις οποίες είχε καταγγείλει έντονα ο Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία.

Η αμερικανική κυβέρνηση εξέτασε επίσης χθες τη λήξη συμβάσεων αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων με το διάσημο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια της Νέας Υόρκης, κατηγορώντας το ότι δεν προστατεύει τους Εβραίους φοιτητές του.

Η υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ επέκρινε την «προφανή ανικανότητα του Πανεπιστημίου Κολούμπια να τηρήσει την ευθύνη του σε αυτή τη θεμελιώδη συμφωνία», και είπε ότι «αυτό εγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ικανότητά του να συνεχίσει να συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ».

Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος έχει δηλώσει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να αναθεωρήσει το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα, κόβοντας κάθε βοήθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αφήνοντας την ευθύνη στις πολιτείες, που έχουν ήδη τις περισσότερες εξουσίες στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Σε μια περίοδο που ορισμένες συντηρητικές νότιες πολιτείες περιορίζουν εκπαιδευτικό υλικό που είναι αφιερωμένο στον ρατσισμό ή τη σεξουαλικότητα, για παράδειγμα, ο Τραμπ έχει διατυπώσει μάλιστα την πρόθεσή του να καταργήσει εντελώς το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας.

Στο μεταξύ, έχει διορίσει ως υπουργό την Λίντα Μακμάν πρώην επικεφαλής της κορυφαίας εταιρείας πάλης στη χώρα, στην οποία έχει αναθέσει την αποστολή «να μείνει στο τέλος άνεργη», καταργώντας δηλαδή το υπουργείο Παιδείας.

Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι σε μεγάλο βαθμό αποκεντρωμένο στις ΗΠΑ, αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διατηρεί σημαντική επιρροή μέσω των κονδυλίων που διαθέτει, ιδιαίτερα για σχολεία που βρίσκονται σε φτωχές περιοχές ή για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη τερματίσει πολλούς τύπους χρηματοδότησης για σχολεία, ως μέρος των πρωτοβουλιών του που στοχεύουν τρανς άτομα ή τις πολιτικές για τη διαφορετικότητα.

Η εκπαίδευση είναι ένα βασικό πεδίο μάχης για τους Αμερικανούς συντηρητικούς, οι οποίοι κατηγορούν τα σχολεία για "κατήχηση" «woke» ιδεών, ένας υποτιμητικός όρος για προοδευτικές απόψεις για τη σεξουαλικότητα και τη φυλή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Παραιτήθηκε ο Τριαντόπουλος από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Βασίλης Καλογήρου: Τα 24 ερωτήματα της οικογένειας για τον θάνατό του

Φον ντερ Λάιεν: Σχέδιο 800 δις για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μακρόν για ληστεία στο Λούβρο: Θα ξαναβρούμε τα έργα και οι αυτουργοί θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη07:38Τραμπ: Η κατάπαυση του πυρός του Ισραήλ και της Χαμάς παραμένει σε ισχύ07:24Δολοφονία Φοινικούντα: Προφυλακιστέοι οι δύο 22χρονοι μετά την μαραθώνια απολογία τους07:10Φονική επίθεση στο Περιστέρι: 37χρονος μαχαιρώθηκε έξω από κλαμπ06:56Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Σλοβενία, για τη σύνοδο κορυφής της MED906:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Οκτωβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:14Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων: Έλεγχος στα καθίσματα των τρένων μετά την αποκάλυψη ΑΝΤ123:59Συλλήψεις μελών κυκλωμάτων σε Λέσβο και Σάμο που εξαπατούσαν ηλικιωμένους αποσπώντας μεγάλα οικονομικά ποσά23:45Θρίαμβος του ΠΑΟΚ στην OPAP Arena με «διπλό» κορυφής23:38Τροχαίο στην Καλλιθέα: ΙΧ παραβίασε στοπ – Δύο τραυματίες23:24Παναθηναϊκός: Έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του ο Ράφα Μπενίτεθ κι αναλαμβάνει το «τιμόνι» του «τριφυλλιού»23:10Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων έγραψαν ξανά τα ονόματα μπροστά από τη Βουλή (εικόνες)22:56Υεμένη: Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οι Χούθι κρατούν 20 εργαζόμενους του οργανισμού22:42Ο στρατός του Ισραήλ "επανέρχεται στην εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός"22:28Χριστοδουλίδης: Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στον Τουφάν Ερχουρμάν και προσβλέπω σε συνάντησή μας το συντομότερο δυνατόν22:14Έγκλημα στη Φοινικούντα: Ολοκληρώθηκε έπειτα από 6 ώρες η απολογία του 22χρονου – Δεν είναι ο φυσικός αυτουργός, λέει ο δικηγόρος του22:00Super League: Είχαν από ένα ημίχρονο κι έμειναν στο 1-1, Άρης και Παναθηναϊκός21:46Το Ισραήλ διακόπτει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα εξαιτίας της παραβίασης της κατάπαυσης του πυρός21:32Γάζα: Ο IDF έπληξε δεκάδες στόχους της Χαμάς – 33 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά21:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο