Πήλιο: Ο μαθητής που “κάρφωσε” συμμαθήτριά του με στυλό δεν θα έπρεπε να είναι στο σχολείο (βίντεο)
Σοκ έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό παραβατικής συμπεριφοράς ενός 15χρονου μαθητή σε χωριό της Μαγνησίας, που κάρφωσε με στυλό συμμαθήτριά του.
Πριν από λίγες ημέρες, ο 15χρονος, επιτέθηκε με στυλό στην ανήλικη και την τραυμάτισε στον μηρό.
Η κοπέλα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Μία ημέρα πριν το περιστατικό, ο 15χρονος είχε επιτεθεί και σε εναν ακόμη συμμαθητή του, προκαλώντας του κάταγμα στο δάχτυλο. Όμως παρότι αποβλήθηκε, την επόμενη ημέρα πήγε κανονικά στο σχολείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος μαθητής είχε βεβαρυμένο παρελθόν, όσον αφορά παραβατικές συμπεριφορές, με τον σύλλογο διδασκόντων να έχει αποφασίσει την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τον 15χρονο, που όμως πρακτικά δεν είχε υλοποιηθεί λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων.
Πειθαρχική δίωξη
Πειθαρχική δίωξη και αναστολή άσκησης καθηκόντων για διευθυντή σχολικής μονάδας στη Μαγνησία διέταξε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, ύστερα από περιστατικό τραυματισμού δύο μαθητών από συμμαθητή τους σε γυμνάσιο της περιοχής. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο, σχετικά με το περιστατικό, διατάχθηκε επίσης προκαταρκτική εξέταση και για τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
«Ο μαθητής που τραυμάτισε με στυλό στο πόδι συμμαθήτριά του, δεν έπρεπε να βρίσκεται στο σχολείο εκείνη την ημέρα, αφού την προηγούμενη είχε πάρει αποβολή για ανάλογο περιστατικό με άλλο συμμαθητή του που είχε τραυματίσει», αναφέρεται σχετικά.
Επίσης, από το υπουργείο επισημαίνεται ότι ο εν λόγω μαθητής, «παρουσίαζε παραβατική συμπεριφορά» και «έπρεπε να έχει αλλάξει ήδη σχολική μονάδα, καθώς του είχε επιβληθεί το παιδαγωγικό μέτρο της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος».
«Η διεύθυνση του σχολείου ειδοποίησε τότε την εισαγγελία Μαγνησίας και ο μαθητής παρακολουθούνταν από τον ψυχολόγο του σχολείου. Όμως, με την επίκληση γραφειοκρατικών λόγων (έλλειψη δυνατότητας μεταφοράς του σε άλλο σχολείο), δεν εφαρμόστηκε η απόφαση και παρέμεινε στο σχολείο», αναφέρεται.
Τέλος, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο, οι δύο τραυματισμένοι μαθητές είναι καλά στην υγεία τους και θα λάβουν ψυχολογική υποστήριξη από τους ψυχολόγους του σχολείου.
Για το περιστατικό, μίλησε στην εκπομπή “Weekenders” του ΑΝΤ1 και ο επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.