LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: Σήμερα 19:14

Τέμπη: Το αποκαλυπτικό πόρισμα και οι 4 τόνοι αρωματικοί υδρογονάνθρακες

Στο συμπέρασμα ότι το πρώτο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας μετέφερε 3,5 εως 4 τόνους, αρωματικών υδρογονανθράκων, φαίνεται ότι καταλήγει το πόρισμα του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων.

Ποια ήταν η αιτία των αναφλέξεων και των εκρήξεων που προκλήθηκαν μετά την σύγκρουση των δυο τρένων στην τραγωδία των Τεμπών;

Σε αυτό το ερώτημα φαίνεται να δίνει απαντήσεις το προσχέδιο του πορίσματος που προέκυψε από τη διερεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών υπό τον Εθνικό Οργανισμό Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών, που φέρνει στο φως η εφημερίδα Καθημερινή.

Οι 3 φάσεις της πυρκαγιάς

Οι πραγματογνώμονες φαίνεται να καταλήγουν ότι η φωτιά χωρίζεται σε τρεις φάσεις. Έξι κλάσματα του δευτερολέπτου μετά τη σύγκρουση των μηχανών των τρένων παρατηρείται το πρώτο ηλεκτρικό τόξο που δημιουργεί βραχυκύκλωμα και φωτεινή λάμψη, ενώ άλλες δύο λάμψεις ακολουθούν.

Τέμπη

Τέμπη

Τέμπη

Ο χημικός μηχανικός Αχιλλέας Μιχίπουλος δήλωσε πως "αυτό που βλέπουμε σαν fireball αποκλείεται να έγινε από μία ποσότητα 1,5 τόνου διότι το νούμερο που εμφανίζεται είναι ότι η συνολική ποσότητα 3,5 τόνοι. Δηλαδή προσπαθούν κάποιοι να μας πουν ότι αυτός που έκανε τη βρομοδουλιά ήταν κάποιος φτωχοδιάβολος, προσπαθούν δηλαδή να υποβαθμίσουν τις συνολική ποσότητα. Τέτοιο νούμερο δε στέκει ή ποσότητα είναι 12,7 & 18 τόνων".

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος έχει μπει στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ που του καταλογίζει τυχόν ποινικές ευθύνες όταν την εποχή του δυστυχήματος ήταν υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Στην 2η σελίδα του πορίσματος αναφερεται ότι "σύμφωνα με την διάταξη της αντιεισαγγελέως που έχει στην κατοχή του ο ΑΝΤ1, από την έρευνα της, η δικαστικός λειτουργός ζητεί να τις απαντήσουν, ποιοι είχαν φυσική παρουσία στο σημείο και ποιος έδωσε την εντολή μπαζώματος".

Το πόρισμα επίσης αναφέρει ότι "Εξάλλου ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται και η κατάθεση του διοικητή του τμήματος τροχαίας Λάρισας Β. Β. Ο οποίος ανέφερε πως κατά τις απογευματινές ώρες της 3/3/2023 κλήθηκε τηλεφωνικά από τον τότε περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό να παρευρεθεί σε μία συνάντηση στον τόπο του ατυχήματος στην οποία μετείχαν μεταξύ άλλων ο τότε περιφερειάρχης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος".

Από το έγγραφο και τις καταθέσεις διαπιστώνεται στις 3 Μαρτίου του 2023 στον τόπο του δυστυχήματος παρόντες ήταν:

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα παράνομα απομακρύνθηκαν κρίσιμα στοιχεία.

Αναφέρεται στο πόρισμα ότι 'ωστόσο τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά το δυστύχημα διαπιστώθηκε ότι έγιναν ενέργειες άτυπα και χωρίς έγκριση από κάποια επίσημη αρχή, οι οποίες συνίσταντο στην απομάκρυνση σημαντικών αποδεικτικών στοιχείων από το τόπο του εγκλήματος".

Ακόμα και η εισαγγελική αρχή απορεί πως μεταφέρθηκαν τόνοι χώματος κάτω από την μύτη των επικεφαλής που ήταν στο σημείο.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι "είναι άξιον απορίας πώς μεταφέρθηκαν με φορτηγά τόνοι αδρανών υλικών από το σημείο μολονότι ο χώρος φυλασσόταν από αστυνομικές δυνάμεις σε 24ωρη βάση και αρμόδιοι στο σημείο φορείς ήταν ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας και ο συντονιστής πυροσβεστικών δυνάμεων Ευάγγελος Φαλάρας, δεν αντιλήφθηκαν την αυθαίρετη αυτή μεταφορά και συνακόλουθη αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος."

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Eurovision - Τουρκία: Η καταγγελία στην EBU και οι αιχμές για την γενοκτονία των Ποντίων

ΕΚΠΑ για Σαντορίνη – Αμοργό: Οι 6400 σεισμοί και τα 2 σενάρια για την σεισμική ακολουθία

Τροχαίο στο Νέο Ψυχικό: 88χρονη η οδηγός που προκάλεσε το δυστύχημα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣαντορίνη: Σεισμός 5,2 Ρίχτερ - Ο πιο ισχυρός έως τώραΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Πού εντοπίζεται το επίκεντρο του πολύ ισχυρού σεισμού και ποιο το εστιακό του βάθος

Τέμπη: Το αποκαλυπτικό πόρισμα και οι 4 τόνοι αρωματικοί υδρογονάνθρακεςΣήμερα 19:14 | Ειδήσεις

Στο συμπέρασμα ότι το πρώτο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας μετέφερε 3,5 εως 4 τόνους, αρωματικών υδρογονανθράκων, φαίνεται ότι καταλήγει το πόρισμα του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων.

Σηψαιμία: Νεκρή 13χρονη που είχε υποστεί περιτονίτιδαΣήμερα 16:27 | Ειδήσεις

Το ανήλικο κορίτσι εισήχθη άμεσα στο χειρουργεία, όμως δυστυχώς οι γιατορί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στην ζωή.

ΕΚΠΑ για Σαντορίνη – Αμοργό: Οι 6400 σεισμοί και τα 2 σενάρια για την σεισμική ακολουθίαΣήμερα 17:21 | Ειδήσεις

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του ΕΚΠΑ σήμερα. Η σεισμική ακολουθία στις Κυκλάδες και τα σενάρια που εξετάζονται

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Eurocup - Άρης: Φινάλε με ήττα για τους κίτρινους22:41Τέμπη: Το ΠΑΣΟΚ ζητά προανακριτική επιτροπή για τον Χρήστο Τριαντόπουλο22:36Σεισμός στο Λαύριο22:22Βουλή: Ομάδα του Ρουβίκωνα εισέβαλε σε εκδήλωση 22:07Σαντορίνη: Σεισμός 5,2 Ρίχτερ - Ο πιο ισχυρός έως τώρα21:53Αγά Χαν: Πέθανε ο πνευματικός ηγέτης των Ισμαηλιτών21:38Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο Μουζακίτης “ξέρανε” τους πράσινους21:32ΗΠΑ: Κλεψαν 100000 βιολογικά αυγά από μια αποθήκη21:18Τραμπ: Βάζει στο στόχαστρο τις διεμφυλικές γυναίκες στα αθλήματα21:05Eurostat - ΙΕΛΚΑ: Μηδενικός ο πληθωρισμός των τροφίμων τον Ιανουάριο 2025 (βίντεο)20:50Τέμπη: Το αποκαλυπτικό πόρισμα και οι 4 τόνοι αρωματικοί υδρογονάνθρακες20:36Ηλεκτρική ενέργεια - Φυσικό αέριο: Μέσω gov.gr η αλλαγή παρόχου 20:23Athens Energy Summit: Η Ελλάδα κρίκος στον ενεργειακό διάδρομο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης20:09Τροχαίο - Αμφιλοχία: Νεκρός νεαρός μοτοσικλετιστής19:55ΗΠΑ: Το Μεξικό αναπτύσσει 10000 στρατιώτες στα σύνορα των δύο χωρών19:42Βουλή - Τέμπη: Πολιτική κόντρα για τη προανακριτική εξέταση19:28Ηράκλειο - Τροχαίο με εγκατάλειψη: Προθεσμία έλαβαν οι δύο κατηγορούμενοι19:15Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ19:01Eurovision - Τουρκία: Η καταγγελία στην EBU και οι αιχμές για την γενοκτονία των Ποντίων18:48Missing kid alert για την εξαφάνιση 14χρονου18:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο