LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2025 06:57

Κολομβία - Κοκαΐνη: Φορτίο με πολλούς τόνους κατασχέθηκε σε λιμάνι (βίντεο)

Από την αρχή του έτους έχουν κατασχεθεί δεκάδες τόνοι κοκαΐνης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. 

Κολομβία - κοκαΐνη

Η αστυνομία της Κολομβίας ανακοίνωσε την Τετάρτη την κατάσχεση ποσότητας 8,2 τόνων κοκαΐνης στο λιμάνι Μπουεναβεντούρα, που αύξησε σε πάνω από είκοσι τόνους τις κατασχέσεις από την αρχή του μήνα.

Το φορτίο αναχαιτίστηκε την Τρίτη, κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο λιμάνι Μπουεναβεντούρα, ένα από τα σημαντικότερα της χώρας, στις ακτές στον Ειρηνικό. Είχε προορισμό το Τολέδο της Ισπανίας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Πρόκειται για «σκληρό πλήγμα για τα καρτέλ» των ναρκωτικών, τόνισε ο στρατηγός Γουίλιαμ Σαλαμάνκα, διευθυντής της αστυνομίας της Κολομβίας, σε ανακοίνωση Τύπου, διευκρινίζοντας πως η επιχείρηση διεξήχθη σε συντονισμό με την Ευρωπόλ (τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Συνεργασία στον Τομέα της Επιβολής του Νόμου).

Με την κατάσχεση την Τρίτη 1,4 επιπλέον τόνου από το πολεμικό ναυτικό στα ύδατα του νότιου Ειρηνικού, «κατασχέσαμε 9,9 τόνους κοκαΐνης μέσα σε 24 ώρες», σημείωσε ο πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο μέσω X.

Από την αρχή του μήνα, η αστυνομία λέει πως έχει προχωρήσει στην κατάσχεση 25 τόνων κοκαΐνης. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι κολομβιανές αρχές κατέσχεσαν 861,7 τόνους κοκαΐνης το 2024, ποσότητα αυξημένη κατά 115 τόνους σε σύγκριση με το 2023.

Το λιμάνι στην Μπουεναβεντούρα χαρακτηρίζεται στρατηγικός κόμβος όσον αφορά την εμπορία ναρκωτικών στην Κολομβία, τη χώρα που εξάγει τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης παγκοσμίως. Μαζί με το λιμάνι Γουαγιακίλ του Ισημερινού, είναι το ένα από τα δυο κρισιμότερα λιμάνια όσον αφορά τη διακίνηση κοκαΐνης μέσω του Ειρηνικού Ωκεανού.

Σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (ONUDC) που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2024, η παραγωγή της ουσίας αυτής αυξήθηκε κατά 53% το 2023, φθάνοντας τους 2.600 τόνους σε ετήσια βάση. Οι περιοχές όπου καλλιεργείται κόκα, φυτό τα φύλλα του οποίου είναι η βάση στην διαδικασία παραγωγής κοκαΐνης, αυξήθηκαν κατά 10% φθάνοντας τα 2,53 εκατομμύρια στρέμματα στο κολομβιανό έδαφος.

Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες καλλιέργειες κόκας στη χώρα ελέγχονται κατά το 98% από ένοπλες οργανώσεις, οι οποίες έχουν εμπλακεί σε σύγκρουση σε διάφορους τομείς για τον έλεγχο της παράνομης οικονομικής δραστηριότητας, κατά την ίδια πηγή.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγρότες - Μπλόκα: Που θα “βγουν” τα τρακτέρ στην Θεσσαλία

ΥΠΕΞ: Πρόκληση η δήλωση Μιτσκόσκι για “άλυτο μακεδονικό ζήτημα”

Μίμης Δομάζος: “Κατέρρευσε μόλις έμαθε για το πνευμονικό οίδημα” (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦονική παράσυρση στη Χαλκιδική: Πώς συνέβη το περιστατικό - Στο νοσοκομείο η τραυματισμένη αστυνομικόςΣήμερα 16:21 | Ειδήσεις

Η αστυνομικός, μητέρα τεσσάρων παιδιών, διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Πολυγύρου όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο και εν συνεχεία κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στη Θεσσαλονίκη.

Τέμπη: Το Ant1news.gr αποκαλύπτει την κρίσιμη κατάθεση του στελέχους του Υπουργείου ΜεταφορώνΣήμερα 11:46 | Ειδήσεις

Το ant1news.gr φέρνει στο φως όσα ισχυρίστηκε στην κατάθεση του το υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Μεταφορών ενώπιον του εφέτη ανακριτή Λάρισας, Σωτήρη Μπακαΐμη.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Βουτιά της θερμοκρασίας, χιόνια και ισχυρές καταιγίδες από αύριο το απόγευμαΣήμερα 14:56 | Ειδήσεις

Από το απόγευμα της Κυριακής μπαίνουμε ξανά σε ρυθμούς χειμώνα με τον καιρό να αλλάζει.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 32χρονος ο οποίος είχε ρημάξει τα φαρμακεία της πόληςΣήμερα 13:50 | Ειδήσεις

“Ρήμαξε” δεκάδες φαρμακεία και βρέθηκε στη κατοχή του λεία άνω των 9000 ευρώ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φονική παράσυρση στη Χαλκιδική: Πώς συνέβη το περιστατικό - Στο νοσοκομείο η τραυματισμένη αστυνομικός16:26Ρόδος: Άγρια συμπλοκή μεταξύ νεαρών στο κέντρο της πόλης16:13 TikTok - Μητσοτάκης για youth pass: Είναι μια συμβολική κίνηση αλλά εργαζόμαστε για περισσότερες ευκαιρίες για καλές δουλειές15:59Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:46Τροχαίο στην Καλαμάτα: Ρομά τραυματίζει οδηγό μηχανής για να αποφύγει έλεγχο και τον εγκαταλείπει (βίντεο) 15:32ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία15:19Τέμπη - Xρίστος Δήμας: Θέλουμε όλοι να λάμψει η αλήθεια 15:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 32χρονος ο οποίος είχε ρημάξει τα φαρμακεία της πόλης14:50Χάρις κατά Τραμπ: “Σας τα έλεγα” – Παρέμβαση και από τον Ομπάμα14:37Αίγυπτος: Καρέ καρέ η επίθεση τίγρη σε ακροβάτη τσίρκου (βίντεο) 14:23Τροχαίο στην Χαλκιδική - ΠΟΑΣΥ: Η πολιτεία δεν έχει τιθασεύσει τη βία στο δρόμο14:09Κρίσεις Αξιωματικών Λιμενικού 2025 – Επιλογή νέων υπαρχηγών13:56Τουρκία: “Η Γαλάζια πατρίδα εγκαταλείφθηκε” γράφει ο αντιπολιτευτικός Τύπος13:42Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Βουτιά της θερμοκρασίας, χιόνια και ισχυρές καταιγίδες από αύριο το απόγευμα 13:28ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 11 Απριλίου 13:15Θεσσαλονίκη: “Οικογενειακή” υπόθεση η παράνομη υλοτομία στο δάσος της Αρέθουσας από 35χρονο που συνελήφθη13:01Ιεράπετρα: Χτύπησε την σύζυγό του μπροστά στο ανήλικο παιδί τους 12:46Τέμπη: Το Ant1news.gr αποκαλύπτει την κρίσιμη κατάθεση του στελέχους του Υπουργείου Μεταφορών12:32Έρευνα για τα τροχαία: Οι μισοί οδηγοί στην Ελλάδα παραδέχονται ότι οδηγούν με το κινητό στο χέρι12:17Γρίπη των πτηνών: Πρώτο ανθρώπινο κρούσμα στο Μεξικό 12:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο