LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2025 09:16

Πιερρακάκης για καθηγητές: Μαθητές και γονείς να σπάσουν την σιωπή, να κάνουν καταγγελίες (βίντεο)

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Υπ. Παιδείας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην έλευση ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα και στην ίδρυση πρότυπων σχολείων με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση.

Για περιπτώσεις κατά τις οποίες εκπαιδευτικοί διαπράττουν σοβαρά παραπτώματα όπως ο καθηγητής που κατηγορείται για σοβαρή ασέλγεια εις βάρος μαθήτριάς του στον Άλιμο, μίλησε την Δευτέρα ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη και την καθημερινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Ερωτώμενος αν τέτοια περιστατικά θα έπρεπε να επηρεάσουν το ζήτημα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού, ο Υπουργός προέτρεψε τις οικογένειες των θυμάτων να σπάνε την σιωπή και να κάνουν καταγγελίες, επισημαίνοντας ότι οι καταγγελίες αυτές είναι το πρώτο βήμα το οποίο χρειάζεται το Υπουργείο για να απομακρύνει ακατάλληλους δασκάλους από τις θέσεις εργασίας τους.

22 Πρότυπα Ωνάσεια σχολεία σε πολλές περιφέρειες

Ο κ. Πιερρακάκης εξήγγειλε επίσης την ίδρυση 22 Ωνάσειων Προτύπων Σχολείων και μάλιστα όχι μόνο στην Αττική και την Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές ευάλωτες περιοχές της χώρας, με χρηματοδότηση από δωρεά ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ από το Ίδρυμα Ωνάση.

Γενικότερα αποκάλυψε ότι το Υπουργείο θα απευθύνεται στην Εταρική Κοινωνική Ευθύνη επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι θα παρεμβαίνουν π.χ. προκειμένου να χρηματοδοτούν επισκευές ή επιδιορθώσεις στις υποδομές σχολικών μονάδων.

Αναφέρθηκε επίσης σε νέο λογισμικό το οποίο θα κυκλοφορήσει μερίμνη του Υπουργείου Ψηφιακής διακυβέρνησης σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, για να προλαμβάνει ως “κόφτης” την χρήση κινητών τηλεφώνων από παιδιά κάτω των 16 ετών.

«Κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν με την αρωγή της οικογένειας. Όμως κι εμείς θα βοηθήσουμε ώστε να προστατευτούν τα παιδιά από τις επιπτώσεις της εξάρτησης από τα κινητά. Αυτή είναι η αποστολή της εφαρμογής η οποία πρόκειται να λειτουργήσει», ανέφερε.

Για τα μη-κρατικά πανεπιστήμια

Επιπλέον, μιλώντας για την λειτουργία μη-κρατικών πανεπιστημίων υπογράμμισε ότι κυβερνητικός στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης, όπως η Κύπρος αλλά και η Ιταλία, όπου παραδείγματος χάριν η Φλωρεντία έχει 41 παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων, κυρίως αμερικανικών.

Παράλληλα είπε ότι συνεχίζεται ο κύριος στόχος για συμπράξεις των δημοσίων ελληνικών πανεπιστημίων με κορυφαία ξένα πανεπιστήμια, όπως η επικείμενη συνεργασία του ΕΚΠΑ με το Πανεπιστήμιο Yale.

Τέλος αναφερόμενος στους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι μια τέτοια απόφαση διορισμών θα λαμβάνεται κάθε χρόνο, με στόχο την κάλυψη αναγκών με μόνιμους εκπαιδευτικούς και όχι με πολλούς αναπληρωτές όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Η ορκωμοσία Τραμπ στον ΑΝΤ1

Φωτιά στα Πατήσια: 7 αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛαύριο: Οι 350 τόνοι εκρηκτικών και η άγνοια της αστυνομίας για την μεταφοράΣήμερα 18:25 | Ειδήσεις

Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη μετά απο καταγγελίες, ότι 350 τόνοι της εκρηκτικής ύλης TNT, φορτωμένοι σε 18 νταλικες , μεταφέρθηκαν μέσα από τις γειτονιές του Λαυρίου, χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας.

Κακοκαιρία - Ισχυρές καταιγίδες: Μήνυμα του 112 σε Ιόνιο και ΠελοπόννησοΣήμερα 14:41 | Ειδήσεις

Που και πότε θα ενσκήψουν τα εντονότερα φαινόμενα. Τι αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου στο Υπ.Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμη: “Ο 15χρονος κακοποιούσε την κόρη μου ψυχολογικά, επέμενε να με αποτελειώσει” λέει η μητέρα της 13χρονηςΣήμερα 16:28 | Ειδήσεις

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με την συγκλονιστική υπόθεση στην Σύμη όπου ένας 15χρονος και μια 13χρονη προσπάθησαν να δολοφονήσουν την μητέρα του κοριτσιού.

Σεισμοί στη Σαντορίνη - “ΑΙΓΑΙΟ”: Το ωκεανογραφικό συνεχίζει τις έρευνεςΣήμερα 12:17 | Ειδήσεις

Το ωκεανογραφικό σκάφος απέπλευσε με πολυμελή ερευνητική ομάδα και κατάλληλο σύγχρονο επιστημονικό εξοπλισμό το απόγευμα της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου 2025 και έφτασε στην περιοχή την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2025.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαύριο: Οι 350 τόνοι εκρηκτικών και η άγνοια της αστυνομίας για την μεταφορά19:00Ισραήλ: Ετοιμάζουμε σχέδια επίθεσης, έχουμε καθήκον να φέρουμε τους ομήρους πίσω18:47Σεισμός στο Άγιον Όρος18:33Tηλεφωνικές απάτες: Συνελήφθη 48χρονη με ρόλο “εισπράκτορα” 18:20Γερμανία - Υπουργός Οικονομίας σε Βανς: “Να κοιτάς τη δουλειά σου!”18:06Γυναικοκτονία - Σέρρες: Θρήνος στη κηδεία της 52χρονης 17:53Λαμία: Ρομά προσπάθησε να πατήσει με αυτοκίνητο Πρόεδρο Κοινότητας 17:40Κύπρος: Πενταμελής οικογένεια κάηκε ζωντανή στη Λεμεσό17:26Κύπελλο γυναικών μπάσκετ: Νίκη και πρόκριση του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό17:12Σύμη: “Ο 15χρονος κακοποιούσε την κόρη μου ψυχολογικά, επέμενε να με αποτελειώσει” λέει η μητέρα της 13χρονης16:59Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:44Ηλεκτρονικά όλα τα απαραίτητα έγγραφα του αυτοκινήτου: Πώς τα προσθέτουν οι οδηγοί;16:30Καλαμάτα - Keep Dancing: To Διεθνές Φεστιβάλ χορού συνεχίζεται και φέτος (εικόνες)16:17Εύβοια: Άνδρας καταπλακώθηκε από ασανσέρ16:03Χαμάς - Ισραήλ: Η ανταλλαγή ομήρων και το τελεσίγραφο Τραμπ (εικόνες)15:50Λαύριο: Καταγγελία για μεταφορά 350 τόνων εκρηκτικής ύλης από 18 φορτηγά χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας 15:36Μοσχάτο: Ανήλικοι με μαχαίρι λήστεψαν 21χρονη στον ΗΣΑΠ15:22Κύπελλο Μπάσκετ: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στη μάχη για το τρόπαιο15:09Κακοκαιρία - Ισχυρές καταιγίδες: Μήνυμα του 112 σε Ιόνιο και Πελοπόννησο14:55Απάτη: Πως πήραν 25000 ευρώ από ηλικιωμένη14:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο