LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚλίμαΔημοσίευση: 14 Δεκεμβρίου 2024 23:17 | Ανανέωση: 14 Δεκεμβρίου 2024 23:17

Κακοκαιρία - Αγρίνιο: Μήνυμα του 112 και πλημμύρες από τις καταιγίδες (εικόνες)

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία, καθώς ήδη έχουν υπερχειλίσει ρεματα σε περιοχες του Αγρινιου. Διακόπηκε η κυκλοφορία προς Καρπενήσι. Τρεις υπερήλικες κινδύνευσαν νωρίτερα στην Πρέβεζα.

Αγρίνιο - κακοκαιρία

Μήνυμα του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή του Αγρινίου, καθώς λόγω των εξαιρετικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων στην Αιτωλοακαρνανία επί ώρες, έχουν δημιουργηθεί σημαντικά προβλήματα.

Πέραν των εκτεταμένων διακοπών ρεύματος καταγράφονται προβλήματα εξαιτίας ρεμάτων που έχουν υπερχειλίσει.

Ειδικότερα στην Δημοτική Ενότητα Νεάπολης του Δήμου Αγρινίου όγκοι νερών πέρασαν πάνω από την επαρχιακή οδό Αγρινίου – Εμπεσού και σε μια περίπτωση, κοντά στα Διαμαντέικα Αγρινίου, ακινητοποιήθηκε όχημα και απεγκλωβίστηκε οδηγός.

Στην περιοχή του Αγρινίου, μέχρι τις 23:30 του Σαββάτου, η Πυροσβεστική είχε δεχθεί 4 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα κτήρια, ενώ πυροσβέστες συνέδραμαν τον οδηγό του αυτοκινήτου που είχε ακινητοποιηθεί στον δρόμο, λόγω των νερών.

Το ισχυρό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, ενώ ήχησε μήνυμα και από το 112 για περιορισμό μετακινήσεων.

Τα φαινόμενα είναι ισχυρά και στο Μεσολόγγι, ωστόσο στο Αγρίνιο η κατάσταση δείχνει προς ώρας πιο δύσκολη, καθώς λόγω του όγκου των νερών, έχουν υπερχειλίσει πολλά ρέματα σε διάφορες περιοχές του Αγρινίου.

Γύρω στις 23:30 έγινε γνωστό ότι διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλια Εθνική Οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο υψος της Παλιοβουνας.

Ακόμη, ο δρόμος είναι κλειστός στο τμήμα Αγγελόκαστρο - Κλεισορρεύματα, ενώ κατολισθήσεις βράχων από το βουνό έχουν καλύψει τον δρόμο από Καλλιθέα προς Προυσσό και Καρπενήσι, καθιστώντας αδύνατη την διέλευση των οχημάτων.

Η κατάσταση περιγράφεται ως πολύ δύσκολη σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού, καθώς έχουν ξεχειλίσει πολλά ρέματα, ενώ σε πολλά σημεία υπάρχουν και κατολισθήσεις.

Στην περιοχή του Ξηρόμερου, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα από κατολισθήσεις και συγκέντρωση υδάτων. Μηχανήματα του Δημου και της Περιφερειας βρίσκονται στους δρόμους για να αποσυμφορήσουν το δυνατόν την κατάσταση.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ξηρομέρου αναφέρεται ότι "Ενημερώνουμε και εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου, ότι πριν από λίγο ήχησε το 112 στον νομό Αιτ/νίας, λόγω συνεχούς και έντονης βροχόπτωσης με μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξηρομέρου, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και κυρίως να αποφύγουν τις μετακινήσεις".

Πρέβεζα: Τρεις υπερήλικες κινδύνευσαν μέσα στα σπίτια τους - Πλημμύρισε η Εθνική Οδός

Προβλήματα από ισχυρές καταιγίδες δημιουργήθηκαν στην περιοχή της Αρχαίας Νικόπολης στην Πρέβεζα, ενώ η πυροσβεστική απεγκλώβισε 3 ηλικιωμένους από πλημμυρισμένα ισόγεια κατοικιών.

Ειδικότερα, με χρήση ειδικού καθίσματος ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν από μονοκατοικία ένα ηλικιωμένο ζευγάρι 97 και 94 ετών με ιατρικά προβλήματα, το οποίο μεταφέρθηκε στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Πρέβεζας.

Από ένα γειτονικό σπίτι οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν γυναίκα 90 ετών, την μετέφεραν στην αυλή του και τη φροντίδα της ανέλαβε ο γιός της.

Λόγω του μεγάλου όγκου υδάτων, κοντά στην Αρχαία Νικόπολη στη θέση Σμυρτούλα, πλημμύρισε η εθνική οδός Ιωαννίνων - Πρέβεζας και έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Ακόμη, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στον οικισμό Μαργαρώνα υπήρξε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό οδηγού από αυτοκίνητο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο ΑΝΤ1 στην Συρία: Έλληνας της Δαμασκού μιλά για το καθεστώς Άσαντ (βίντεο)

Χαλκιδική - Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Η “αμαρτωλή” πολεοδομία και οι πάντα “πρόθυμοι” μηχανικοί (βίντεο) 

Συρία - Τζολάνι: Τι προσπαθεί να “αποτινάξει” από πάνω του ο νέος ηγέτης της χώρας 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Προεδρικό Μέγαρο: Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοί 10:14Επίθεση μέσα σε λεωφορείο: Λίγα χιλιοστά από την μηριαία αρτηρία το τραύμα του ανήλικου (βίντεο)09:57Εύβοια: Αυτός είναι ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη στη θάλασσα - "Χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξα"09:50Μπουκώρος στον ΑΝΤ1: Αν έχεις λίγη ευθιξία τότε είναι αυτονόητος ο δρόμος της παραίτησης (βίντεο)09:33Εύβοια: Ηλικιωμένη πνίγηκε στη θάλασσα09:18Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας που οδηγούσε μεθυσμένος09:03Γάζα: Τουλάχιστον 35 νεκροί σε επιχειρήσεις του Ισραήλ τις τελευταίες ώρες08:48Μουντιάλ Συλλόγων: Στα προημιτελικά η Μπάγερν που κέρδισε την Φλαμένγκο (εικόνες)08:34Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδρίαση στη σκιά του ΟΠΕΚΕΠΕ – Θα προηγηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών 08:19Άρση απαγορευτικού απόπλου για λιμάνια της Αττικής08:05ΗΠΑ: Νεκροί πυροσβέστες σε ενέδρα - Είχαν πάει για να σβήσουν φωτιά (βίντεο)07:50Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα07:34Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτη07:20Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριές 07:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:47Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Ιουνίου 06:30ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:14Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο