LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Νοεμβρίου 2024 23:02 | Ανανέωση: 06 Νοεμβρίου 2024 23:00

Κρίση στην Γερμανία: Ο Σολτς ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή

Νωρίτερα είχε διαλυθεί ο κυβερνητικός συνσπιασμός με το κόμμα των φιλελευθέρων. Πόσο άμεσα πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, σε περίπτωση καταψήφισης.

Σολτς - Λιντνερ

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι μετά την αποχώρηση του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) από τον κυβερνητικό συνασπισμό, θα ζητήσει από την Bundestag ψήφο εμπιστοσύνης στις 15 Ιανουαρίου.

Εφόσον οι βουλευτές το αποφασίσουν, οι εκλογές θα μπορούσαν να διενεργηθούν το αργότερο στο τέλος Μαρτίου, πρόσθεσε και σημείωσε ότι έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα πρέπει η Βουλή να ψηφίσει κρίσιμα νομοσχέδια, για το συνταξιοδοτικό και για την στήριξη της βιομηχανίας.

Για τον σκοπό αυτό, ο καγκελάριος ανέφερε ότι θα συναντηθεί άμεσα με τον αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματυος (CDU) Φρίντριχ Μερτς.

Σολτς - Λιντνερ

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ομιλία, ο κ. Σολτς αναφέρθηκε στην συμπεριφορά του αρχηγού του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, κάνοντας λόγο για διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης από την πλευρά του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος, όπως είπε ο καγκελάριος, προέταξε το κομματικό συμφέρον και σκηνοθέτησε την κρίση.

«Πάρα πολλές φορές ο ομοσπονδιακός υπουργός Λίντνερ μπλόκαρε νόμους που ήταν άσχετοι, πάρα πολλές φορές χρησιμοποιούσε κομματικές τακτικές με μικροψυχία, πάρα πολλές φορές πρόδωσε την εμπιστοσύνη μου», είπε χαρακτηριστικά ο Όλαφ Σολτς.

Σολτς - Λιντνερ

Λίντνερ: Προσχεδιασμένη η διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού

Ο αρχηγός του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ο οποίος τον κατηγόρησε για «εγωισμούς και μικροκομματική πολιτική», δηλώνοντας ότι η διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού είχε προσχεδιαστεί από τον ίδιο τον κ. Σολτς.

Ο κ. Λίντνερ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι κατέθεσε προτάσεις για οικονομική ανάκαμψη, οι οποίες, όπως τόνισε, δεν έγιναν δεκτές ούτε καν ως βάση για διαβούλευση από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τους Πράσινους. «Από την προσεκτικά προετοιμασμένη δήλωση του καγκελαρίου απόψε, καταλάβαμε το γιατί», δήλωσε ο αρχηγός του FDP, καταλογίζοντας στον Όλαφ Σολτς προσχεδιασμένη συμπεριφορά.

Στην κατηγορία του κ. Σολτς ότι ο κ. Λίντνερ ζητούσε περικοπές συντάξεων και φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, ο αποπεμφθείς πλέον υπουργός Οικονομικών αντέτεινε ότι ακόμη και απόψε ο καγκελάριος του ζήτησε σε ύφος τελεσιγράφου την άρση του «φρένου χρέους», κάτι με το οποίο, όπως είπε, δεν μπορούσε να συμφωνήσει. Ο Κρίστιαν Λίντνερ υποστήριξε ακόμη ότι πρότεινε τη συντεταγμένη και από κοινού πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, κάτι που απέρριψε ο καγκελάριος.

«Δυστυχώς ο Όλαφ Σολτς έδειξε ότι δεν έχει τη δύναμη να δώσει στη χώρα μας μια νέα αρχή», τόνισε ο κ. Λίντνερ και πρόσθεσε ότι αυτό θα πρέπει τώρα να το κάνει μια νέα κυβέρνηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Χάρις - Τραμπ: Τα συγχαρητήρια και τα αιτήματα προς τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ

Σπάτα - Τροχαίο: Νεκρός και τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων

Έκρηξη στους Αμπελόκηπους - Μητέρα φοιτητή: Ο Θεός έσωσε τον γιο μου (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57Συλλογικές Συμβάσεις: Με επιφύλαξη έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους η επαναφορά του διαλόγου υπαλλήλων - εργοδοτών21:43Χονγκ Κονγκ: Σε τουλάχιστον 83 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών21:29Η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων21:15Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων21:01Εθνική Ελλάδας: Με το δεξί… στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ20:47Παπαδάκης: Να ελέγξουμε τις "γερασμένες" υποδομές20:32Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Όσο κερδίζεις γίνεσαι όλο και πιο δυνατός 20:16Υπό βροχή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα20:02Κακοκαιρία Adel: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική - Προβλήματα στην κυκλοφορία 19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο