LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Οκτωβρίου 2024 10:10

Χανιά: Σέφρερ έσωσε άνδρα από πνιγμό (βίντεο)

Πώς οι σέρφερ έσωσαν τη ζωή του άνδρα που κολυμπούσε. Πόσα παρόμοια περιστατικά συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες.

Χανιά - διάσωση - λουόμενος

Δεν ήταν η πρώτη φορά που σέρφερ καλούνται να σώσουν λουόμενο από πνιγμό σε θαλάσσια περιοχή των Χανίων.

Το χθεσινό περιστατικό συνέβη στον Πλατανιά, όταν ένας τουρίστας επιχείρησε να κολυμπήσει με αρκετό κυματισμό, παρά τις συστάσεις των αθλητών που έκαναν σερφ στην περιοχή και τον προέτρεπαν να αποφύγει το κολύμπι υπό αυτές τις συνθήκες.

Δε χρειάστηκε πολλή ώρα για να επαληθευτούν οι φόβοι τους. Αμέσως μόλις διαπίστωσαν ότι ο τουρίστας βρισκόταν σε κίνδυνο, έσπευσαν να τον βοηθήσουν ανασύροντάς τον με ασφάλεια στην ακτή.

Δεν είναι λίγες οι φορές που σέρφερ στον Σταλό και τον Πλατανιά πηγαίνουν στην παραλία για να απολαύσουν το άθλημά τους και καταλήγουν σε ρόλο εθελοντή διασώστη, βοηθώντας λουόμενους που κινδυνεύουν με πνιγμό.

Τα περιστατικά πολλά, τόσο κατά τη θερινή περίοδο, μετά τη λήξη της βάρδιας των ναυαγοσωστών, όσο και κατά την περίοδο που εκτείνεται από τις αρχές Οκτωβρίου και μετά, που οι παραλίες μένουν χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη.

Είναι ενδεικτικό ότι μόλις τις τελευταίες 4-5 ημέρες έχουν γίνει στις συγκεκριμένες περιοχές, 6 διασώσεις λουομένων από σέρφερ.

Ειδικά τον Οκτώβριο που ο καιρός τις περισσότερες ημέρες του μήνα είναι καλός, υπάρχαν πολλοί άνθρωποι που εξακολουθούν να πηγαίνουν για μπάνιο στην παραλία, αρκετοί εξ αυτών τουρίστες. Ωστόσο, ο έντονος κυματισμός και τα θαλάσσια ρεύματα καθιστούν αρκετά επικίνδυνες τις συνθήκες κολύμβησης. Οι λουόμενοι μόλις βουτήξουν διαπιστώνουν ότι παρασύρονται από τα ρεύματα και αδυνατούν να βγουν προς την ακτή. Εκεί, οι σέρφερ, που εκ των πραγμάτων είναι αρκετά εξοικειωμένοι με το νερό, αφήνουν για λίγο στην άκρη το σερφ και σπεύδουν με τις σανίδες τους, να βοηθήσουν.

Πηγή: flashnews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα: Επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μετά από πολύνεκρες ισραηλινές επιθέσεις (εικόνες)

Νεκρά βρέφη – Αμαλιάδα: Έκτο μωρό μπαίνει στο “κάδρο” της έρευνας

Αχαΐα: Μοναστήρι “χτύπησε” σε πλειστηριασμό αντιπροσωπεία αυτοκινήτων


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57Συλλογικές Συμβάσεις: Με επιφύλαξη έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους η επαναφορά του διαλόγου υπαλλήλων - εργοδοτών21:43Χονγκ Κονγκ: Σε τουλάχιστον 83 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών21:29Η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων21:15Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων21:01Εθνική Ελλάδας: Με το δεξί… στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ20:47Παπαδάκης: Να ελέγξουμε τις "γερασμένες" υποδομές20:32Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Όσο κερδίζεις γίνεσαι όλο και πιο δυνατός 20:16Υπό βροχή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα20:02Κακοκαιρία Adel: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική - Προβλήματα στην κυκλοφορία 19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο