LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2024 15:54

Παππάς: Εφόσον όλα πήγαν καλά στη φωτιά στην Αττική, πώς έφτασε στον αστικό ιστό;

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη Βουλή. Ο Νίκος Παππάς άφησε αιχμές για την διαχείριση των πυρκαγιών, ενώ ζήτησε εξηγήσεις για τις συζητήσεις με την Τουρκία.

Νίκος Παππάς - Βουλή

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς «καλωσόρισε» στη Βουλή τον πρωθυπουργό, σχολιάζοντας πως δεν είναι «χάρη» η παρουσία του εκεί, αλλά μέσα στα καθήκοντα του.

Μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου, ο Νίκος Παππάς άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης που φαίνεται να υποστηρίζουν πως «όλα πήγανε καλά» και διερωτήθηκε γιατί δεν εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης «γιατί η φωτιά στην Αττική έφτασε στον αστικό ιστό;», ενώ αντέκρουσε την κριτική προς την αντιπολίτευση πως τα όσα υποστηρίζει είναι «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον αριθμό των 4 εκατ. στρεμμάτων που έχουν καεί από το 2019, στα 3.500 οργανικά κενά στην Πυροσβεστική, στην πλειοψηφία των οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι ηλικίας άνω των 20 και 30 ετών, ενώ παρουσίασε και στοιχεία για υπερκοστολογημένες δαπάνες μίσθωσης και αγοράς αεροσκαφών. «Τι από αυτά είναι προϊόν φαντασίας», διερωτήθηκε, και ζήτησε απαντήσεις από τον πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας ότι για τον ελληνικό λαό δεν είναι «πειστικό» ότι «όλα πάνε ρολόι».

«Στην πολιτική προστασία χρειάζεται πρόληψη, πυρόσβεση, αποκατάσταση», τόνισε ο Ν. Παππάς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των δασικών υπηρεσιών αλλά και της πυροσβεστικής τόσο με προσωπικό όσο και με εξοπλισμό, ενώ επισήμανε πως η αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων μέχρι στιγμής είναι ανεπαρκής. Έντονη κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και για τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί στη Θεσσαλία, κάνοντας λόγο για «αδράνεια».

Νίκος Παππάς - Βουλή


Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε και σε ζητήματα που αφορούν κατά κύριο λόγο την οικονομία, ενόψει και της ψήφισης του προϋπολογισμού, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πως η πολιτική της επί της ουσίας ευνοεί τους «λίγους», τους «μετόχους εταιριών ενέργειας ή τραπεζών», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, έκανε λόγο για «αναιμική ανάπτυξη», διέψευσε το αφήγημα της κυβέρνησης περί μείωσης των φόρων, τονίζοντας ότι το 2025 «θα πληρώσουμε 2,5 δισ. περισσότερα σε φόρους», ενώ επισήμανε πως η χώρα είναι τελευταία στην Ευρώπη στην αγοραστική δύναμη αλλά και στις ξένες επενδύσεις. «Η Ελλάδα δε ζει κάποιο αναπτυξιακό θαύμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Παππάς, εξηγώντας ότι με την πολιτική της κυβέρνησης, η πλειονότητα των νοικοκυριών βιώνει «ύφεση» και «μείωση του βιοτικού επιπέδου». Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει πρόθεση «τεράστιων ιδιωτικοποιήσεων» και ότι απαντά με νέες εκποιήσεις».

«Από το 2010 έως το 2014 είχαμε την απόλυτη κατάρρευση, η περίοδος 2015-2019 χαρακτηρίζεται από την σταθεροποίηση οικονομίας και την ανασυγκρότηση και από το 2019 και μετά έχουμε αναιμική ανάπτυξη για λίγους», είπε, συνοψίζοντας ο Ν. Παππάς, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια «αναθεωρητισμού» με σκοπό να «μην ξανακοιτάξει ο κόσμος Αριστερά».
Αναφερόμενος στο θέμα την εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσε πως «δεν υπάρχουν άβατα» και πως «έχει η ώρα για έναν πρόεδρο από την Αριστερά ή την ευρύτερη προοδευτική παράταξη», σημειώνοντας πως υπάρχουν προσωπικότητες που έχουν αποδείξει ότι «μπορούν να προστατέψουν την κοινωνία».
Σχετικά με τα εθνικά θέματα, ζήτησε απαντήσεις όσον αφορά τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την Τουρκία και συγκεκριμένα απηύθυνε τα εξής ερωτήματα: «πώς μπορούν τα "ήρεμα νερά" να είναι συμβατά με τη στρατηγική της "γαλάζιας πατρίδας"», «αν είναι το Κυπριακό στην κορυφή της ατζέντας», «αν η συμφωνία για την ΑΟΖ με την Κύπρο είναι οριστική».

Κλείνοντας ο Ν. Παππάς δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «εδώ» και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει στο πλαίσιο της στρατηγικής του για προγραμματικής αντιπολίτευση, ενώ τόνισε πως «η χώρα έχει ανάγκη μια προοδευτική αλλαγή».
«Σε αυτή την κατεύθυνση μόνο ένας ισχυρός και ανασυγκροτημένος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να είναι καταλύτης. Για τη στήριξη της κοινωνίας, την ενίσχυση της οικονομίας, την προστασία της Δημοκρατίας. Εσείς εγγυάστε τον πολλαπλασιασμό των κρίσεων και η Αριστερά την υπέρβασή τους», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Νοτοπούλου για πρωτοβουλίες Τσίπρα: Ας μιλήσουμε για το νέο που θα γεννηθεί

Έλεγχος στα κινητά των παιδιών: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή για τους γονείς

Μήλος: Κάτοικος του νησιού κέρδισε δικαστήριο για το χτύπημα της καμπάνας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔασμοί Τραμπ - Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις (εικόνες)Σήμερα 10:48 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό τον καθορισμό της στάσης της χώρας απέναντι στους δασμούς που έχει επιβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τέμπη - Παπαδημητρίου: Θα ζητήσω να βγει η “πυρόσφαιρα” από το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜΣήμερα 10:56 | Ειδήσεις

Στον αέρα βρίσκεται το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ σε ό,τι αφορά την πυρόσφαιρα που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση της εμπορικής με την επιβατική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, μετά την απόσυρση των δύο πανεπιστημίων της Γάνδης και της Πίζα.

Σεξουαλική κακοποίηση - Χαλκίδα: Κοριτσάκι στο νοσοκομείο με κοπλική αιμορραγίαΣήμερα 12:33 | Ειδήσεις

Ο ιατροδικαστής ενημέρωσε προφορικά τους αστυνομικούς ότι διαπιστώθηκε η ύπαρξη κακώσεων, συμβατών με σεξουαλική κακοποίηση.

Χιόνια στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις στη βόρεια Ελλάδα (εικόνες)Σήμερα 07:39 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής η ψυχρή εισβολή έχοντας ντύσει στα λευκά αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σεξουαλική κακοποίηση - Χαλκίδα: Κοριτσάκι στο νοσοκομείο με κοπλική αιμορραγία 12:44Παρτιζάν - ΑΕΚ: Σαν σήμερα δόθηκε ο αγώνας ειρήνης στο Βελιγράδι12:30Γέρακας: 2 συλλήψεις για απόπειρα διάρρηξης – Καταδίωξη με τραυματίες αστυνομικούς12:16Τραμπ κατά Ευρώπης: Θα υπάρξουν συνομιλίες μόνο αν μας πληρώνουν ετησίως ένα μεγάλο ποσό 12:03ΗΠΑ - Θανατική ποινή: Η κυβέρνηση Τραμπ θα την ζητά “κάθε φορά που είναι εφικτό”11:49Κυρανάκης: Απόλυση εργαζόμενων του ΟΣΕ με τρία σοβαρά σφάλματα11:35Νέα Σμύρνη: Ντοκουμέντο από την ένοπλη ληστεία σε ζαχαροπλαστείο (βίντεο)11:22Τέμπη - Παπαδημητρίου: Θα ζητήσω να βγει η “πυρόσφαιρα” από το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ11:08Δασμοί Τραμπ - Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις (εικόνες)10:55ΝΔ: Η Αλεξάνδρα Σδούκου αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος10:41Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Η Σημασία της προαγωγής της υγείας και της πρόληψης της ασθένειας10:28Γιώργος Ευθυμίου: Ο νέος Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού10:15Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Ο “σερ” του ελληνικού τραγουδιού10:02Γιατί οι Millennials κάνουν τόσες δουλειές;09:49Απεργία 9 Απριλίου: Πως θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ09:35Δασμοί: Η “βόμβα” του Μασκ09:22Τέμπη - Λακαφώσης: Το Πανεπιστήμιο της Γάνδης δεν έχει επισήμως διαφωνήσει με κάτι, αλλά... (βίντεο)09:09Καλάθι του Πάσχα: Πότε κάνει “πρεμιέρα” - Τι θα περιλαμβάνει08:55Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα σε κεντρικούς οδικούς άξονες (χάρτης)08:42Φυλακές Κορυδαλλού: Απόπειρα απόδρασης σταμάτησαν οι αστυνομικοί - Συλλήψεις για όπλα (εικόνες)08:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο