LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: Σήμερα 06:46 | Ανανέωση: Σήμερα 07:01

Γάζα: Βίντεο με κορίτσι που μεταφέρει την τραυματία αδερφή της προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση

Το κορίτσι περιφέρεται στους ερειπωμένους δρόμους του θύλακα αποφασισμένο να φτάσει σε οποιοδήποτε μέρος στο οποίο η αδερφή της θα μπορεί να λάβει περίθαλψη.

Γάζα - σχολείο - βομβαρδισμός - πόλεμος

Μεγάλη ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα της πολεμικής αναζωπύρωσης στην Μέση Ανατολή έχει προκαλέσει διεθνώς ένα βίντεο το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα και δείχνει ένα κουρασμένο και ταλαιπωρημένο παιδάκι από την Παλαιστίνη να κουβαλάει στους ώμους της την τραυματισμένη αδελφή της στην εμπόλεμη Λωρίδα της Γάζας, διανύοντας τους δρόμους οι οποίοι έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο για να την βοηθήσει να λάβει την απαραίτητη θεραπεία.

Σύμφωνα με τα πλάνα τα οποία αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το κορίτσι φαινόταν εξαντλημένο ενώ είχε αγκαλιά την αδελφή της, η οποία είχε το ένα πόδι τυλιγμένο με γάζα, και το τραύμα της την είχε κάνει προσωρινά ανίκανη να περπατήσει.

Το κορίτσι είναι ξυπόλητο αλλά έχει ήδη περπατήσει μιάμιση ώρα, χωρίς να αποχωρίζεται από πάνω της το σώμα της μικρής αδερφής της η οποία, όπως λέει, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. «Θέλω να θεραπευτεί», είπε στον δημοσιογράφο, ο οποίος εκτίμησε ότι η ανήλικη είχε ήδη περπατήσει δύο χιλιόμετρα.

Προορισμός της ο καταυλισμός της κεντρικής Γάζας, καθώς χιλιάδες εκτοπισμένοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα βόρεια του θύλακα, όπου οι ισραηλινές επιχειρήσεις έχουν κλιμακωθεί. Ο δημοσιογράφος έπεισε το κορίτσι να μπει στο αυτοκίνητο για να τη μεταφέρει.

Όταν σταμάτησαν η μικρή πήρε πάλι αγκαλιά την αδερφή της και συνέχισε, λέγοντας απλά «αντίο

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Ισραηλινό σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (εικόνες)

Εορτολόγιο - 23 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Καιρός: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις την Τετάρτη


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑμαλιάδα – Νεκρά βρέφη: Η μάνα της 24χρονης είχε χάσει το μωρό τηςΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Σειρά ερωτημάτων προκύπτουν από τις αποκαλύψεις για τις συνθήκες στις οποίες ζούσε η 24χρονη και τα μωρά που «χάθηκαν».

Βιασμός στη Λέσβο - Δικηγόρος ανήλικης: Δεν υπάρχει θέμα πορνείας ούτε μαστροπείαςΣήμερα 08:42 | Ειδήσεις

Τι είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του κοριτσιού σχετικά με τις δηλώσεις της μητέρας της, την καταγγελία στο "Χαμόγελο" και τις πληροφορίες περί αιμομιξίας.

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη απεργίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσηςΧθες 18:10 | Ειδήσεις

Η απόφαση ελήφθη μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να κρίνει παράνομη την 24ωρη απεργία που είχε προκηρυχθεί για αύριο.

Λίβανος: Ισραηλινό σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (εικόνες)Σήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Χωρίς σταματημό ήταν και τη νύχτα της Τρίτης οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έλεγχος στα κινητά των παιδιών: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή για τους γονείς09:27Αντωνίου στο “Καλημέρα Ελλάδα”: Σε καμιά δημόσια υπηρεσία δεν ξέρουν πώς να φερθούν σωστά στα ΑμεΑ09:14Μεσολόγγι: Στη φυλακή νεαροί που έκλεβαν σχολεία09:00Βιασμός στη Λέσβο - Δικηγόρος ανήλικης: Δεν υπάρχει θέμα πορνείας ούτε μαστροπείας08:47Τεμπη - Γεράσιμος Γεωργιάδης: Στην Ιταλία συνεχίζεται η θεραπεία του επιζώντα του πρώτου βαγονιού08:34Κούβα: Νεκροί και καταστροφές από τον κυκλώνα Όσκαρ (εικόνες)08:20Μήλος: Κάτοικος του νησιού κέρδισε δικαστήριο για το χτύπημα της καμπάνας08:07Αμαλιάδα – Νεκρά βρέφη: Η μάνα της 24χρονης είχε χάσει το μωρό της07:54Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός ζήτησε από πολίτη με ακρωτηριασμένο χέρι… απόδειξη του ακρωτηριασμού07:40Σημεία για rapid test δωρεάν την Τετάρτη07:27ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη απεργίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης07:13Γάζα: Βίντεο με κορίτσι που μεταφέρει την τραυματία αδερφή της προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση07:01Αμαλιάδα – Νεκρά μωρά: “Το Χαμόγελο του Παιδιού” είχε λάβει ανώνυμες καταγγελίες για την 24χρονη06:48Εορτολόγιο - 23 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:35Λίβανος: Ισραηλινό σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (εικόνες)06:22Καιρός: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις την Τετάρτη06:09Σουηδία: Αφαίρεσαν την μήτρα σε δεκάδες γυναίκες από... λάθος διάγνωση23:59Swiss Indoors - Τσιτσιπάς: Νίκη “θρίλερ” και πρόκριση23:46Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πάσχει από καρκίνο του μυελού των οστών23:33ΕΛΑΣ – Δυτική Αττική: Αυξημένες κατά 113% οι συλλήψεις στο 9μηνο του 202423:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο