LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Οκτωβρίου 2024 20:32

Χαρακόπουλος: Να διαγραφούν οι προκλητικές χρεώσεις ρεύματος σε πλημμυροπαθείς αγρότες

Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος είχε υπογράψει την ερώτηση των 11 για τα κόκκινα δάνεια προ ημερών.

Μάξιμος Χαρακόπουλος

«Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να διαγραφούν οι προκλητικές χρεώσεις ρεύματος και οι προσαυξήσεις σε μη αποκατεστημένες αρδευτικές παροχές, οι οποίες έχουν εξοργίσει τους αγρότες των παρακάρλιων περιοχών, όπου τα δίκτυα άρδευσης και οι υποδομές ρευματοδότησης καταστράφηκαν ολοσχερώς;». Το παραπάνω ερώτημα θέτει ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη. Σημειώνεται ότι ο κ. Χαρακοπουλος είχε υπογράψει την ερώτηση των «11» για τα κόκκινα δάνεια ενώ αυτή τη φορά προχωρά σε ατομική πρωτοβουλία καλώντας την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα που αφορά τον αγροτικό πληθυσμό της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Χαρακόπουλος «προχώρησε στην άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, καθώς έγινε αποδέκτης παραπόνων πλημμυροπαθών αγροτών για λογαριασμούς της ΔΕΗ για μη αποκατεστημένες αρδευτικές παροχές, για τις οποίες όμως, έχουν εξοφληθεί οι οφειλές για το 2023 ή για λογαριασμούς με προσαυξήσεις με περίοδο κατανάλωσης μετά τις περυσινές καταστροφές». Στην ερώτησή του σημειώνει ότι «οι πλημμύρες πριν ένα χρόνο στη Θεσσαλία, δημιούργησαν σοβαρότατες ζημιές στις υποδομές της πρωτογενούς παραγωγής. Ειδικά στην περιοχή της Κάρλας, χιλιάδες στρέμματα γης πλημμύρισαν επί μακρόν, χάθηκαν παραγωγές, δίκτυα άρδευσης και υποδομές ρευματοδότησης καταστράφηκαν ολοσχερώς και κατά συνέπεια δημιουργήθηκαν προβλήματα με οφειλές των αγροτών προς την ΔΕΗ.

Επισημαίνει πάντως, ότι «προς αρωγή των πληγέντων, η πολιτεία, πέραν των αποζημιώσεων, φρόντισε να διευθετήσει τις οφειλές από ρεύμα που χρησιμοποιείται για άρδευση με ΚΥΑ με τίτλο 'Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας πληγεισών περιοχών από τις πλημμύρες Σεπτεμβρίου 2023', ΦΕΚ B' 3162/04.06.2024». Όμως, προσθέτει, «τον τελευταίο καιρό αγρότες των παρακάρλιων περιοχών διαμαρτύρονται διότι, ενώ οι κατεστραμμένες αρδευτικές παροχές τους δεν είναι ακόμη σε λειτουργία, και παρότι έχουν εξοφλήσει τις περυσινές οφειλές τους, λαμβάνουν λογαριασμούς της ΔΕΗ ως έναντι για περίοδο κατανάλωσης από τον Ιούλιο του 2023 έως τον Σεπτέμβριο του 2024.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 «Διαδικασία ένταξης δικαιούχων στη ρύθμιση» της ανωτέρω ΚΥΑ, δίνονταν το δικαίωμα ρύθμισης οφειλών για παροχές αποκλειστικά για σκοπούς άρδευσης, με ηλεκτρονική αίτηση σε ειδική διαδικτυακή πύλη του ΔΕΔΔΗΕ από την 10.06.2024 έως και την 15.07.2024. Ωστόσο, οι συνεπείς πλημμυροπαθείς αγρότες που είχαν ήδη εξοφλήσει τις οφειλές τους πριν την έκδοση της ΚΥΑ, για καταναλώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023, δεν είχαν κάποιο προφανή λόγο να ακολουθήσουν την διαδικασία του άρθρου 3. Συνεπώς, λαμβάνοντας λογαριασμούς με χρεώσεις που αφορούν περίοδο μετά τον Daniel, και εφόσον οι παροχές τους δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη, αντιδρούν έντονα.

Επίσης, υφίστανται διαμαρτυρίες αγροτών για την αποστολή λογαριασμών ρεύματος με προσαυξήσεις για πλημμυρισμένες αρδευτικές παροχές και περίοδο κατανάλωσης, που περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα που οι παροχές αυτές είναι κατεστραμμένες».

Καταλήγοντας, ο κ. Χαρακόπουλος λέει ότι «σε κάθε περίπτωση, και αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του κράτους να αμβλύνει τις οικονομικές επιπτώσεις από τις πλημμύρες, ζητούν παρεμβάσεις που θα ξεκαθαρίζουν την κατάσταση και θα τους απαλλάξουν από χρεώσεις ρεύματος σε αρδευτικές παροχές, που λόγω των πλημμυρών δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί».

Ειδήσεις σήμερα:

Βία ανηλίκων: Ανήλικη με νεφρική ανεπάρκεια άλλαξε σχολείο λόγω bullying (βίντεο)

Συναυλία για τα Τέμπη - Βλάχος: Κανείς δεν δικαιούται να ζητάει χρήματα στο όνομα των παιδιών μας

Απάτες - ΤτΕ: “Αν το πατήσεις… θα την πατήσεις” (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμαΣήμερα 22:43 | Ειδήσεις

Εξετάζεται το σενάριο του αναμμένου τσιγάρου.

Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνωΣήμερα 20:02 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η περιγραφή του ενός από τους τέσσερις ανηλίκους, που έπεσαν από παιχνίδι σε λούνα παρκ στη Ρόδο.

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας Σήμερα 21:55 | Ειδήσεις

Οι ηγέτες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"Σήμερα 22:01 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης της συμμαχίας των "προθύμων"

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγία Πετρούπολη: Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το περίφημο "Φεστιβάλ των Ονείρων"23:58Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές στην ύπαιθρο23:43Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνω23:26Επίσημο το "αντίο" στον Μαξίμοβιτς από τον Παναθηναϊκό23:12Επίθεση της Ζαχάροβα στον Μακρόν για τις δηλώσεις περί "συνθηκολόγησης" της Ουκρανίας22:58Τραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα22:44Ο Μισεουί έλαμψε στη νίκη - ανατροπή του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης22:29Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"22:15Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας 22:00Τουρκία: Νέα πυρκαγιά, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται από επτά χωριά21:44Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε έως το 2028 τον Νταβίντε Καλάμπρια 21:30"Κατέβασε ρολά" ο Ράγια, σκόραρε ο Καλαφιόρι κι η Άρσεναλ νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ21:14Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου- Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου21:00Δηλώσεις Φον ντερ Λάιεν - Ζελένσκι στις Βρυξέλλες: Τα σύνορα δεν αλλάζουν με τη βία, αυτές είναι αποφάσεις της Ουκρανίας20:45Χανιά: Ο ναυαγοσώστης που έσωσε 5 άτομα, στον ΑΝΤ1: Βούτηξα, χωρίς να έχω εξοπλισμό20:30Αυτοψίες για καταγραφή ζημιών από τις πυρκαγιές σε Χίο και Ζάκυνθο20:16Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο 38χρονου - Το προμηθεύτηκε από γνωστή της 20:02Στην Ουάσινγκτον με τον Ζελένσκι οι ευρωπαίοι ηγέτες19:46Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τέρενς Σταμπ19:32Σύλληψη 21χρονου για συμμετοχή σε ληστρική επίθεση σε βάρος φιλάθλων στην Αθήνα19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο