LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: Χθες 12:26

Παρενόχληση μαθητριών: 67χρονος καθηγητής κρίθηκε ένοχος και στο Εφετείο

Ο κατηγορούμενος εκπαιδευτικός χαρακτήρισε "μυθεύματα" τις κατηγορίες εις βάρος του, και έκανε λόγο για εκδικητικότητα εκ μέρους των μαθητριών 

Δικαστικό σφυρί - δικη - δικηγορος - δικαστηριο

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε καθηγητής γυμνασίου που κατέστη κατηγορούμενος ύστερα από καταγγελίες μαθητριών του ότι τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε συνολκή ποινή φυλάκισης 22 μηνών, με 3ετή αναστολή, όπως πρωτοδίκως, για κατάχρηση ανηλίκου, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, με την αναγνώριση ελαφρυντικού, του σύννομου βίου.

Η δικογραφία περιελάμβανε τις καταγγελίες οκτώ μαθητριών γυμνασίου και αφορούσαν το σχολικό έτος 2021/22. Όπως κατήγγειλαν οι έφηβες (14 και 15 ετών τότε), ο 67χρονος (σήμερα) εκπαιδευτικός απηύθυνε «χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα». Ανάλογα με την περίπτωση, ο ίδιος - κατά τις καταγγέλλουσες - ρωτούσε για τις ερωτικές τους προτιμήσεις και τυχόν σεξουαλικές εμπειρίες που είχαν βιώσει, ενώ προέβη και σε «αγγίγματα» πάνω από τα ρούχα και σε γυμνά μέρη στην κοιλιακή χώρα.

"Δυνάστη των κοριτσιών" αποκάλεσε τον κατηγορούμενο στην πρότασή του προς το δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την (εκ νέου) ενοχή του.

Ο κατηγορούμενος εκπαιδευτικός, που μετά τις καταγγελίες τέθηκε σε αργία, αρνήθηκε την κατηγορία, χαρακτηρίζοντας "μυθεύματα" τα όσα του καταλογίζονται, ενώ έκανε λόγο για εκδικητικότητα εκ μέρους των μαθητριών προς το πρόσωπό του, επειδή ήταν αυστηρός ως καθηγητής και πρωτοστατούσε στη ματαίωση καταλήψεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Γεωργιάδης: Κανένα φάρμακο χωρίς εξετάσεις που να δικαιολογούν την συνταγογράφηση

Φωτιά στην Motor Oil: Αποκλειστική μαρτυρία τραυματία στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Χεζμπολάχ: Οι βομβητές που σκόρπισαν τον θάνατο κατασκευάστηκαν στην Βουδαπέστη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΕ: Η στήριξη στην Ουκρανία πρέπει να διευρυνθεί - Επέκταση στις κυρώσεις προς την Ρωσία15:33Ζάκυνθος: Νεκρή οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε χαντάκι (εικόνες)15:19Harrods - Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Κατηγορίες για βιασμούς από πρώην υπαλλήλους του15:06Θεσσαλονίκη: 19χρονη κατήγγειλε τον ιερέα πατέρα της ότι την κλείδωσε για να της “αλλάξει μυαλό”14:53Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση σε 15χρονο καταγράφηκε σε βίντεο14:40“Jannis Markopoulos: Ephemeral Flames” στην Σύρο14:27Σακελλαροπούλου σε Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες: Αποτελείτε ένα λαμπρό παράδειγμα για τους νέους μας (εικόνες)14:13Απάντηση Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειας13:59Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης: Το Κυπριακό, ο ΟΗΕ και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις (εικόνες)13:45Μαρινάκης για κόκκινα δάνεια: Οι βουλευτές πρέπει να ρωτούν και οι υπουργοί να απαντούν13:32Τραμπ: Ιρανοί χάκερ έκλεψαν αρχεία από την ομάδα του και τα έστειλαν στον Μπάιντεν13:18Η ΑΑΔΕ ψάχνει πολίτες για να τους επιστρέψει λεφτά! Σβήνουν τα mail φοβούμενοι για απάτη13:05Νετανιάχου: Συνελήφθη Ισραηλινός που κατηγορείται ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν για να τον δολοφονήσει12:51Πάρος: Βύθιση ταχύπλοου - Οι επιβάτες διασώθηκαν από πλοίο της γραμμής12:38Υπουργείο Κοινωνική Συνοχής και Οικογένειας: Έκλεψαν 30 υπολογιστές από τα γραφεία12:24Φαράγγι Σαμαριάς: Η τραγωδία, οι συγκλονιστικές μαρτυρίες και η αυτοψία12:11Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο θάνατοι την περασμένη εβδομάδα11:57ΗΠΑ: Πρώην πράκτορας της CIA καταδικάστηκε για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων γυναικών11:44ΣΥΡΙΖΑ - Γκλέτσος: Κάναμε τεράστιο λάθος με τον Κασσελάκη (βίντεο)11:31Ο Ερντογάν απολαμβάνει φραπέ σε καφετέρια στην Άγκυρα (βίντεο)11:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο