LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: Χθες 15:40

ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεχίζονται οι ψευδείς δηλώσεις μετά το σκάνδαλο

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως για επιτήδειους που εξακολουθούν να καταχωρούν ψευδείς δηλώσεις καλλεργειών σε εκτάσεις στη Νάξο.

Αγρότες - Καλλιέργειες - Χωράφια - τρακτέρ

της Γεωργίας Λαγού

Παρά το σκάνδαλο που έχει ήδη ξεσπάσει με τις παράνομες επιδοτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, και ενώ η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία χτενίζει τις δηλώσεις σε όλη τη χώρα, το πάρτυ διαφθοράς όχι μόνο δεν σταματά, αλλά συνεχίζεται προκλητικά.

Νέες καταγγελίες έρχονται από τη Νάξο, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών επιτήδειοι συνέχιζαν να καταχωρούν ψευδείς δηλώσεις καλλιεργειών, σε εκτάσεις στη Νάξο.


Οι δηλώσεις αυτές περνούν μέσα είτε από online υποβολές, είτε μέσω κέντρων υποβολής δηλώσεων εκτός νησιού, που φαίνεται να λειτουργούν ως μηχανισμοί παραγωγής ψευδών στοιχείων.

Κατηγορητήριο-φωτιά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τους 7 κατηγορούμενους. Ο ΑΝΤ1 φέρνει στο φως συγκλονιστικές πληροφορίες. Ανάμεσά στους κατηγορούμενους, μέλη της ίδιας οικογένειας, με κομβικό ρόλο.

Πρωταγωνιστές, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι ο Ν.Χ., περιβαλλοντολόγος στο επάγγελμα, και ιδιοκτήτης Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων, ο οποίος φέρεται να αξιοποίησε την επαγγελματική του εμπειρία και τις διασυνδέσεις του, για να στήσει μαζί με την κόρη και τον γιό του , επίσης κατηγορούμενοι, ένα πολυπλόκαμο δίκτυο υποβολής εικονικών δηλώσεων.

Ο Ν.Χ., μάλιστα, είχε υπογράψει σύμβαση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη μελέτη των δασικών χαρτών, γεγονός που του έδινε πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα. Πληροφορίες που φέρεται να αξιοποίησε στη συνέχεια για να καλλιεργήσει το έδαφος των παράνομων επιδοτήσεων.

Ακολουθεί ο Η.Κ. ο οποίος είχε στήσει Κέντρο Υποδοχής Δηλώσεων στη Λάρισα, είχε στρατεύσει την σύζυγό του, αλλά και ακόμα δυο συγγενικά του πρόσωπα. Και οι εφτά συνεργάζονταν και υπέβαλαν ψευδείς και ανακριβείς δηλώσεις, συνοδευόμενες από πλαστά ή παραποιημένα έγγραφα, καταφέρνοντας έτσι να λάβουν παράνομα ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις, ζημιώνοντας σημαντικά τα κοινοτικά ταμεία μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μάλιστα το όνομα του ιδιοκτήτη του ΚΥΔ στην Λάρισα πρωταγωνιστεί σε διάλογο, τον οποίο οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν στα χέρια τους. Ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ φέρεται να φέρνει σε επαφή, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου με τον κατηγορούμενο.

Μέσα από τα ΚΥΔ, οι εμπλεκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να στήνουν τις παρανομίες μεθοδικά…να υποβάλλουν ψεύτικα στοιχεία, να παραποιούν έγγραφα, με τη ρεμούλα να αποκτά σχεδόν θεσμικό χαρακτήρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: Κινητό εκρήγνυται μέσα σε τσάντα (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ - Όλα όσα συζητήθηκαν

Κρήτη: Πεζός παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα 


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑνεξέλεγκτη η κατάσταση στην Ιεράπετρα - Καίγονται σπίτιαΧθες 21:55 | Ειδήσεις

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα της 3ης ΕΜΟΔΕ, δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και τρία ελικόπτερα στη «μάχη», με τη νύχτα να προδιαγράφεται δύσκολη.

Μερκελ: Το τηλεφώνημα του Τσίπρα που την άφησε άφωνηΧθες 22:56 | Ειδήσεις

Τι είπε η πρώην Γερμανίδα Καγκελάριος στην παρουσίαση του βιβλίου της. Ο Αλέξης Τσίπρας, το δημοψήφισμα και οι μνήμες από το 2015.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα στοιχεία και νέοι διάλογοι στο φως της δημοσιότητας (βίντεο)Χθες 20:30 | Ειδήσεις

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία και συνομιλίες από τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Οι διάλογοι που "καίνε".

Μητσοτάκης στο συνέδριο του Economist: Τώρα τα οικονομικά μας είναι σε τάξη (εικόνες)Χθες 22:46 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
P. Diddy: Αθώος για τις σοβαρές κατηγορίες της σωματεμπορίας και της σύστασης συμμορίας23:59Βουλή: Υπερψηφίστηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο με βελτιωτικές αλλαγές23:45Μερκελ: Το τηλεφώνημα του Τσίπρα που την άφησε άφωνη23:30ΚΑΕ Άρης: Ιστορική στιγμή με την έγκριση αγοράς της από τον Ρίτσαρντ Σιάο23:14Μητσοτάκης στο συνέδριο του Economist: Τώρα τα οικονομικά μας είναι σε τάξη (εικόνες)22:58Ο ΠΟΥ πιέζει για αύξηση τιμών μέσω φορολόγησης στη ζάχαρη, το αλκοόλ και τον καπνό22:44Politico: Κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν22:30Πάτρα: Παράσυρση ανηλίκου από αυτοκίνητο - Με συνοδεία περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ στο νοσοκομείο22:16Φωτιά στην Ιεράπετρα: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση - Καίγονται σπίτια (εικόνες)22:01Θεσσαλονίκη: Είχαν στήσει αυτοσχέδιο οπλοστάσιο - Τους συνέλαβαν οι Αρχές (εικόνες)21:47Άκης Σκέρτσος: Η κατάσταση στα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ δεν είναι πλέον η ίδια21:33Αργυρούπολη: Συνελήφθη προπονητής πολεμικών τεχνών για γενετήσιες πράξεις σε ανήλικη21:18Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης21:04Κρήτη: Πύρινη κόλαση στα Αχλιά Ιεράπετρας – Νέο μήνυμα από το 112 (βίντεο)20:49ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα στοιχεία και νέοι διάλογοι στο φως της δημοσιότητας (βίντεο)20:35Ολυμπιακός: Ανανέωσε ο Σακίλ ΜακΚίσικ μέχρι το 202620:19Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:05Απίστευτες εικόνες: Όρκες εντοπίστηκαν να.... φιλιούνται στον βυθό της θάλασσας (βίντεο)19:51Πλημμύρες Μάνδρα: Στο εφετείο τρεις κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια19:37Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη σε Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας19:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο