LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Σεπτεμβρίου 2024 07:31 | Ανανέωση: 11 Σεπτεμβρίου 2024 07:50

Debate: Τραμπ και Χάρις διασταύρωσαν “τα ξίφη τους”

Όλα όσα ειπώθηκαν μεταξύ των δύο υποψηφίων για την Προεδρία των ΗΠΑ στη μεταξύ τους τηλεμαχία.

Debate - Κάμαλα Χάρις - Ντόναλντ Τραμπ

Την πρωτη τηλεοπτικη μονομαχια είχαν η αντιπροεδρος των ΗΠΑ Καμαλα Χαρις και ο πρωην Αμερικανος προεδρος Ντοναλντ Τραμπ σε ένα ντιμπέιτ που συμφωνα με τους αναλυτες ενδεχομενως κρινει το αποτελεσμα των εκλογων της 5ης Νοεμβριου, καθως ολες οι δημοσκοπησεις δειχνουν ότι οι δυο μονομαχοι βαδιζουν στηθος με στηθος στις προτιμησεις των ψηφοφορων.

Μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι ανάμεσα στους δύο μονομάχους, στα όρια του στατιστικού λάθους. Το ντιμπέιτ μπορεί να "γείρει την πλάστιγγα" είτε υπέρ του Τραμπ είτε υπέρ της Χάρις.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ είπε στην τηλεμαχία του με τη Δημοκρατική αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις ότι «το Ισραήλ θα χαθεί» αν κερδίσει εκείνη τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. «Απεχθάνεται το Ισραήλ. Αν γίνει πρόεδρος αυτή, πιστεύω ότι το Ισραήλ δεν θα υπάρχει πλέον σε δυο χρόνια», επέμεινε ο μεγιστάνας των ακινήτων. «Το Ισραήλ θα χαθεί», επανέλαβε.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε για ακόμη μια φορά κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας του με την Κάμαλα Χάρις στη Φιλαδέλφεια να αναγνωρίσει πως ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2020 από τον Τζο Μπάιντεν.

«Υπάρχουν τόσες αποδείξεις, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μια ματιά», υποστήριξε, επαναλαμβάνοντας τον ανυπόστατο ισχυρισμό του πως διαπράχθηκε νοθεία. «Έλαβα 75 εκατομμύρια ψήφους, περισσότερες από οποιονδήποτε απερχόμενο πρόεδρο. Μου είχαν πει πως αν λάμβανα 63 εκατομμύρια, όσες είχα λάβει το 2016, δεν θα μπορούσα να χάσω», πρόσθεσε.

Debate - Κάμαλα Χάρις - Ντόναλντ Τραμπ

Η Δημοκρατική υποψήφια πρόεδρος Κάμαλα Χάρις πρόσαψε στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι «περίγελος» των ξένων ηγετών, τονίζοντας πως «χειραγωγείται» από «δικτάτορες», κατά τη πρώτη τηλεμαχία τους στη Φιλαδέλφεια, που μονοπωλείθηκε από πικρές και σκληρές κατηγορίες.

«Έχω γυρίσει τον κόσμο ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κι οι ηγέτες του κόσμου όλου περιγελούν τον Ντόναλντ Τραμπ», διαβεβαίωσε η κυρία Χάρις, επιμένοντας πως είναι «διαβόητο» το ότι «δικτάτορες και αυταρχικοί ηγέτες εύχονται να γίνετε ξανά πρόεδρος διότι γνωρίζουν πολύ καλά πως μπορούν να σας χειραγωγήσουν κολακεύοντάς σας και κάνοντάς σας χάρες».

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως δεν έχει «καμιά αμφιβολία» ότι ο λόγος που έγινε η απόπειρα δολοφονίας του στα μέσα του Ιουλίου ήταν οι επικρίσεις των αντιπάλων του. «Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως χτυπήθηκα από σφαίρα στο κεφάλι εξαιτίας όσων είπαν για μένα», είπε ο πρώην πρόεδρος, που τραυματίστηκε στο αυτί όταν διαπράχθηκε η απόπειρα. «Μιλάνε για δημοκρατία», λένε πως «είμαι απειλή για τη δημοκρατία. Αλλά αυτοί είναι η απειλή», επέμεινε ο κ. Τραμπ.

Debate - Κάμαλα Χάρις - Ντόναλντ Τραμπ

«Μιλάω εγώ», πέταξε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ στη Δημοκρατική αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις  «Μιλάω εγώ», είπε, προσθέτοντας «σου θυμίζει κάτι;». Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε φήμη που γνώρισε διάδοση στο διαδίκτυο, κατά την οποία μετανάστες τρώνε «γάτες και σκύλους» σε πόλη της πολιτείας Οχάιο (βορειοανατολικά). «Στο Σπρίνγκφιλντ, τρώνε σκύλους, οι άνθρωποι που ήρθαν» (σ.σ. οι μετανάστες), «τρώνε γάτες. Τρώνε κατοικίδια συντροφιάς των κατοίκων. Αυτό συμβαίνει στη χώρα μας και είναι ντροπή», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αναπαράγοντας φήμη για αϊτινούς μετανάστες που έχει επίσης διαδοθεί κι από άλλους Ρεπουμπλικάνους, παρά τις διαψεύσεις της από μέρους των τοπικών αρχών.

Η Δημοκρατική υποψήφια για την προεδρία Κάμαλα Χάρις κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ πως διαδίδει «ψέματα» για την άμβλωση κι είναι «προσβλητικός για τις γυναίκες». Αφού επέμεινε στα ψεύδη και στις παλινωδίες του κ. Τραμπ για την άμβλωση, η κυρία Χάρις απαρίθμησε με τρόπο παθιασμένο τις συνέπειες στη ζωή πολλών Αμερικανίδων που είχε η αναίρεση από το Ανώτατο Δικαστήριο απόφασής του που εγγυάτο το δικαίωμα αυτό σε όλη τη χώρα. Ακόμη, η κυρία Χάρις έκανε νύξη εναντίον του κ. Τραμπ για κάτι που προβάλλει περήφανα ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της, τα πλήθη που συρρέουν για να τον ακούσουν.

Debate - Κάμαλα Χάρις - Ντόναλντ Τραμπ

Πολλοί «φεύγουν από τις συγκεντρώσεις του νωρίς, από εξάντληση κι από βαρεμάρα», πέταξε η Δημοκρατική υποψήφια. Η Κάμαλα Χάρις διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση των Δημοκρατικών «συμμάζεψε το χάλι» που άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ιδίως στην οικονομία, ολοκληρώνοντας τη θητεία του στην προεδρία. «Αυτό που κάναμε ήταν πως συμμαζέψαμε το χάλι που άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ», είπε η υποψήφια των Δημοκρατικών αναφερόμενη στη θητεία του Ρεπουμπλικάνου στον Λευκό Οίκο (2017-2021).

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε για ακόμη μια φορά τη Δημοκρατική αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις πως είναι «μαρξίστρια». «Είναι μαρξίστρια. Όλοι το ξέρουν πως είναι μαρξίστρια», πέταξε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας που μεταδίδεται από το ABC. Πρόσαψε επίσης στην Δημοκρατική αντίπαλό του πως δεν έχει κανένα πρόγραμμα, «αντέγραψε» αυτό του απερχόμενου προέδρου Τζο Μπάιντεν. «Δεν έχει κανένα πρόγραμμα. Αντέγραψε το πρόγραμμα του Μπάιντεν, που συνοψίζεται σε τέσσερις φράσεις. Αυτές είναι απλά ‘θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τους φόρους’. Δεν έχει πρόγραμμα», επέμεινε ο κ. Τραμπ.

Debate - Κάμαλα Χάρις - Ντόναλντ Τραμπ

«Δεν έχετε αντίπαλο τον Τζο Μπάιντεν, αλλά εμένα», πέταξε η αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Κάμαλα Χάρις στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ. «Είναι σημαντικό να το υπενθυμίσουμε στον πρώην πρόεδρο: δεν έχετε αντίπαλο τον Τζο Μπάιντεν, έχετε αντίπαλο εμένα», ανέφερε η κυρία Χάρις αφού ο μεγιστάνας καταφέρθηκε εναντίον του απερχόμενου προέδρου, που τερμάτισε την εκστρατεία για την επανεκλογή του τον Ιούλιο.

Η Κάμαλα Χάρις κατηγόρησε τον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ πως θέλει να «διχάσει» ξανά τη χώρα στο ζήτημα των φυλετικών σχέσεων. «Πιστεύω πως είναι τραγωδία πως έχουμε κάποιον που θέλει να γίνει πρόεδρος και μόνιμα, σ’ όλη του την καριέρα, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το ζήτημα των φυλετικών σχέσεων για να διχάσει τους Αμερικανούς», είπε.

Ο πρώην πρόεδρος απάντησε, ερωτηθείς σχετικά με προηγούμενη δήλωσή του κατά την οποία η κυρία Χάρις «έγινε» μαύρη για εκλογικούς λόγους, «διάβασα πως είναι μαύρη». Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση που σημείωσε ποτέ σε τηλεμαχία μετά το τέλος της εκπομπής στην οποία αναμετρήθηκε με την Δημοκρατική αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, κατηγορώντας τους δυο συντονιστές του ABC ότι δεν φάνηκαν αμερόληπτοι, πως επέλεξαν πλευρά.

Debate - Κάμαλα Χάρις - Ντόναλντ Τραμπ

«Πιστεύω πως αυτό ήταν το καλύτερο μου ντιμπέιτ (...) ακόμη περισσότερο διότι ήταν τρεις εναντίον ενός!», ανέφερε ο μεγιστάνας μέσω Truth Social, ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που αποτελεί προσωπικό του δημιούργημα, μετά την εκπομπή.

Αυτή ήταν η έβδομη τηλεμαχία του είδους στην οποία πήρε μέρος.

Η εκστρατεία της Χάρις θέλει δεύτερη τηλεμαχία με τον Τραμπ τον Οκτώβριο

Debate - Κάμαλα Χάρις - Ντόναλντ Τραμπ

Εκπρόσωπος της εκστρατείας της Δημοκρατικής αντιπροέδρου και υποψήφιας για την προεδρία στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου δήλωσε αργά το βράδυ της Τρίτης πως η πλευρά της θεωρεί ότι η Κάμαλα Χάρις και ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος και αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να αναμετρηθούν σε δεύτερη τηλεμαχία τον Οκτώβριο.


Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 11 Σεπτεμβρίου: Ποιος γιορτάζει σήμερα

Βόλος: Στα δικαστήρια κατέληξε καβγάς ζευγαριού που ξεκίνησε από… τα ρούχα

Κακοκαιρία “Atena”: ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οποιοδήποτε σχέδιο άμυνας θα συμπεριλαμβάνει όλα τα σύνορα της ΕυρώπηςΧθες 19:22 | Ειδήσεις

Τι υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τι συζητήθηκε κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη.

Europa League: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και ηττήθηκε στο Βίγκο από τη Θέλτα (βίντεο)Χθες 23:58 | Ειδήσεις

 Ο ΠΑΟΚ όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το 1-0 και στο τέλος του ημιχρόνου ισοφαρίστηκε με γκολ του Ιάγκο Άσπας με κεφαλιά από κοντινή απόσταση.

Πρεσβεία Ισραήλ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την επίθεση στον στολίσκο Sumud – Κλειστή η Κηφισίας (εικόνες)Χθες 22:50 | Ειδήσεις

Στο σημείο έχουν σημειωθεί και επεισόδια, με κουκουλοφόρους να πετάνε μολότοφ στα ΜΑΤ.

Λάουρα Κοβέσι: Η διαφθορά υπάρχει παντού, όχι μόνο στην ΕλλάδαΧθες 11:54 | Ειδήσεις

Αιχμές για προσπάθεια εκφοβισμού προκειμένου να σταματήσουν οι έρευνες, άφησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελέας, Λάουρα Κόβεσι, σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα στο τρίτο τελωνείο Πειραιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και ηττήθηκε στο Βίγκο από τη Θέλτα (βίντεο)23:59Euroleague: Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις στη Μαδρίτη23:50Conference League: Η Τσέλιε "έσπασε" το αήττητο της ΑΕΚ23:43Μάντσεστερ: 35χρονος Βρετανός ο ύποπτος για την επίθεση στη συναγωγή – Τέσσερις συνολικά συλλήψεις23:39Πυροσβεστική: Παραπάνω από 80 κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω της κακοκαιρίας23:25Europa League: Ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για ΘΕΛΤΑ - ΠΑΟΚ (βίντεο)23:11Πρεσβεία Ισραήλ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την επίθεση στον στολίσκο Sumud – Κλειστή η Κηφισίας (εικόνες)23:03ΗΠΑ: Νεκρός ένας 17χρονος – Οι φίλοι του τον πέρασαν για σκίουρο και τον πυροβόλησαν22:49Γάζα: Ο Νετανιάχου συγχαίρει τις ναυτικές δυνάμεις για την αναχαίτιση του στολίσκου22:35Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Ηττήθηκε με ανατροπή στο ΟΑΚΑ22:21Ζάκυνθος: Υπάλληλος καθαριότητας έκλεψε κοσμήματα από δωμάτιο ξενοδοχείου και συνελήφθη22:07Πανόρμου: Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στα ΜΑΤ21:53Βόλος: Κακοποιούσε τον σκύλο του στη μέση του δρόμου21:39Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή21:25Ρωσία: Ο Πούτιν υπόσχεται άμεση αντίδραση εάν η Ευρώπη προκαλέσει τη Μόσχα21:11Λονδίνο: Εκκενώθηκε για ώρες ο μεγάλος σταθμός Εuston (εικόνες)20:57Χάρης Δούκας - Δήμος Αθηναίων: "Βραβείο Δημοκρατίας" στον Γκίντεον Λέβι20:42Μητσοτάκης: Οποιοδήποτε σχέδιο άμυνας θα συμπεριλαμβάνει όλα τα σύνορα της Ευρώπης20:28Χαλκίδα: Ανατροπή στην υπόθεση εξαφάνισης μητέρας και των δύο παιδιών της - Είχε καταγγείλει τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία 20:14Αττική: Συνελήφθη 31χρονος για κατοχή και διακίνηση πάνω από 34 κιλών κάνναβης (εικόνες)20:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο