LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 06 Σεπτεμβρίου 2024 16:40

Θεσσαλονίκη: Νταντά κατήγγειλε τη μητέρα του μωρού για κακοποίηση

Επεισόδιο άγριας ενδοοικογενειακής βίας με θύμα ένα μωρό και το μεγαλύτερο αδερφάκι του. Τι ισχυρίστηκε η μητέρα στο δικαστήριο.

μωρο - βρεφος

Η καταγγελία μίας νταντάς ότι το 1,5 έτους βρέφος που φρόντιζε υπέστη σωματική κακοποίηση από την 36χρονη μητέρα του, οδήγησε την τελευταία στο ακροατήριο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης το οποίο την καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 10 μηνών. Το δικαστήριο αποφάσισε να μην αναστείλει την ποινή, αλλά να την μετατρέψει σε χρηματική, προς 10 ευρώ/ημερησίως. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

Το επίδικο περιστατικό συνέβη τον προηγούμενο μήνα, όταν η 36χρονη επέστρεψε από τη δουλειά της. Καθώς η ίδια εργάζεται τη νύχτα, είχε προσλάβει τους προηγούμενους μήνες την 73χρονη νταντά να προσέχει το παιδί της. Καταθέτοντας στο δικαστήριο η ηλικιωμένη ανέφερε πως όταν η κατηγορούμενη επέστρεψε, υπό την επήρεια αλκοόλ, στο σπίτι της, άρχισε να λογομαχεί μαζί της κλωτσώντας τις πόρτες. «Το παιδί ξύπνησε και ξεκίνησε να κλαίει. Πήγα στο κρεβατάκι του και το πήρα αγκαλιά και τότε η κατηγορούμενη ήρθε και το χτύπησε με δύναμη στο πρόσωπο, τουλάχιστον δύο φορές», κατέθεσε η μάρτυρας που κατόπιν αυτών κάλεσε την Αστυνομία.

Όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο, η γυναίκα ήταν επιθετική όταν μπήκαν στο διαμέρισμα και αντιστάθηκε στη σύλληψή της, ενώ τους εξύβρισε και τους πέταξε ένα βάζο. Από τις Αρχές διατάχθηκε ιατροδικαστική εξέταση που πιστοποίησε τραύματα στο πρόσωπο του βρέφους.

Στην απολογία της, η 36χρονη, η οποία έχει ένα ακόμη μεγαλύτερο παιδί, αρνήθηκε ότι άσκησε βία στο βρέφος, όπως επίσης ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ. «Γυρίζοντας από τη δουλειά πήρα το μωρό στα χέρια μου» είπε, δηλώντας άγνοια για τα διαπιστωμένα τραύματα. «Δεν ξέρω εάν έγιναν από το τάισμα ή εάν χτύπησε. Το μωρό το άφησα μια χαρά όταν έφυγα», είπε, ενώ κατηγόρησε την νταντά ότι την κατήγγειλε εκδικητικά διότι ήθελε περισσότερα χρήματα. Όσον αφορά τους ισχυρισμούς των αστυνομικών απολογήθηκε ότι τους πέταξε μία φρουτιέρα, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο για να αποφύγει τη σύλληψη επειδή δεν είχε πού να αφήσει τα παιδιά.

Τελικά, το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη-απειλή, βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση) και εξύβριση.

Ειδήσεις σήμερα:

Κένυα: Ύαινα σκότωσε πεντάχρονο

Θεσσαλονίκη: Βιντεοσκοπούσε με το κινητό του 18χρονη σε τρένο

ΣΥΡΙΖΑ - Φαραντούρης: Θα είμαι υποψήφιος Πρόεδρος, το σκέφτομαι σοβαρά



Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής19:23Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία σε Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη19:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο