LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Σεπτεμβρίου 2024 09:10 | Ανανέωση: 05 Σεπτεμβρίου 2024 09:54

Τήλος: Η διάσωση προσφύγων και η απάντηση της Μαρίας Καμμά (βίντεο)

Τι απάντησε η Δήμαρχος του νησιού, όταν μία γυναίκα, "ζήτησε" να πετάξουν στη θάλασσα τους πρόσφυγες που είχαν διασωθεί, μεταξύ των οποίων και πολλά ανήλικα.

Τήλος - Λιμανικό - διάσωση

Η δήμαρχος της Τήλου, Μαρία Καμμά, μοιράστηκε σε ανάρτησή της στα social media, τις συγκινητικές στιγμές που στελέχη του Λιμενικού Σώματος, διασώζουν πρόσφυγες και κάτοικοι του νησιού τους παρέχουν φροντίδα. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook, η Δήμαρχος, 106 πρόσφυγες μεταξύ των οποίων και πάρα πολλά παιδιά μπόρεσαν να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Τήλο. «Οι σκηνές που αντίκρισα προσωπικά, με διέλυσαν... Άντρες, κλαίγοντας και κρατώντας αρκετοί από αυτούς τα μικρά παιδιά τους αγκαλιά, να ευχαριστούν τους λιμενικούς και να προσπαθούν να τους φιλήσουν τα χέρια... Οι άντρες του λιμενικού σώματος με περίσσια προσοχή, να σηκώνουν παιδιά και τραυματισμένους και να τους κατεβάζουν από το πλοίο. Αστυνομικοί, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να είναι εκεί καθώς και κάτοικοι του νησιού να προσφέρουν από στεγνά ρούχα, ψωμί, παπούτσια και ότι άλλο μπορούσαν στα γρήγορα να φέρουν... Δυστυχώς πολλά παιδάκια και μωρά...» ανέφερε.

Την ίδια ώρα ωστόσο, όπως σημειώνει η Μαρία Καμμά, εμφανίστηκε και μία «κυρία» που κάνει διακοπές στην Τήλο και ενοχλήθηκε από τις εικόνες. Άρχισε μάλιστα να κουνάει το δάχτυλο στη δήμαρχο Τήλου ζητώντας «να πετάξουν στη θάλασσα» τους πρόσφυγες.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη «κυρία» είχε το θράσος να τραβήξει και βίντεο τη δήμαρχο επειδή της είπε πόσο άδικο έχει. «Εγώ όμως στα αλήθεια της είπα και θα το ξαναπώ: Κυρία μου, αυτό το νησί δεν κάνει για εσάς!» καταλήγει η Μαρία Καμμά.


Αναλυτικά η ανάρτηση της Δημάρχου της Τήλου, Μαρίας Καμμά:

“Απόψε το βράδυ όσοι βρεθήκαμε στο λιμάνι της Τήλου ήρθαμε αντιμέτωποι και με τις δύο όψεις του νομίσματος...

Εκατόν έξι (106) Πρόσφυγες, ανάμεσα τους πάρα πολλά παιδιά, μπόρεσαν να μεταφερθούν με ασφάλεια στο νησί μας.

Οι σκηνές που αντίκρισα προσωπικά, με διέλυσαν...
Άντρες, κλαίγοντας και κρατώντας αρκετοί από αυτούς τα μικρά παιδιά τους αγκαλιά, να ευχαριστούν τους λιμενικούς και να προσπαθούν να τους φιλήσουν τα χέρια...

Οι άντρες του λιμενικού σώματος με περίσσια προσοχή, να σηκώνουν παιδιά και τραυματισμένους και να τους κατεβάζουν από το πλοίο.

Αστυνομικοί, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να είναι εικεί καθώς και κάτοικοι του νησιού να προσφέρουν από στεγνά ρούχα, ψωμί, παπούτσια και ότι άλλο μπορούσαν στα γρήγορα να φέρουν...
Δυστυχώς πολλά παιδάκια και μωρά...

Και ξάφνου μια "κυρία" που με τον καλό της ψαρεύει στο λιμάνι, προφανώς της "χαλάει" τις διακοπές (αυτή η βαβούρα!
Αρχίζει να φωνάζει που τους πάτε, γιατί τους μαζεύετε;
Νομίζοντας εγώ πως δεν συμφωνούσε με την διαδικασία της καταγραφής των προσφύγων από το λιμενικό, της απαντάω πως κυρία μου έτσι γίνεται, οι λιμενικοί τους οδηγούν στο λιμεναρχείο προκειμένου να καταγραφούν.
Αμ δε!

"Να τους πετάξουν στη θάλασσα"

Αυτή ήταν η επιθυμία της "κυρίας"! Και αρχίζει να μου κάνει μαθήματα! Πως πρέπει να κρατήσουμε τη χώρα μας και τα εδάφη μας ελληνικά, πως είμαστε χριστιανοί και "αυτοί" δεν έχουν καμία θέση εδώ! Να τους διώξουμε, να τους πετάξουν στη θάλασσα που μας τους κουβαλάνε στα νησιά μας, εννοώντας τους άντρες του λιμενικού σκάφους που μετέφερε 106 ανθρώπινες ψυχές, αυτό ήταν το έγκλημα τους! Για αυτό νευρίασε η γυναίκα ρε παιδιά! Παρακολουθούσε τους άντρες του λιμενικού οι οποίοι βοηθούσαν τα παιδάκια να κατέβουν από το σκάφος και αυτή νευρίασε γιατί αυτά δεν μιλούσαν ελληνικά και δεν ήταν χριστιανοπουλα!!! Εμείς τους ευχαριστούσαμε και εκείνη μόνο που δεν τους έβρισε!
Και είχε και το θράσος να θέλει να με τραβήξει και βίντεο επειδή τόλμησα να της πω πόσο άδικο έχει. Ποια είσαι εσύ; της λέω ποια ειμαι, για πείτε μου και εσείς το όνομα σας της απαντώ, μου είπε ένα όνομα, δεν ξέρω αν είναι το αληθινό, εγώ όμως στα αλήθεια της είπα και θα το ξαναπώ:

Κυρία μου, αυτό το νησί δεν κάνει για εσάς!”

Στην ανάρτησή της στο Facebook, η Μαρία Καμμά, δείχνει και τον διάλογο που είχε με την εν λόγω γυναίκα που προκάλεσε αντιδράσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέση Ανατολή: Φονική Ισραηλινή επίθεση στην Δυτική Όχθη

ΗΠΑ: Η σύλληψη του 14χρονου μακελάρη και τα “προηγούμενα” με το FBI (εικόνες)

Βόλος: Άνδρας ζει σε... κοτέτσι για να μην έχει επαφή με την γυναίκα και την κόρη του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠυροβολισμοί στην Ομόνοια: Στο νοσοκομείο ένας τραυματίαςΣήμερα 06:47 | Ειδήσεις

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμεραΣήμερα 07:09 | Ειδήσεις

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού στην Ελλάδα, για σήμερα, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου.

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω dronesΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Δεκαπέντε πτήσεις οι οποίες είχαν προορισμό το Μόναχο εκτράπηκαν προς τα αεροδρόμια της Στουτγάρδης, της Νυρεμβέργης, της Φρανκφούρτης και της Βιέννης.

Μητσοτάκης: Οποιοδήποτε σχέδιο άμυνας θα συμπεριλαμβάνει όλα τα σύνορα της ΕυρώπηςΧθες 19:22 | Ειδήσεις

Τι υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τι συζητήθηκε κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague: Για το «2 στα 2» ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα08:21Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της ΕΕ08:07Τίλι Νόργουντ: Η AI ηθοποιός που αναστατώνει τη σόουμπιζ07:53Μουντιάλ 2026: Παρουσιάστηκαν οι μασκότ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού που θα συνοδεύσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση07:38Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα07:24Ελβετία: Δακρυγόνα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την αναχαίτιση από το Ισραήλ του διεθνούς στόλου για τη Γάζα07:10Πυροβολισμοί στην Ομόνοια: Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας06:56Ινδονησία: Περισσότερα από 9.000 παιδιά στη χώρα έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση από δωρεάν σχολικά γεύματα06:42Αταμάν: Ο Όσμαν έκανε προπόνηση, θα δούμε πώς είναι η κατάστασή του και θα αποφασίσουμε06:28Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drones06:14Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Europa League: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και ηττήθηκε στο Βίγκο από τη Θέλτα (βίντεο)23:59Euroleague: Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις στη Μαδρίτη23:50Conference League: Η Τσέλιε "έσπασε" το αήττητο της ΑΕΚ23:43Μάντσεστερ: 35χρονος Βρετανός ο ύποπτος για την επίθεση στη συναγωγή – Τέσσερις συνολικά συλλήψεις23:39Πυροσβεστική: Παραπάνω από 80 κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω της κακοκαιρίας23:25Europa League: Ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για ΘΕΛΤΑ - ΠΑΟΚ (βίντεο)23:11Πρεσβεία Ισραήλ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την επίθεση στον στολίσκο Sumud – Κλειστή η Κηφισίας (εικόνες)23:03ΗΠΑ: Νεκρός ένας 17χρονος – Οι φίλοι του τον πέρασαν για σκίουρο και τον πυροβόλησαν22:49Γάζα: Ο Νετανιάχου συγχαίρει τις ναυτικές δυνάμεις για την αναχαίτιση του στολίσκου22:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο