LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 29 Αυγούστου 2024 21:32

Το Ιράν αυξάνει τα αποθέματά του σε εμπλουτισμένο ουράνιο

Η ποσότητα που έχει, εφόσον εμπλουτιστεί σε υψηλότερο βαθμό, μπορεί να δημιουργήσει τουλάχιστον τρεις πυρηνικές βόμβες.

Ιράν - Βαλλιστικός πύραυλος

Τους τελευταίους μήνες, το Ιράν έχει αυξήσει τα αποθέματα ουρανίου εμπλουτισμένου κατά υψηλό ποσοστό, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο το πυρηνικό του πρόγραμμα, παρόλο που αρνείται ότι επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

Τα αποθέματα ουρανίου εμπλουτισμένου σε ποσοστό 60% – κοντά στο 90% που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη ατομικής βόμβας – ήταν στις 17 Αυγούστου 164,7 κιλά (έναντι 142,1 κιλών τον Μάιο). Ποσότητα αρκετή, εφόσον εμπλουτιστεί σε υψηλότερο βαθμό, για τουλάχιστον τρεις πυρηνικές βόμβες.

Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι ευελπιστεί να ταξιδέψει σύντομα στο Ιράν προκειμένου να συνομιλήσει με τον νέο πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν. Σε εμπιστευτικό έγγραφο που περιήλθε εις γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), ο Ραφαέλ Γκρόσι εκφράζει «επιθυμία να επισκεφθεί σύντομα το Ιράν, προκειμένου να εδραιωθεί ένας αδιάκοπος και εποικοδομητικός διάλογος που θα οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα».


Ειδήσεις σήμερα

Γάζα: Ο ΟΗΕ διένειμε 1,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας

Θεσσαλονική: Προφυλακίστηκε ο 75χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικους

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία - Νέα Σμύρνη: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 44χρονης που σκότωσε τον αδερφό τηςΣήμερα 12:49 | Ειδήσεις

Η γυναίκα που φέρεται να αντιμετωπίζει νοητικά και ψυχιατρικά προβλήματα παραπέμφθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία.

Ερυθρά Θάλασσα - “Sounion”: Κρίσιμη για την αποφυγή περιβαλλοντικής καταστροφής η διάσωση τουΣήμερα 12:57 | Ειδήσεις

Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο ενώ το κατάστρωμά του έχει πιάσει φωτιά χωρίς ωστόσο έως τώρα να υπάρχουν ενδείξεις διαρροής καυσίμων.

Χανιά: Έκλεισε ραντεβού με κοπέλα μέσω instagram και βρήκε...6 κουκουλοφόρουςΣήμερα 13:11 | Ειδήσεις

Ο 25χρονος πήγε στο σημείο συνάντησης, αλλά αντί της κοπέλας που είχε γνωρίσει εμφανίστηκαν 6 νεαροί κουκουλοφόροι.

Moody's: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίαςΣήμερα 07:16 | Ειδήσεις

Ο Moody's σημειώνει ότι η υγεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έχει ήδη βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται πλέον πιο κοντά στον μέσο όρο της ΕΕ σε πολλούς δείκτες χρηματοπιστωτικής ευρωστίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Porto Heli Night Run”: Συνεχίζεται για έκτη χρονιά η αθλητική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Μίνωα Κυριακού 13:56 Τεντόγλου: Αποχωρώ από το μήκος αν...13:42Χανιά: Έκλεισε ραντεβού με κοπέλα μέσω instagram και βρήκε...6 κουκουλοφόρους 13:29Ερυθρά Θάλασσα - “Sounion”: Κρίσιμη για την αποφυγή περιβαλλοντικής καταστροφής η διάσωση του13:15Δολοφονία - Νέα Σμύρνη: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 44χρονης που σκότωσε τον αδερφό της 13:02Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι: Η Ουγκάντα αποχαιρετά τη μαραθωνοδρόμο που την έκαψε ζωντανή ο πρώην σύντροφός της 12:48ΚΤΕΛ: Οδηγός... κλείδωσε κατά λάθος επιβάτη στην μπαγκαζιέρα του λεωφορείου12:35Κλειστά τα φαρμακεία το Σάββατο του Τιμίου Σταυρού12:21Βραδεμβούργο - Γερμανία: Προβάδισμα της ακροδεξιάς στις δημοσκοπήσεις12:08Ο Ζελένσκι κατηγορεί ΗΠΑ και Λονδίνο... ότι αποθρασύνουν τον Πούτιν 11:54Πάτρα: Ανήλικος έδειρε 14χρονο ... για τα μάτια μιας κοπέλας (βίντεο)11:41Θανατηφόρο τροχαίο με μηχανή στη Φθιώτιδα11:27Τζάκρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο, τον Κασσελάκη11:13Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφτηκε εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου10:59ΣΥΡΙΖΑ - ΔΕΘ: Ο Νίκος Παππάς θα παρουσιάσει τις προτάσεις για το ιδιωτικό χρέος και τη στέγη10:46Κρήτη: Τουρίστας χωρίς δίπλωμα παρέσυρε και σκότωσε έναν άνθρωπο, τραυμάτισε δύο άλλους μέσα σε 10 μέρες10:31Σύλληψη Τούρκου στη Χίο: Ποια είναι η σχέση του με την τουρκική μαφία10:20Τζόλης: Στα κορυφαία ταλέντα του Champions League ο Έλληνας εξτρέμ10:06Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια ο οδηγός που υπό την επήρεια μέθης παρέσυρε γονείς και παιδί 09:52Ακρίβεια - Σούπερ Μάρκετ: Αρνητικός πληθωρισμός για 5ο συνεχόμενο μήνα 09:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο