LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 29 Αυγούστου 2024 18:14

Γάζα: Ο ΟΗΕ διακόπτει την αποστολή τροφίμων

Η απόφαση του Επισιτιστικού Προγράμματος συμπίπτει με τις συνομιλίες παύσης των επιχειρήσεων ενόψει μαζικού εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας

Γάζα - Λωρίδα της Γάζας - Πόλεμος -βομβαρδισμός σχολείου
Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (World Food Program), που διακινεί καθημερινά μεγάλες ποσότητες τροφίμων στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ότι διακόπτει από σήμερα τη δραστηριότητά του μέχρι νεωτέρας. Αιτία αυτής της δραματικής απόφασης αποτέλεσαν πυροβολισμοί ισραηλινών στρατιωτών κατά οχήματος του WFP.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Επισιτιστικού Προγράμματος, το όχημά του ήταν εφοδιασμένο με όλες τις απαραίτητες άδειες διακίνησης που εκδίδει ο ισραηλινός στρατός και είχε ήδη ενημερώσει σχετικά με το δρομολόγιο μεταφοράς τροφίμων, αρχικά με προορισμό την νότια Γάζα και στη συνέχεια για την επιστροφή του στο βόρειο τμήμα του θύλακα. Επιστρέφοντας στη βόρεια Γάζα και ενώ κινείτο σε μικρή απόσταση από στρατιωτικό φυλάκιο, το όχημα του WFP δέχθηκε πάνω από δέκα σφαίρες, πέντε από τις οποίες στρέφονταν κατά της πλευράς του οδηγού. Όπως δηλώνουν εκπρόσωποι της οργάνωσης «ήταν καθαρά θέμα τύχης που δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες».

Στην Χαν Γιουνίς 1,26 εκατομ. δόσεις εμβολίου

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα το πρωί σχετική ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει την δέσμευσή του να μην παρεμποδίζει την δραστηριότητα των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων στη Γάζα, δηλώνοντας παράλληλα, με απολογητικό ύφος, ότι το συμβάν θα διερευνηθεί. Η διακοπή της διακίνησης τροφίμων στη Γάζα από τον Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ συμβαίνει σε μία πολύ ευαίσθητη συγκυρία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι οι ισραηλινοί εμπειρογνώμονες που μετέβησαν χθες στην Ντόχα για να συναντηθούν με τους ομολόγους τους από τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο και το Κατάρ, συζητούν σοβαρά το ενδεχόμενο μίας διακοπής, ή έστω, περιορισμού των στρατιωτικών επιχειρήσεων ανά περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία γενικευμένη επιχείρηση εμβολιασμού παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας. Ύστερα από σχετικό αίτημα που εξέφρασε πριν από δύο εβδομάδες ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, η ανάγκη μαζικού εμβολιασμού των ανηλίκων Παλαιστινίων της Γάζας φέρεται να είχε τονιστεί ιδιαίτερα από τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, κατά την τελευταία κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον ισραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, έγινε ήδη σχετική προεργασία από τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας, την UNRWA και την UNICEF για εμβολιασμό 640.000 παιδιών της Γάζας. Για αυτόν τον σκοπό, τοπικοί παράγοντες των συναρμοδίων φορέων του ΟΗΕ ανέφεραν ότι έχουν συγκεντρωθεί σε ειδικά νοσοκομειακά ψυγεία στη Χαν Γιούνις συνολικά 1.260.000 δόσεις εμβολίων κατά της πολιομυελίτιδας, έτοιμα προς χορήγηση το αμέσως επόμενο διάστημα, με την διαδικασία εμβολιασμού να μπορεί να αρχίσει άμεσα – ίσως και από αύριο.

Πηγή: Deutsche Welle

Ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί - Ποιες περιοχές θα “χτυπήσουν”

ΣΥΡΙΖΑ: Ραγδαίες εξελίξεις και πίεση για νέες κάλπες

Πάτρα - Απάτη με κάλπικες λίρες: Έδωσε 45000 ευρώ και πήρε... φλουριά βασιλόπιτας


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Η μείωση τιμών, η βιομηχανία και ο “πόλεμος” στην αισχροκέρδεια (βίντεο)Χθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος για τα νέα μέτρα μείωσης τιμών από την κυβέρνηση και για τους νέους στόχους για την ελληνική βιομηχανία.

Θάνατοι βρεφών στην Αμαλιάδα - Μητέρα τέταρτου παιδιού: Αν φταίει η Ειρήνη να πάει εκεί που της αξίζει (βιντεο)Χθες 19:27 | Ειδήσεις

Τι λέει στον ΑΝΤ1, η μητέρα του τέταρτου παιδιού που σύμφωνα με την καταγγελία, έφυγε από τη ζωή στα χέρια της Ειρήνης.

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη απεργίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσηςΧθες 18:10 | Ειδήσεις

Η απόφαση ελήφθη μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να κρίνει παράνομη την 24ωρη απεργία που είχε προκηρυχθεί για αύριο.

Έγκλημα στα Καμένα Βούρλα: Στον εισαγγελέα μία γυναίκα για τον θάνατο της 84χρονηςΧθες 18:43 | Ειδήσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας μία ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα. Ποια είναι γυναίκα, "νούμερο ένα" ύποπτη που βρισκεται στα χέρια των αρχών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σουηδία: Αφαίρεσαν την μήτρα σε δεκάδες γυναίκες από... λάθος διάγνωση23:59Swiss Indoors - Τσιτσιπάς: Νίκη “θρίλερ” και πρόκριση23:46Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πάσχει από καρκίνο του μυελού των οστών23:33ΕΛΑΣ – Δυτική Αττική: Αυξημένες κατά 113% οι συλλήψεις στο 9μηνο του 202423:19Η Χιλή λάνσαρε την πρώτη αντισυλληπτική ένεση για σκύλους23:06Ουκρανία: Αυτοκτόνησε μέσα σε στρατολογικό γραφείο για να μην πάει φαντάρος22:52Ο ρόλος της ιστολογικής εξέτασης στην επιλογή θεραπευτικών χειρισμών στον καρκίνο μαστού22:39Champions League: Η Μίλαν νίκησε την Μπριζ22:25Baywatch: Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Νιούμαν22:25Τσίπρας: Η ανισορροπία του πολιτικού συστήματος πρέπει να αποκατασταθεί από τα αριστερά (εικόνες)22:11Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι έπληξε στρατιωτική βάση του Ισραήλ21:58Μητσοτάκης - Κόστα: Ζούμε σε καιρούς μεγάλων προκλήσεων (εικόνες)21:45Μελόνι – Ερντογάν: Επικοινωνία για τη Μέση Ανατολή και το Προσφυγικό21:31Περιστέρι: Τρίτη ήττα στο BCL21:18Στον ΠΑΟΚ ο Άλεξ Αντετοκούνμπο21:04ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ζήτησε εξωστρέφεια, σοβαρότητα και ενότητα20:51Ρευματοκλοπή: Έρχεται ο λογαριασμός… για τους παραβάτες20:37Ευλογιά των προβάτων: Απαγορεύσεις στη μετακίνηση ζώων20:23Ο Έντι Ράμα επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη20:10Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Η μείωση τιμών, η βιομηχανία και ο “πόλεμος” στην αισχροκέρδεια (βίντεο)19:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο