LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Αυγούστου 2024 20:25

Ναυάγιο στη Σικελία: Συνεχίζεται το θρίλερ, αλλά δύο μέλη του πληρώματος υπό έρευνα

Τη Δευτέρα, ο καπετάνιος του πλοίου, ο 51χρονος Νεοζηλανδός Τζέιμς Κάτφιλντ, τέθηκε υπό έρευνα για ανθρωποκτονία και πρόκληση ναυαγίου. Ο Κάτφλιντ αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των εισαγγελέων στη διάρκεια της ανάκρισής του χθες, Τρίτη.

Σικελία - Ναυάγιο

Συνεχίζονται οι έρευνες για το ναυάγιο της θαλαμηγού Bayesian στα ανοιχτά της Σικελίας. Ιταλοί εισαγγελείς ερευνούν άλλα δύο μέλη του πληρώματος του υπερπολυτελούς γιοτ.

Ο Μάικ Λιντς, μεγιστάνας της τεχνολογίας και άλλοι έξι άνθρωποι, μεταξύ αυτών και η κόρη του, έχασαν τη ζωή τους όταν το υπό βρετανική σημαία γιοτ, μήκους 56 μέτρων, ανατράπηκε και βυθίστηκε πριν από την αυγή της 19ης Αυγούστου λίγα λεπτά αφού χτυπήθηκε από καταιγίδα ενώ ήταν αγκυροβολημένο ανοικτά της βόρειας Σικελίας.

Τη Δευτέρα, ο καπετάνιος του πλοίου, ο 51χρονος Νεοζηλανδός Τζέιμς Κάτφιλντ, τέθηκε υπό έρευνα για ανθρωποκτονία και πρόκληση ναυαγίου. Ο Κάτφλιντ αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των εισαγγελέων στη διάρκεια της ανάκρισής του χθες, Τρίτη.

Ναυάγιο στην Σικελία - νεκροί - σοροί

Ο μηχανικός πλοίων Τιμ Πάρκερ Ίτον και ο ναύτης Μάθιου Γκρίφιθ ερευνώνται για τα ίδια εγκλήματα, ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας πως ο Πάρκερ Ίτον θεωρείται ύποπτος επειδή δεν κατάφερε να προστατεύσει τη μηχανή και τα συστήματα λειτουργίας του γιοτ. Ο Γκρίφιθ είχε βάρδια το βράδυ του συμβάντος.

Το να τελεί κάποιος υπό έρευνα δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι ένοχος ή ότι θα ακολουθήσει επίσημη απαγγελία κατηγοριών.

Η βύθιση του γιοτ αποτελεί γρίφο για τους ειδικούς στη ναυσιπλοΐα, που έχουν πει πως ένα σκάφος όπως το Bayesian, που κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρία Perini, θα έπρεπε να είχε αντέξει στην καταιγίδα και, σε κάθε περίπτωση, δεν θα έπρεπε να έχει βυθιστεί τόσο γρήγορα.

Οι εισαγγελείς στην πόλη Τέρμινι Ιμερέζε, κοντά στο Παλέρμο, δήλωσαν πως η έρευνά τους θα πάρει χρόνο και θα απαιτήσει την ανέλκυση του ναυαγίου από τη θάλασσα. Το Bayesian βρίσκεται στον βυθό γερμένο στη δεξιά πλευρά του σε βάθος περίπου 50 μέτρων.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ληστείες στο Νέο Κόσμο: Τους χτύπησαν και έγιναν “καπνός”

Κηφισίας - Τροχαίο: Αμάξι προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου (εικόνες)

“Το καλάθι του μαθητή”: Ξεκίνησε το πρόγραμμα για οικονομικά σχολικά

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροαστιακός: Εισαγγελική παρέμβαση για την παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένωνΧθες 18:43 | Ειδήσεις

Η σύγκρουση αποφεύχθηκε από τύχη και χάρη στα αντανακλαστικά του μηχανοδηγού της 1210 που έτυχε να ακούσει από τον ασύρματο VHF την συνομιλία του σταθμάρχη στο ΣΚΑ και την εντολή προς τον μηχανοδηγό της 1307.

Παράσυρση στη Θεσσαλονίκη - ΕΛΑΣ: Και παλαιότερες παραβάσεις του οδηγού για αλκοόλΧθες 19:18 | Ειδήσεις

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το τροχαίο με αποτέλεσμα την παράσυρση του ζευγαριού, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Νέα Σμύρνη - Μαχαίρωμα: Τι δείχνει το πόρισμα του ιατροδικαστή Χθες 16:20 | Ειδήσεις

Το 46χρονο θύμα ζούσε με την αδερφή του, η οποία πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα και είναι Παραολυμπιονίκης.

Υδροστρόβιλος στον Πατραϊκό Κόλπο (βίντεο)Χθες 23:07 | Ειδήσεις

Η η βαριά συννεφιά που επικρατούσε πάνω από την Αχαϊκή πρωτεύουσα δημιούργησε για λίγα δευτερόλεπτα αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο στον Πατραϊκό Κόλπο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Al Jazeera: Το Ισραήλ ανακαλεί τις διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων 23:59Φωτιές: 16 εστίες το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα23:45Ανατολική Αττική: 20 νέα λεωφορεία από τον ΟΑΣΑ (εικόνες)23:31Υδροστρόβιλος στον Πατραϊκό Κόλπο (βίντεο)23:17Κουτσούμπας στη ΔΕΘ: Το ΚΚΕ στρατηγικός αντίπαλος της κυβέρνησης23:10H σύγχρονη Καρδιολογία στην Ψηφιακή Εποχή23:02Ενδοοικογενειακή βία - Κρήτη: Άγριος ξυλοδαρμός μητέρας μπροστά στο παιδί της22:48Missing alert για την εξαφάνιση 12χρονης22:34myPyrasfaleiaLive: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την πυρασφάλεια κτηρίων και εγκαταστάσεων22:20Μετωπική σύγκρουση τρένων - Hellenic Train: Οι μηχανοδηγοί έκαναν το καθήκον τους22:05Ζελένσκι: Θα παρουσιάσω στον Μπάιντεν το σχέδιο νίκης της Ουκρανίας21:51THE FLAME Festival: Το πιο hot Festival γεύσης ξεκίνησε και είναι εδώ!21:38Χαρδαλιάς: Εντείνουμε τις δράσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής21:24Χίος: Συνελήφθη Τούρκος με όπλο και φυσίγγια21:10ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Ανάκληση της απόφασης της Κ.Ε ζητούν οργανώσεις Μελών στη Θεσσαλονίκη20:56Βρετανία: Οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ στο στόχαστρο των “bookies”20:41Κακοποίηση ζώων - Καλαμάτα: Εγκατέλειψαν άρρωστο γαϊδουράκι 30 ετών! (εικόνες)20:27Παππάς: Σύμπτηξη μετώπου για την διάσωση του ΕΣΥ 20:12Γκάλοπ - Μπαρνιέ: Πόσοι πολίτες τον θέλουν για Πρωθυπουργό στην Γαλλία19:59Ολυμπιακός: Συνάντηση Μητσοτάκη - Αγγελόπουλων στο Μαξίμου για το ΣΕΦ19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο