LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 21 Αυγούστου 2024 19:00 | Ανανέωση: 21 Αυγούστου 2024 19:05

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Πελίστρι

Παίχτης των "πράσινων" είναι και επισήμως ο 22χρονος Ουρουγουανός εξτρέμ με την ομάδα να ανακοινώνει την απόκτησή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Παναθηναικός - Φακούντο Πελίστρι

Παίκτης του Παναθηναϊκού και με τη... βούλα είναι ο Φακούντο Πελίστρι, καθώς η «πράσινη» ΠΑΕ ανακοίνωσε σήμερα (21/8) την απόκτηση του Ουρουγουανού μεσοεπιθετικού από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 22χρονος άσος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με το «τριφύλλι».

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Φακούντο Πελίστρι με μετεγγραφή από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο 22χρονος Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας και έρχεται για να ενισχύσει το Τριφύλλι με το σπουδαίο ταλέντο του και τα εξαιρετικά ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά που διαθέτει.

Ο Πελίστρι γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2001 στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική διαδρομή του στην ακαδημία της Πενιαρόλ σε ηλικία 11 ετών. Σε ηλικία 17 ετών ο Πελίστρι έπαιξε για πρώτη φορά στους «μεγάλους» της Πενιαρόλ και προτού συμπληρώσει τα 18 του ήταν ήδη βασικός και αναντικατάστατος.

Τον Οκτώβριο του 2020 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας κερδίσει την… κούρσα με τους υπόλοιπους κορυφαίους συλλόγους, έκανε δικό της το next big thing του ουρουγουανικού ποδοσφαίρου, δαπανώντας 8,5 εκατ. ευρώ. Στους «Κόκκινους Διάβολους» εντάχθηκε αρχικά στην Κ21 και εν συνεχεία τον Ιανουάριο του 2021 παραχωρήθηκε δανεικός στην ισπανική Αλαβές για να πάρει παιχνίδια.

Στην ομάδα της Primera Division έμεινε 1,5 χρόνο, κερδίζοντας σημαντικές εμπειρίες. Χάρη σε αυτές κλήθηκε στην εθνική Ουρουγουάης από τον νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, συμμετείχε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και εν τέλει πήρε φανέλα βασικού στην τελική φάση που έγινε στο Κατάρ!

Επέστρεψε στη Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2022, παίρνοντας τελικά χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα από τον Ιανουάριο του 2023. Χάρη στη δουλειά, την επιμονή και ασφαλώς το ταλέντο του, κατάφερε τη σεζόν 2023-24 να κερδίσει περισσότερες συμμετοχές, αγωνιζόμενος και στους ομίλους του Champions League. Τον Ιανουάριο του 2024 δόθηκε δανεικός στην ισπανική Γρανάδα όπου κατέγραψε 15 συμμετοχές και 2 γκολ.

Είναι ενεργό στέλεχος της εθνικής Ουρουγουάης, μετρώντας 26 συμμετοχές και 2 γκολ. Στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα ήταν βασική επιλογή του ομοσπονδιακού τεχνικού Μαρσέλο Μπιέλσα στην πορεία που έκανε η Σελέστε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Καλωσορίζουμε τον Φακούντο στην οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Ειδήσεις σήμερα:

Παραολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Αναχώρησε η ελληνική αποστολή

Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Προφυλακίστηκε ο ηλικιωμένος κατηγορούμενος

Ναυάγιο στη Σικελία: Εντοπίστηκε η σορός του Μάικ Λιντς

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για φρεγάτες Belharra: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η θωράκιση της πατρίδας (εικόνες)Σήμερα 19:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απόκτηση ακόμη μίας φρεγάτας Belharra.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο “οδικός χάρτης” για την εκλογή του ΠροέδρουΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

Πότε θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου Προέδρου, Πόσες υπογραφές απαιτούνται από μέλη της Κ.Ε για την κατάθεση υποψηφιότητας.

Αγορά περσικών χαλιών από το Υπουργείο Τουρισμού: Τι απαντά η Δέσποινα Μοιραράκη (βίντεο)Σήμερα 21:14 | Ειδήσεις

Αντιδράσεις προκάλεσε η αγορά από το υπουργείο Τουρισμού, δύο περσικών χαλιών, συνολικού κόστους 18 χιλιάδων ευρώ, από την επιχείρηση Μοιραράκη. Τι απαντά η ίδια.

Φοροδιαφυγή: Έναν μεγαλοπαράγοντα, έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου και έναν επιχειρηματία στη Μύκονο “έπιασαν” τα “δίχτυα” της ΑΑΔΕ (βίντεο)Σήμερα 20:59 | Ειδήσεις

Τρεις καραμπινάτες υποθέσεις φοροδιαφυγής, αποκάλυψαν οι ελεγκτικές αρχές. Επιτήδειοι, έκλεβαν το ΦΠΑ σε βάρος των πολιτών και του κράτους και εμφανίζονταν ως μεγαλοεπενδυτές, με ξένα χρήματα. Η ζημία για το ελληνικό Δημόσιο, ξεπερνά τα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η κόντρα Τζάκρη - Ραγκούση για το “bullying”22:35BCL: Ο ΠΑΟΚ πήρε... το θρίλερ κόντρα στην Οραντέα22:21Δολοφονία Κατσούρη - Εισαγγελία: Στο στόχαστρο των ερευνών αξιωματικοί της ΕΛΑΣ22:08Champions League: Η Μπάγερ Λεβερκούζεν σκόρπισε... στους 4 ανέμους την Φέγενορντ21:54Αγορά περσικών χαλιών από το Υπουργείο Τουρισμού: Τι απαντά η Δέσποινα Μοιραράκη (βίντεο)21:41 Φοροδιαφυγή: Έναν μεγαλοπαράγοντα, έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου και έναν επιχειρηματία στη Μύκονο “έπιασαν” τα “δίχτυα” της ΑΑΔΕ (βίντεο)21:27ΣΥΡΙΖΑ: Ο “οδικός χάρτης” για την εκλογή του Προέδρου21:14Εκλογές - ΗΠΑ: “Τραμπάλα” οι δημοσκοπήσεις για Τραμπ και Χάρις21:00ΗΠΑ: Έφηβη εκτελεί τη μητέρα της και στέλνει άνετη SMS από την κουζίνα του σπιτιού της (βίντεο)20:47ΑΑΔΕ: Επιστροφές άνω των 5,3 δις ευρώ μέσα στο 202420:34Μητσοτάκης: Να αποκτήσουμε ένα κράτος με περισσότερη διαφάνεια, λογοδοσία και αποτελεσματικότητα (εικόνες)20:20ΠΑΣΟΚ: Υψηλοί τόνοι μεταξύ των υποψηφίων πριν το ντιμπέιτ20:07Μητσοτάκης για φρεγάτες Belharra: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η θωράκιση της πατρίδας (εικόνες)19:53ΕΟΠΥΥ – παράνομες συνταγογραφήσεις: Προφυλακιστέοι 5 κατηγορούμενοι19:40Missing alert για την εξαφάνιση ανήλικης19:26Επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες: Πότε κατατίθεται στους λογαριασμούς19:13Κρήτη: Έπαθε ανακοπή μέσα στο ταξί που τον πήγαινε στο νοσοκομείο και πέθανε19:01Μπαχτσελί: Ο Δένδιας λαχταράει… το βυθό όπως οι παππούδες του18:48Βόλος: Καθηγητής πανεπιστημίου εξαπατούσε πολίτες18:36Χεζμπολάχ – Νασράλα: Σφαγές οι επιθέσεις με τους βομβητές18:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο