LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 06 Αυγούστου 2024 12:53 | Ανανέωση: 06 Αυγούστου 2024 13:14

Μεταναστευτικό – Σύμη: Καταδίωξη με πυροβολισμούς και απόπειρες εμβολισμού

Άγριο σκηνικό έλαβε χώρα στα παράλια της Σύμης, με την εμπλοκή σκάφους με μετανάστες και σκάφους του Λιμενικού.

λιμενικο

Σκηνικό καταδίωξης με προειδοποιητικές βολές έλαβε χώρα στα ανοιχτά της Σύμης το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σκάφος του Λιμενικού που έκανε περιπολία, είδε ταχύπλοο να αποβιβάζει μετανάστες στον όρμο Μαραθούντας και ενώ έκανε νοήματα στον χειριστή του, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα, έκανε ελιγμούς και προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού. Στη συνέχεια έγιναν ρίψεις προειδοποιητικών βολών και βολών κατά της μηχανής του ταχύπλοου και μόνο τότε έκοψε ταχύτητα.

Πλεύρισε, όμως, το σκάφος του Λιμενικού, χτυπώντας το και με αποτέλεσμα να σπάσει ο αεροθάλαμός του, κατά την ακινητοποίησή του.

Ο χειριστής του ταχύπλοου τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σύμης και από εκεί στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Τις μεσημβρινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος (ΠΛΣ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας εντόπισε ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος να αποβιβάζει άτομα πλησίον του όρμου Μαραθούντας Σύμης.

Το ΠΛΣ προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε καταδίωξη με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένους επικίνδυνους ελιγμούς και απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού.

Πραγματοποιήθηκαν δύο (02) προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα με αρνητικά αποτελέσματα και εν συνεχεία δύο (02) στοχευμένες βολές στη μηχανή του Τ/Χ.

Το ταχύπλοο ανέκοψε ταχύτητα και πραγματοποίησε αναστροφή χτυπώντας στη δεξιά πλευρά του ΠΛΣ, με αποτέλεσμα τη θραύση του αεροθαλάμου του Τ/Χ και την ακινητοποίησή του.

Από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός έχρηζε ιατρικής περίθαλψης λόγω τραύματος και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σύμης και από εκεί διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έρευνες από την ξηρά στην περιοχή, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντοπίστηκαν είκοσι ένας (21) αλλοδαποί και μεταφέρθηκαν στην Λιμενική Αρχή της Σύμης.

Οι αλλοδαποί είχαν εκκινήσει από Μποζμπουρούν Τουρκίας και είχαν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 4.500€ έκαστος για τη μεταφορά τους στη Σύμη. Το ταχύπλοο σκάφος βυθίστηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σύμης».


Ειδήσεις σήμερα:

Ενδοοικογενειακή βία – Κρήτη: Νέο περιστατικό στο Ηράκλειο

Λάρισα: Διαρρήκτες αναρριχητές “άδειασαν” διαμερίσματα πολυκατοικίας

MyData: Σε εφαρμογή το ψηφιακό δελτίο αποστολής

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠτΔ - Τασούλας: Η εθνική ομοψυχία δεν είναι ευχολόγιο, αλλά όρος απαράβατοςΣήμερα 12:52 | Ειδήσεις

Με τιμές υποδέχθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τον Κωνσταντίνο Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο μετά την ορκωμοσία του, παραδίδοντάς του τη «σκυτάλη» της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Δίκη - Μάτι: Ενοχή για 12 πρόσωπα, απαλλαγή για 9 ζητά η εισαγγελέαςΣήμερα 11:41 | Ειδήσεις

Την ενοχή 12 κατηγορούμενων και την απαλλαγή 9 ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων στη δίκη για το Μάτι.

Ορκωμοσία Τασούλας - Μητσοτάκης: Η στιγμή που σκύβει στα ονόματα των 57 θυμάτων των ΤεμπώνΣήμερα 12:10 | Ειδήσεις

Καρέ - καρέ η στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκύβει στα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη. 

Τέμπη: Μήνυση κατά Καραμανλή και Σπίρτζη από oικογένεια θύματοςΣήμερα 13:46 | Ειδήσεις

Μήνυση κατά των πρώην υπουργών Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη κατατέθηκε από τους δικηγόρους της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, της Αγάπης Τσακλίδη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εθνική Πινακοθήκη - Νίκος Παπαδόπουλος: Βίντεο - ντοκουμέντο από τον βανδαλισμό των εκθεμάτων 15:04Εξωδικαστικός μηχανισμός - Χατζηδάκης: Υπερδιπλασιάστηκαν οι ρυθμίσεις οφειλών 14:50ΟΣΕΘ: “Έκρηξη” στην επικύρωση εισιτηρίων σε ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ14:36Γυναικοκτονία - Θεσσαλονίκη: Σε σοκ οι κόρες του ζευγαριού14:21Καιρός: Συννεφιά, αφρικανική σκόνη και νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή14:07Τέμπη: Μήνυση κατά Καραμανλή και Σπίρτζη από oικογένεια θύματος13:53Δίκη - Μάτι: Ενοχή για 12 πρόσωπα, απαλλαγή για 9 ζητά η εισαγγελέας13:39Ενδοοικογενειακή βία - Ρόδος: Ανήλικος κατήγγειλε τον πατέρα του 13:24Conference League: Φιορεντίνα - Παναθηναϊκός ζωντανά σε ANT1 και antenna.gr την Πέμπτη13:10ΠτΔ - Τασούλας: Η εθνική ομοψυχία δεν είναι ευχολόγιο, αλλά όρος απαράβατος12:56Βούλα: Συνελήφθησαν δύο εργολάβοι για το εργατικό δυστύχημα 12:43Ορκωμοσία Τασούλα - Σακελλαροπούλου: Σας συγχαίρω για την εκλογή σας12:30Ορκωμοσία Τασούλας - Μητσοτάκης: Η στιγμή που σκύβει στα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών 12:16Ρόδος: Εξαφάνιση ανήλικων από δομή φιλοξενίας12:03Ορκίστηκε νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας11:49Ορκωμοσία Τασούλα: Απέχουν Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας11:35ΠτΔ - Κώστας Τασούλας: Οι πρώτες αφίξεις στην τελετή ορκωμοσίας (εικόνες)11:22Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμος11:08ΠτΔ - Κώστας Τασούλας: Η ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας (live blog)10:55Πέμπτη 13 Μαρτίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας 10:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο