LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 13 Μαρτίου 2025 10:40

Ενδοοικογενειακή βία - Ρόδος: Ανήλικος κατήγγειλε τον πατέρα του

Ένας 15χρονος προσήλθε στις αστυνομικές αρχές και υπέβαλε μήνυση κατά του 43χρονου πατέρα του.


 


 

Βια - κακοποίηση - ενδοοικογενειακή βια

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε στην Ρόδο. Συγκεκριμένα, ένας 15χρονος προσήλθε στις αστυνομικές αρχές και υπέβαλε μήνυση κατά του 43χρονου πατέρα του για άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας. Στις 11 Μαρτίου 2025, περίπου στη 13:00, ο 15χρονος κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου τον πατέρα του, αναφέροντας ότι τον έσπρωξε με τα χέρια, προκαλώντας του χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, καθώς και ότι τον απείλησε.

Ο ανήλικος κατέθεσε στις αρχές παρουσία ψυχολόγου. Επιπλέον, ο ανήλικος αναφέρθηκε και σε προηγούμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία είχε υποστεί από τον πατέρα του στο παρελθόν. Ο 43χρονος συνελήφθη στις 13:50 της ίδιας ημέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ρόδου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η βία εκδηλώθηκε εντός της οικογενειακής τους οικίας. Το ανήλικο θύμα ενημερώθηκε για τη δυνατότητα μεταφοράς του και φιλοξενίας του σε ασφαλή χώρο, ωστόσο εξέφρασε την επιθυμία να διαμείνει με τη μητέρα του στην πόλη της Ρόδου.

Η μητέρα παρουσιάστηκε στην αστυνομική υπηρεσία και τον παρέλαβε. Η αστυνομία προχώρησε στη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας για την προστασία του ανηλίκου. Ο 15χρονος μεταφέρθηκε με υπηρεσιακό όχημα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για εξέταση από αρμόδιο ιατρό, προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα των τραυμάτων του.

Παράλληλα, του δόθηκε έγγραφο με κατάλογο φορέων και υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, ενώ ενημερώθηκε για τη δυνατότητα χρήσης της εφαρμογής «Safe Youth», την οποία, ωστόσο, επέλεξε να μην αξιοποιήσει. Το περιστατικό προστίθεται στη λίστα των αυξανόμενων περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ενίσχυση των κοινωνικών δομών προστασίας θυμάτων και αυστηρότερη εφαρμογή του νόμου.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ειδήσεις σήμερα:

ΠτΔ: Ορκίζεται ο Κώστας Τασούλας

Champions League: Η Ρεάλ πέρασε από τον εμφύλιο με την Ατλέτικο

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές την Πέμπτη


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δημόσιο: 2000 υπάλληλοι θα εκπαιδευτούν σε cloud και ΑΙ τεχνολογίες07:02“Τριμερείς συναντήσεις” στις οποίες θα συμμετάσχουν Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ και Τουρκία σήμερα στην Κωνσταντινούπολη 06:45Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή06:29Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:12Eurovision 2025 - Β’ Ημιτελικός: Στον μεγάλο τελικό η Ελλάδα 00:23Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα: Αυτοκίνητο έπεσε στο πλήθος φιλάθλων (βίντεο)23:59Τουρκία: Ο ΥΠΕΞ Φιντάν συναντήθηκε με τη ρωσική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη23:45Eurovision 2025 - Κλαυδία: Πώς σχολίασε το κοινό την εμφάνιση της Ελλάδας στον Β' Ημιτελικό;23:29Eurovision 2025: Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Κλαυδίας και η “Αστερομάτα” που... μάγεψε!23:15Βρετανία: Kατηγορίες σε 21χρονο Ουκρανό για την φωτιά στο σπίτι του Στάρμερ23:01ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Στους τελικούς οι ερυθρόλευκοι, με... ενδιάμεση στάση το Άμπου Ντάμπι22:46Τραμπ: Πιθανότατα θα επιστρέψω αύριο στις ΗΠΑ22:32Μωρό - Άλιμος: Ο αστυνομικός που το πήρε αγκαλιά μιλά στον ΑΝΤ122:17Πέτρου Ράλλη: Οι πρώτες εικόνες με το φορτηγό που έπεσε από τη γέφυρα (βίντεο)21:48Ο Θοδωρής Κυριακού στο δείπνο του Εμίρη του Κατάρ προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ 21:34Ρωσία - Ουκρανία: Την Παρασκευή οι ειρηνευτικές συνομιλίες21:18Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος έστελνε ερωτικά μηνύματα σε ανήλικη!21:04Τέμπη: Συγκίνηση στην απονομή του πτυχίου της Θώμης Πλακιά (βίντεο)20:48ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70000 vouchers20:33Φορτηγό έπεσε από τη γέφυρα στην Πέτρου Ράλλη στη Θηβών20:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο