LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 04 Αυγούστου 2024 00:06

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ: Η Ελλάδα προκρίθηκε στους προημιτελικούς

Η νίκη της Σερβίας επί του Νοτίου Σουδάν το Σάββατο 03.08 το βράδυ διασφάλισε βαθμολογικά, την παρουσία της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη στους προημιτελικούς της Ολυμπιάδας.

Εθνική Ελλάδος - Μπάσκετ - Προολυμπιακό

Μία θέση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 «έκλεισε» και επίσημα η Εθνική ομάδα μπάσκετ το βράδυ του Σαββάτου 03.08. Η επίσημη αγαπημένη έκανε το αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, όταν επικράτησε με 77-71 της Αυστραλίας στην 3η αγωνιστική του Group A, ωστόσο, χρειαζόταν και μία μικρή βοήθεια από τη Σερβία για να φύγει από τη Λιλ και να συνεχίσει στο Παρίσι.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη χρειαζόταν από εκείνη του Σβέτισλαβ Πέσιτς να πάρει νίκη με 3+ πόντους απέναντι στο Νότιο Σουδάν, στο τελευταίο ματς του Group C, ούτως ώστε να προκριθεί ως δεύτερη καλύτερη τρίτη κι αυτό ακριβώς συνέβη. Για την ακρίβεια η Σερβία κέρδισε το σύνολο του Ρόγιαλ Άιβι με 95-86 , αφήνοντάς το εκτός συνέχειας και δίνοντας στην Ελλάδα την πρόκριση στα προημιτελικά.

Εκεί, η Ελλάδα θα παίξει με τη Γερμανία (την Τρίτη 6/8), η οποία βρήκε πρώτη στο Group B με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν διασταυρωθεί και στα προημιτελικά του EuroBasket 2022 στο Βερολίνο. Τότε η Εθνική μας είχε ηττηθεί με 107-96 από την ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ, η οποία θριάμβευσε έναν χρόνο αργότερα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο MundoBasket 2023.

Στο παιχνίδι που έκρινε την ελληνική πρόκριση, ένα ξέσπασμα τον Σέρβων στις αρχές της τέταρτης περιόδου, με ενορχηστρωτή τον «μπόμπερ», Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς

Κορυφαίος των νικητών ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 30 πόντους (6/9 τρίποντα) και 8 ασίστ, ενώ με νταμπλ νταμπλ τελείωσε τον αγώνα ο αστέρας των Ντένβερ Νάγκετς, Νίκολα Γιόκιτς (22π., 13ρ.). Από το Νότιο Σουδάν ξεχώρισε ο Καρλίκ Τζόουνς με 17 πόντους και 10 ασίστ.

Ειδήσεις σήμερα:

Σομαλία: Δεκάδες νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών σε δημοφιλή παραλία (εικόνες)

Φιλιππίνες: Μεγάλος σεισμός στο Μιντανάο

Καιρός: Μικρή άνοδος και πρόσκαιρες νεφώσεις το Σάββατο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛίβανος: Ολονύχτιο σφυροκόπημα του Ισραήλ στην Βηρυτό - Άγνωστη η τύχη του Νασράλα (εικόνες)Σήμερα 08:05 | Ειδήσεις

Άγνωστη παραμένει η τύχη του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, αφού η Χεζμπολάχ δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση του.

Τιμολόγια ρεύματος: “Ανάσα” για τους καταναλωτές τον ΟκτώβριοΣήμερα 08:40 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να ανακοινώθουν τα νέα τιμολόγια. Εκτιμήσεις για σταθεροποίηση ή και μειώσεις στις τιμές.

Tουρκία: 865 χρόνια κάθειρξη στον εργολάβο της πολυκατοικίας που σκότωσε δεκάδες ανθρώπουςΧθες 17:25 | Ειδήσεις

Τι ισχυρίστηκε ο εργολάβος που ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή ενός πολυώροφου κτιρίου στη νότια Τουρκία, το οποίο κατέρρευσε και κόστισε την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Καιρός: Ζέστη και ήλιος το ΣάββατοΧθες 17:07 | Ειδήσεις

Λίγες ομίχλες θα υπάρξουν τις πρωινές και βραδινές ώρες. Πως θα κυμανθεί η θερμοκρασία και η ένταση των ανέμων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βία ανηλίκων - Ζέττα Μακρή: Μας προβληματίζει η συχνότητα των φαινομένων09:14Tουρκία: 865 χρόνια κάθειρξη στον εργολάβο της πολυκατοικίας που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους09:01Τιμολόγια ρεύματος: “Ανάσα” για τους καταναλωτές τον Οκτώβριο08:47Λίβανος: Ολονύχτιο σφυροκόπημα του Ισραήλ στην Βηρυτό - Άγνωστη η τύχη του Νασράλα (εικόνες)08:35Εορτολόγιο - 28 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα08:21Καιρός: Ζέστη και ήλιος το Σάββατο08:08O Τζόνι Κας γίνεται ο πρώτος μουσικός με άγαλμα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ (εικόνες)23:59Απελάσεις: Η Γερμανία επιστρέφει Τούρκους μετανάστες στην πατρίδα τους23:49Ζελένσκι για συνάντηση με Τραμπ: Του παρουσίασα το σχέδιο νίκης της Ουκρανίας23:39“Safe.YOUth”: Η νέα εφαρογή ειδοποίησης για τη βία κατά ανηλίκων23:28Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Δέλλας προς μαθητές: Αφήστε τα κινητά και τρέξτε στους δρόμους (βίντεο)23:15Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με λεωφορείο (εικόνες)23:02Συμπληρώματα διατροφής: Πώς επηρεάζουν το ήπαρ;22:49Άγιος Παντελεήμονας - Άνδρας κατέφυγε στο ΑΤ: Με μαχαίρωσε ο συγκάτοικός μου22:35Χασάν Νασράλα: Ποιος είναι ο πανίσχυρος ηγέτης της Χεζμπολάχ που μπήκε στο στόχαστρο του Ισραήλ22:21Θανατώσεις ζώων με ευλογιά και πανώλη: Μεγάλη αύξηση του ποσού αποζημίωσης22:08Κνωσός: Πυροβόλησαν παγώνι στον αρχαιολογικό χώρο21:54Θεσσαλονίκη: “Θύμα” ρύπανσης από ζευγάρια που... ερωτοτροπούν ο Γαλλικός ποταμός (εικόνες)21:41Λίβανος: Σχέδια εκκένωσης πολιτών μέσω Κύπρου - Τουρκίας – Ελλάδας 21:27Άγιος Παντελεήμονας - Κασσελάκης: Δεν πήρα ξεκάθαρες απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του μετανάστη21:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο