LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Ιουλίου 2024 09:40

Τουρκία - Aδέσποτα: Ψηφίστηκε ο νόμος που απλοποιεί τους όρους θανάτωσής τους

Τι προβλέπει ο νέος νόμος της γειτονικής χώρας για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί ένας σκύλος συντροφιάς να οδηγηθεί στην ευθανασία. Ποιες είναι πλέον οι αρμοδιότητες των δήμων.

Σκύλοι - σκυλιά

Η Βουλή της Τουρκίας ενέκρινε την Τρίτη έναν αμφιλεγόμενο νόμο ο οποίος στοχεύει στην συγκέντρωση εκατομμυρίων αδέσποτων σκύλων και στην μεταφορά τους σε καταφύγια. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έχει ανησυχήσει τους φιλόζωους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μια εκστρατεία μαζικής στείρωσης θα ήταν καλύτερη λύση.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η οποία προτάθηκε από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, οι δήμοι θα πρέπει να απομακρύνουν τα αδέσποτα από τους δρόμους και να τα πάνε σε καταφύγια. Οποιοσδήποτε σκύλος παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά ή έχει ασθένειες οι οποίες δεν μπορούν να θεραπευθούν θα θανατώνεται.

Σύμφωνα με την προηγούμενη νομοθεσία, οι δήμοι έπρεπε να στειρώνουν και να εμβολιάζουν όλους τους σκύλους στους δρόμους, και μετά τη θεραπεία να τους αφήνουν εκεί όπου τους είχαν βρει. Ο πληθυσμός των σκύλων στους δρόμους της Τουρκίας υπολογίζεται σε 4000000 και οι δήμοι έχουν στειρώσει περίπου 2500000 τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου. Τα ζώα συχνά φροντίζονται από τους κατοίκους της εκάστοτε γειτονιάς, οι οποίοι και τα αντιμετωπίζουν σαν κατοικίδια.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 322 καταφύγια ζώων χωρητικότητας 105000 σκύλων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο. Ο νόμος απαιτεί επίσης από όλους τους δήμους να δαπανούν τουλάχιστον το 0,3% του ετήσιου προϋπολογισμού τους για υπηρεσίες αποκατάστασης ζώων και κατασκευή καταφυγίων. Θα δοθεί χρόνος στους δήμους μέχρι το 2028 για να κατασκευάσουν νέα καταφύγια και να βελτιώσουν τα σημερινά σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους τις τελευταίες εβδομάδες για να διαμαρτυρηθούν κατά του νόμου ενώ υπενθυμίζεται ότι ακόμα και η Μπριζίτ Μπαρντό κάλεσε τον Ερντογάν να αποσύρει το νομοσχέδιο.

Τουρκία - σκύλοι - διαμαρτυρία

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 30 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Βενεζουέλα: Φονικές διαδηλώσεις, χάος και διπλωματική απομόνωση μετά τις εκλογές (εικόνες)

Υψίπεδα του Γκολάν: Ο Νετανιάχου ορκίζεται εκδίκηση και η διεθνής κοινότητα αγωνιά

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Προϋπολογισμός 2025 – πρωτογενές πλεόνασμα: Σημαντική υπέρβαση έναντι του στόχου12:48Πλοία: Αποκαθίσταται σταδιακά η ακτοπλοϊκή κίνηση – Τέλος στην ταλαιπωρία των ταξιδιωτών12:34Χατζηδάκης: Το 2026 συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, τιμώντας και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις12:19ΗΠΑ: Διαδηλώσεις στη Μινεάπολη και άλλες πόλεις κατά της ICE μετά τον φονικό τραυματισμό της Ρενέ Γκουντ12:05Ο Βεζένκοφ MVP της 21ης αγωνιστικής στη Euroleague11:50Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση11:36Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε κάνουν "πρεμιέρα" και έως πότε θα ισχύουν11:22Φωτιά σε μονοκατοικία στην Κοζάνη – Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ένας ηλικιωμένος (βίντεο)11:07Μητσοτάκης: Η πρώτη κυριακάτικη ανασκόπηση για το 202610:53Βενεζουέλα: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα10:39Σεισμός στη Σαντορίνη10:26Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια10:11Ρωσία: Μία νεκρή και τρεις τραυματίες από ουκρανική επίθεση με drones στην Βορονέζ09:57Στις φλόγες το Ιράν: Στους δρόμους ο στρατός για την καταστολή των διαδηλώσεων - Έτοιμες να βοηθήσουν οι ΗΠΑ09:43Σε συναγερμό το Ισραήλ για ενδεχόμενη αμερικανική παρέμβαση στο Ιράν09:29Νίκαια: Συνελήφθη 37χρονος για κατοχή κοκαΐνης09:14Ρέθυμνο: Αυτοκίνητο με δύο επιβάτες έπεσε στο γκρεμό 08:59Φωτιά σε χώρο επιχείρησης στο Κορωπί - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής08:45Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Ιανουαρίου08:30Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο