LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Ιουλίου 2024 17:47 | Ανανέωση: 22 Ιουλίου 2024 18:05

Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων και το καλοκαίρι

Τα παιδιά θα έχουν και το καλοκαίρι μια διέξοδο για δραστηριότητες παιχνιδιού και ψυχαγωγίας, υπό την εποπτεία των γονέων και κηδεμόνων τους.

Σχολείο - προαύλιο

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Διεύθυνση Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, ανακοινώνει ότι επιλεγμένα σχολικά κτήρια σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας, θα παραμείνουν ανοιχτά από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 17:50 έως 21:30, μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Έτσι, τα παιδιά θα έχουν και το καλοκαίρι μια διέξοδο για δραστηριότητες παιχνιδιού και ψυχαγωγίας, υπό την εποπτεία των γονέων & κηδεμόνων τους.

Τα Ανοιχτά Προαύλια μετατρέπονται σε ζωντανά κύτταρα της γειτονιάς και ο Δήμος μας, διασφαλίζει ότι όλες οι δραστηριότητες θα γίνονται συντονισμένα και με ασφαλή τρόπο, φροντίζοντας για την φύλαξή των χώρων.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης, Παναγιώτης - Πάρης Χαρλαύτης, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι πιο οικείοι χώροι της γειτονιάς, τα σχολεία, μετατρέπονται σε ζωντανούς πυρήνες, προσβάσιμα και το καλοκαίρι, για παιχνίδι, εκτόνωση και παρέα. Θέλουμε τις γειτονιές μας ενεργές και ανοικτές!»


Τα προαύλια στα σχολεία που θα μείνουν ανοιχτά, ανά Δημοτική κοινότητα, είναι τα εξής:

  • 1η Δημοτική Κοινότητα: 54ο Δημοτικό Σχολείο Λιοσίων 42 και 51ο Δημοτικό Σχολείο Ακομινάτου 40
  • 2η Δημοτική Κοινότητα: 117ο Δημοτικό Σχολείο Μάχης Ανάλατου 70 και 93ο Δημοτικό Σχολείο Πυθέου 9 & Αγκύλης
  • 3η Δημοτική Κοινότητα: 72ο Δημοτικό Σχολείο Ακταίου 2 - 4
  • 4η Δημοτική Κοινότητα: 60ο Δημοτικό Σχολεία Αίμονος & Τηλεφάνους και 144ο Δημοτικό Σχολείο Χατζηαποστόλου & Δόρδου
  • 5η Δημοτική Κοινότητα: 39ο και 141ο Δημοτικά Σχολεία Τσούντα & Αχαρνών
  • 6η Δημοτική Κοινότητα: 26ο Δημοτικό Σχολείο Φωκίωνος Νέγρη 63

Βασικοί Κανόνες Λειτουργίας που πρέπει όλοι να σεβόμαστε:

  • Ο χώρος είναι κοινόχρηστος και όλοι έχουν ισότιμο δικαίωμα χρήσης του, σεβόμενοι και τον χώρο και όσους τον χρησιμοποιούν.
  • Την ευθύνη εποπτείας και ασφαλείας των παιδιών έχουν οι γονείς και κηδεμόνες τους.
  • Επιτρέπονται τα δεσποζόμενα κατοικίδια ζώα, μόνον εφόσον συνοδεύονται.
  • Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.
  • Όσοι χρησιμοποιούν τους χώρους έχουν υποχρέωση να τον διατηρούν καθαρό και να χρησιμοποιούν τους κάδους απορριμμάτων – ανακύκλωσης για τα σκουπίδια τους.
  • Όσοι προκαλούν σκόπιμα στον χώρο ζημιές και φθορές, θα καλούνται να τις αποκαθιστούν με δικά τους έξοδα.
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση ΚασσελάκηΧθες 23:24 | Ειδήσεις

Ελήφθη η απόφαση για την ψηφοφορία της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί εμφανώς ενοχλημένος από την Κεντρική Επιτροπή.

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)Χθες 18:39 | Ειδήσεις

Το πακέτο μέτρων των επόμενων ετών παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Δείτε ζωντανά.

Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστηςΧθες 21:33 | Ειδήσεις

Το ένα εμπλεκόμενο με το περιστατικό φέρεται να έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία, γνωρίζοντας πλέον το όνομα και το επώνυμό του και "χτενίζοντας" την περιοχή για να τον εντοπίσει.

Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη ΦινλανδίαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Με το...δεξί κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού οδήγησε την Ελλάδα σε μεγάλη νίκη κόντρα στην Ελβετία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Rocky”: Ο Σιβλέστερ Σταλόνε ετοιμάζει επιστροφή του 00:00Ηράκλειο: Κλείδωσε κόρη και νυν σύντροφο σε δωμάτιο - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του23:49Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη Φινλανδία23:38ΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση Κασσελάκη23:27Ελβετία: 11χρονος “έμπλεξε” με ακραίους ισλαμιστές23:13Πέθανε ο Ρον Γέιτς22:59Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στον Αλμαδόβαρ και το πένθος για την Νικόλ Κίντμαν22:46ΔΕΘ: Η αντιπολίτευση για την ομιλία Μητσοτάκη22:32ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής: “Αρχίζει το ματς” (εικόνες)22:19Στέγαση – Οικογένεια: Τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης22:05Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης21:51ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε21:38Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή21:27ΔΕΘ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις, “φρούριο” η Θεσσαλονίκη (εικόνες)21:13Παραολυμπιακοί: Η Παπασταματοπούλου πήρε το χρυσό στο Παρίσι20:59Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τα μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος 20:47Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Θέρμη - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:40Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μπαρνιέ20:26Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε Έλληνας τουρίστας από την Κοζάνη20:13ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο