LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 21 Ιουλίου 2024 08:38 | Ανανέωση: 21 Ιουλίου 2024 08:39

Έβρος – Πυροβολισμοί: Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο συνοριοφύλακας

Ποια η πορεία της υγείας του φύλακα. Ποια ενδεχόμενα εξετάζει η Αστυνομία σχετικά με την ταυτότητα των δραστών των πυροβολισμών από την άλλη πλευρά του Έβρου.

συνοριοφυλακας - γενικο νοσοκομειο Διδυμοτείχου

Καλή κλινική εικόνα εμφανίζει ο Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος δέχτηκε πυρά από «άγνωστα άτομα» από την τουρκική πλευρά κατά τη διάρκεια της χθεσινής του περιπολίας, στο Σουφλί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος ήταν μέλος μιας ομάδας Ελλήνων συνοριοφυλάκων η οποία περιπολούσε στην παραποτάμια περιοχή κοντά στη θέση «Αμπέλια», όπου δεν έχει κατασκευαστεί φράχτης. Εκεί, στη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής εισόδου μεταναστών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα από την Τουρκία στην Ελλάδα, οι συνοριοφύλακες δέχθηκαν γύρω στις 18.20 πυροβολισμούς από «άγνωστα άτομα», όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, τα οποία βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 57χρονος τραυματίας δέχτηκε τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σουφλίου, στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Στην συνέχεια, ο Έλληνας συνοριοφύλακας χειρουργήθηκε, καθώς έφερε τραύμα από πυροβολισμό με όπλο στην αριστερή πλάγια κοιλιακή περιοχή, και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε μονάδα αυξημένης φροντίδας.

συνοριοφυλακας - γενικο νοσοκομειο Διδυμοτείχου

Τα ενδεχόμενα

Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η ΕΛΑΣ, καθώς ζητούμενο αποτελεί η ταυτοποίηση του δράστη ο οποίος πυροβόλησε τον 57χρονο συνοριοφύλακα κι ενώ εξελισσόταν η επιχείρηση αποτροπής της εισόδου μεταναστών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα στον Έβρο. Ως εκ τούτου, ως πιθανότερο εικάζεται ο δράστης να ήταν διακινητής, ο οποίος πυροβόλησε στην προσπάθειά του να προωθήσει τους μετανάστες προς την ελληνική πλευρά, ενώ δεν αποκλείονται και άλλα ενδεχόμενα.

Για «εγκληματικά κυκλώματα διακινητών» έκανε λόγο προ ημερών μιλώντας στο thrakinet.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ο οποίος, ωστόσο, χαρακτήρισε «βατό» ως τότε το φετινό καλοκαίρι ως προς τον όγκο των μεταναστευτικών ροών. Ο κ. Γιαλαμάς υποστήριξε πως «βλέπουμε πάλι τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών να λειτουργούν μη λογαριάζοντας ανθρώπινες ψυχές, μη λογαριάζοντας τους ίδιους τους εαυτούς τους. Δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες με πολύ μεγάλο επαγγελματισμό, συνάδελφοί μου όλοι μαζί προσπαθούμε να επιχειρήσουμε και σε πολύ μεγάλο βαθμό το καταφέρνουμε», κατέληξε ο κ. Γιαλαμάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Αρκαδία: Εντοπίστηκε νεκρός 64χρονος με τραύματα σε λαιμό και κεφάλι

Η Φον ντερ Λάιεν καλείται να επιλέξει Επιτρόπους: Τα περιζήτητα χαρτοφυλάκια και οι αμετακίνητο

Ζάκυνθος - Λαγανάς: Τέσσερις συλλήψεις για ξυλοδαρμό 33χρονου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση ΚασσελάκηΧθες 23:24 | Ειδήσεις

Ελήφθη η απόφαση για την ψηφοφορία της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί εμφανώς ενοχλημένος από την Κεντρική Επιτροπή.

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)Χθες 18:39 | Ειδήσεις

Το πακέτο μέτρων των επόμενων ετών παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Δείτε ζωντανά.

Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστηςΧθες 21:33 | Ειδήσεις

Το ένα εμπλεκόμενο με το περιστατικό φέρεται να έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία, γνωρίζοντας πλέον το όνομα και το επώνυμό του και "χτενίζοντας" την περιοχή για να τον εντοπίσει.

Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη ΦινλανδίαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Με το...δεξί κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού οδήγησε την Ελλάδα σε μεγάλη νίκη κόντρα στην Ελβετία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Rocky”: Ο Σιβλέστερ Σταλόνε ετοιμάζει επιστροφή του 00:00Ηράκλειο: Κλείδωσε κόρη και νυν σύντροφο σε δωμάτιο - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του23:49Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη Φινλανδία23:38ΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση Κασσελάκη23:27Ελβετία: 11χρονος “έμπλεξε” με ακραίους ισλαμιστές23:13Πέθανε ο Ρον Γέιτς22:59Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στον Αλμαδόβαρ και το πένθος για την Νικόλ Κίντμαν22:46ΔΕΘ: Η αντιπολίτευση για την ομιλία Μητσοτάκη22:32ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής: “Αρχίζει το ματς” (εικόνες)22:19Στέγαση – Οικογένεια: Τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης22:05Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης21:51ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε21:38Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή21:27ΔΕΘ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις, “φρούριο” η Θεσσαλονίκη (εικόνες)21:13Παραολυμπιακοί: Η Παπασταματοπούλου πήρε το χρυσό στο Παρίσι20:59Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τα μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος 20:47Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Θέρμη - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:40Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μπαρνιέ20:26Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε Έλληνας τουρίστας από την Κοζάνη20:13ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο