LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 18 Ιουλίου 2024 13:08 | Ανανέωση: 18 Ιουλίου 2024 17:45

ΠΙΣ: 1000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ

Τι αναφέρει με με ανάρτησή του στο twitter,  υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Γιατρός - ΜΕΘ - Εντατική - νοσοκομείο

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο twitter, χαιρετίζει την πρόθεση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) να δώσει, όπως ανακοίνωσε, επιπλέον 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό ο οποίος θα εργαστεί στο ΕΣΥ και θα καλύψει ανάγκες του συστήματος.

«Η σημερινή ανακοίνωση του ΠΙΣ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς και σκοπεύει ο ίδιος με ιδίους πόρους να συνδράμει οικονομικά τους ιδιώτες γιατρούς που θα συμβάλουν στη λειτουργία του ΕΣΥ αλλά και διότι κάνει δημόσια έκκληση στα μέλη του να μας βοηθήσουν σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία», έγραψε ο υπουργός Υγείας στην ανάρτησή του.

Νωρίτερα, ο ΠΙΣ είχε ανακοινώσει πως προτίθεται, από το ταμείο του, «να χορηγήσει επίδομα 1.000 Euro σε κάθε συνάδελφο-ιατρό που θα συνδράμει, ποσό που ξεπερνά τα χρήματα που θα λάβει για δύο εφημερίες επί τρεις μήνες».

Επίσης, ανακοίνωσε πως με τη συνεργασία των επιστημονικών εταιρειών, «θα χορηγήσει τη δωρεάν συνδρομή για τρία πανελλήνια συνέδρια σε κάθε συνάδελφο».

Παράλληλα, θα απευθύνει πρόσκληση στους γιατρούς που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν, δηλαδή σε αυτούς που πρόσφατα έλαβαν τον τίτλο της ειδικότητας και ελπίζει ότι οι ήδη υπηρετούντες γιατροί στο ΕΣΥ έχουν ενημερωθεί εγκαίρως.

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ως επίσημος από τον νόμο σύμβουλος της πολιτείας, αισθάνεται ότι έχει πράξει στο ακέραιο και έγκαιρα το καθήκον του και ξεπερνά σήμερα τις οικονομικές του δυνατότητες για να αποδείξει ότι ο ιατρικός κόσμος της χώρας επιτελεί το έργο του, ακόμη και όταν οι υπεύθυνοι των οικιών ημών εμπιπραμένων αυτοί άδουν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΙΣ.

Σε δήλωση του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρεται

«Το σημερινό δελτίο τύπου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αποτελεί μνημείο υποκρισίας και πλάγιας κυβερνητικής υποστήριξης. Ενώ ξεκινάει στηλιτεύοντας την χρόνια κυβερνητική αβελτηρία, αναποτελεσματικότητα και εν τέλει αδιαφορία ως προς την επίλυση του διογκούμενου, όπως το ίδιο το δελτίο υπογραμμίζει, προβλήματος της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, και δη των νοσοκομείων του, ενώ προσάπτει κοινωνικό αυτοματισμό και λαϊκισμό στην παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης, την κατηγορεί δε για αντιεπιστημονική προσέγγιση καθώς δεν διακρίνει μεταξύ νοσοκομειακής παροχής υπηρεσιών υγείας και άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος σε συνθήκες ιδιωτικού ιατρείου, εντούτοις αποφάσισε να στηρίξει τα υποκριτικά, αντιεπιστημονικά και επικίνδυνα μέτρα κοινωνικού δαρβινισμού μιας εχθρικής προς το ΕΣΥ κυβέρνησης, η οποία απείλησε, εκβίασε και τελικά περιέπαιξε το πανελλήνιο ιατρικό σώμα, χορηγώντας από το ταμείο του, δηλαδή από τις εισφορές όλων των ιατρικών συλλόγων της χώρας, 1000 ευρώ για κάθε ελευθεροεπαγγελματία παθολόγο ιατρό ο οποίος θα δεχτεί να συμπληρώσει τις εφημερίες των περιφερειακών δημόσιων νοσοκομείων που όντας υποστελεχωμένα αδυνατούν να εκτελέσουν τις εφημερίες τους με ασφάλεια για τους επαγγελματίες υγείας και τους ασθενείς και εν γένει λήπτες υπηρεσιών υγείας. Ταυτόχρονα και με τη συνεργασία των επιστημονικών εταιρειών θα χορηγήσει τη δωρεάν συνδρομή για τρία πανελλήνια συνέδρια σε κάθε ιατρό που θα δεχτεί να εφημερεύσει.

Είναι προφανές ότι ο ΠΙΣ με την απόφασή του αυτή δεν μπόρεσε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά υποχώρησε στις κομματικές ανάγκες της ΝΔ, προτιμώντας τελικά να εκβιαστεί από τον Υπουργό Υγείας και τον Πρωθυπουργό, παρά να υπηρετήσει το συμφέρον του ιατρικού κόσμου, της επιστήμης και του λειτουργήματος προς όφελος της κοινωνίας και του δημόσιου συμφέροντος. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει σε αρκετά νομοσχέδια πλήρως τεκμηριωμένη και κοστολογημένη τροπολογία σχετικά με τα κίνητρα προσέλκυσης και παραμονής ιατρών στις δομές του ΕΣΥ που εδρεύουν σε άγονες και προβληματικές περιοχές. Μια τροπολογία μάλιστα η οποία ευθυγραμμίζεται με σχετική απόφαση του ΠΙΣ (α.π 422/9-2-2023). Μόνο με μόνιμες προσλήψεις και επικαιροποιημένα κίνητρα για τις άγονες και προβληματικές περιοχές της χώρας είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των δομών του ΕΣΥ, όχι με ημίμετρα, με εμβαλωματικές και πρόχειρες «λύσεις» και προφανώς όχι με «αγαθοεργίες» ή «δωρεές» του ΠΙΣ. Ούτε βέβαια με αντισυνταγματικές και παράνομε επιτάξεις ή εξαίρεση των ιδιωτών ιατρών από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης».

Ειδήσεις σήμερα:

Απάτες: Ηλικιωμένη έγινε “δόλωμα” σε παγίδα για... “αστυνομικούς”!

Ρεύμα: Η επιδότηση και η άνοδος της τιμής - Οδηγός με ερωτήσεις και απαντήσεις

6ημερη εργασία: Πόσοι εργοδότες ζήτησαν έκτακτη βάρδια από το προσωπικό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση ΚασσελάκηΧθες 23:24 | Ειδήσεις

Ελήφθη η απόφαση για την ψηφοφορία της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί εμφανώς ενοχλημένος από την Κεντρική Επιτροπή.

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)Χθες 18:39 | Ειδήσεις

Το πακέτο μέτρων των επόμενων ετών παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Δείτε ζωντανά.

Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστηςΧθες 21:33 | Ειδήσεις

Το ένα εμπλεκόμενο με το περιστατικό φέρεται να έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία, γνωρίζοντας πλέον το όνομα και το επώνυμό του και "χτενίζοντας" την περιοχή για να τον εντοπίσει.

Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη ΦινλανδίαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Με το...δεξί κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού οδήγησε την Ελλάδα σε μεγάλη νίκη κόντρα στην Ελβετία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Rocky”: Ο Σιβλέστερ Σταλόνε ετοιμάζει επιστροφή του 00:00Ηράκλειο: Κλείδωσε κόρη και νυν σύντροφο σε δωμάτιο - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του23:49Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη Φινλανδία23:38ΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση Κασσελάκη23:27Ελβετία: 11χρονος “έμπλεξε” με ακραίους ισλαμιστές23:13Πέθανε ο Ρον Γέιτς22:59Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στον Αλμαδόβαρ και το πένθος για την Νικόλ Κίντμαν22:46ΔΕΘ: Η αντιπολίτευση για την ομιλία Μητσοτάκη22:32ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής: “Αρχίζει το ματς” (εικόνες)22:19Στέγαση – Οικογένεια: Τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης22:05Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης21:51ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε21:38Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή21:27ΔΕΘ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις, “φρούριο” η Θεσσαλονίκη (εικόνες)21:13Παραολυμπιακοί: Η Παπασταματοπούλου πήρε το χρυσό στο Παρίσι20:59Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τα μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος 20:47Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Θέρμη - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:40Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μπαρνιέ20:26Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε Έλληνας τουρίστας από την Κοζάνη20:13ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο