LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 06 Ιουλίου 2024 08:16

Εορτολόγιο - 6 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Την μνήμη ποιων αγίων τιμά η Ορθόδοξη Εκκλησία. Σε ποιους πρέπει να πείτε "χρόνια πολλά" σήμερα, 6 Ιουλίου.

Εορτολόγιο - γιορτή - γιορτές

Σήμερα, Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024, σύμφωνα με το εορτολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την μνήμη των:

  • Αγίων εικοσιτεσσάρων Μαρτύρων 
  • Αγίου Σισώη
  • Αγίας Λουκίας της Παρθενομάρτυρος
  • Αγίου Απολλώνιου
  • Αγίου Επίμαχου
  • Αγίου Αστείου του Επίσκοπου Δυρραχίου

Σήμερα γιορτάζουν όσοι φέρουν τα ονόματαΛύκιοςΛυκίαςΛυκίαΣάτυροςΣάτοςΣισώης

Η ανατολή του ήλιου έγινε στις 06:09, ενώ η δύση του ήλιου θα γίνει στις 20:50.

Η Σελήνη είναι 0,4 ημέρας

Βίοι Αγίων

Η Αγία Λούκια, συνελήφθη από τον Ρήξο Βικάριο, που την ανάγκαζε να θυσιάσει στα είδωλα και ν’ αρνηθεί τον Χριστό. Η Αγία Λούκια όχι μόνο δεν πείστηκε, αλλά οδήγησε στην πίστη του Χριστού τον Ρήξο, από τον όποιο, αξιώθηκε μεγάλων τιμών και εγκαταστάθηκε σ’ ένα ήσυχο σπίτι, όπου καταγινόταν με την προσευχή και τη νηστεία. Παρακάλεσε δε τον Ρήξο να πάει στην Κομπανία της Ιταλίας και να μαρτυρήσει εκεί για τον Χριστό. Ο δε Ρήξος, αφού εγκατέλειψε γυναίκα, παιδιά, πλούτο και όλη την κοσμική δόξα, αναχώρησε με την Αγία. Στην πόλη αυτή συνελήφθησαν και οι δύο. Μπροστά στον ηγεμόνα ομολόγησαν με θάρρος τον Χριστό και γι’ αυτό αποκεφαλίστηκαν. Μαζί τους αποκεφαλίστηκαν και πολλοί άλλοι Άγιοι Μάρτυρες (γιορτή Άγιοι Εικοσιτέσσερις Μάρτυρες που εορτάζουν την ίδια ημέρα). Αυτοί ήταν μεταξύ των πολλών, που μαρτύρησαν το 301 μ.Χ. δια αποκεφαλισμού, μαζί με την Αγία Λούκια και τον Άγιο Ρήξο. Τα ονόματα τους ήταν τα εξής: Ανατολίας, Αντωνίνος, Λυκίας, Νέας, Σερίνος, Διόδωρος, Δίων, Απολλώνιος, Άπαμος, Παππιανός. Κοττύιος. Όρωνος, Παπικός, Σάτυρος, Βίκτωρ και άλλοι εννέα.

Ειδήσεις σήμερα:

Βουλγαρία: Άγαλμα του Ερμή σε εξαιρετική κατάσταση ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι (εικόνες)

Ιράν - Μασούντ Πεζεσκιάν: Ο νέος Πρόεδρος της χώρας και οι προκλήσεις

Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας και μελτέμι το Σάββατο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓενέθλια ΝΔ - Μητσοτάκης: Τιμάμε όλους τους αρχηγούς, παρόντες και απόντες (βίντεο)Χθες 21:15 | Ειδήσεις

Δείτε αναλυτικά την ομιλία του πρωθυπουργού στην εορταστική εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Κακοκαιρία “Cassandra”: Προβλήματα στην Κέρκυρα από την καταιγίδα (βίντεο)Χθες 20:38 | Ειδήσεις

Πλημμύρες στην Κέρκυρα και προβλήματα. Δεν προσγειώθηκε πτήση προς το νησί.

Λίβανος: Νεκρός και ο διάδοχος του Νασράλα, αναφέρουν Ισραηλινοί αξιωματούχοιΧθες 21:29 | Ειδήσεις

Ποια ισραηλινά μέσα έχουν μεταδώσει μέχρι στιγμής την πληροφορία. Ποιος είναι ο Χαφιέμ Σαφιεντίν ο οποίος προοριζόταν για διάδοχος του Νασράλα.

Κηφισιά: Εργασίες ανακαίνισης σε δημοτικό σχολείο γίνονται εν ώρα μαθημάτων (βίντεο)Χθες 19:32 | Ειδήσεις

Σοβαρή καταγγελία από γονείς μαθητών Δημοτικού Σχολείου της Κηφισιάς έγινε μέσω του ΑΝΤ1. Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Ντάνιελ Ντέι - Λιούις επιστρέφει στην υποκριτική23:59Κυψέλη: Φωτιά σε γκαράζ πολυκατοικίας23:50Ένοπλες Δυνάμεις - Κεφαλογιάννης: Θα κατασκευαστούν 1500 κατοικίες για στελέχη23:39Πάτμος: Αναβιώνει η υπόθεση του άντρα που κακοποιούσε τη γυναίκα και τις 3 κόρες τους23:26“Επιταγή ακρίβειας”: Ποιοι την δικαιούνται φέτος23:13Οι 5 “χρυσοί” κανόνες για τον έλεγχο του καρκίνου του προστάτη23:00Euroleague: Ο Ολυμπιακός με το...αριστερό κόντρα στην Φενερμπαχτσέ22:47Βόλος: Καταδίωξη διαρρηκτών μέσα στην πολυκοσμία του κέντρου22:34Ερντογάν για Ισραήλ: Το διεθνές δίκαιο έχει καταργηθεί πλήρως22:21ΑΤ Ομόνοιας: Παύθηκε ο διοικητής μετά τα γεγονότα με κρατούμενους22:07Κάλυμνος: Κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε κατσίκα 21:54Λίβανος: Νεκρός και ο διάδοχος του Νασράλα, αναφέρουν Ισραηλινοί αξιωματούχοι21:41Σεπόλια: 15χρονος και 18χρονος πουλούσαν ναρκωτικά έξω από σχολείο (εικόνες)21:27Γενέθλια ΝΔ - Μητσοτάκης: Τιμάμε όλους τους αρχηγούς, παρόντες και απόντες (βίντεο)21:14Έρευνα: Τα μικροπλαστικά έχουν εισχωρήσει και στον ανθρώπινο εγκέφαλο21:00Κακοκαιρία “Cassandra”: Προβλήματα στην Κέρκυρα από την καταιγίδα (βίντεο)20:46Τουρκία - Γυναικοκτονίες: 19χρονος σκότωσε 2 κοπέλες και αυτοκτόνησε20:32ΑΑΔΕ - Φοροδιαφυγή: Μείωση προστίμων σε περίπτωση “ομολογίας”20:18Κηφισιά: Εργασίες ανακαίνισης σε δημοτικό σχολείο γίνονται εν ώρα μαθημάτων (βίντεο)20:05ΣΥΡΙΖΑ – Φάμελλος: Δεν είναι δεδομένο ότι ο Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος19:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο