LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2024 19:53

Βρετανία - Στάρμερ: Οι πρώτοι υπουργοί της κυβέρνησης των Εργατικών (εικόνες)

Τα πρόσωπα που στελεχώνουν την κυβέρνηση των Εργατικών του Κιρ Στάρμερ, ο οποίος υπόσχεται αλλαγή στη Μεγάλη Βρετανία.

Κιρ Στάμερ  - Ρέιτσελ Ριβς - Άντζελα Ρέινερ - Ντέιβιντ Λάμι

Ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ άρχισε να διορίζει τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του μετά από τη συντριπτική εκλογική νίκη των Εργατικών στις χθεσινές εκλογές.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στο Λονδίνο, Ισαάκ Καριπίδης, η Άντζελα Ρέινερ αναπληρώτρια ηγέτιδα των Εργατικών αναλαμβάνει αναπληρώτρια πρωθυπουργός.

Κιρ Στάμερ  - Ρέιτσελ Ριβς - Άντζελα Ρέινερ - Ντέιβιντ Λάμι

Η Ρέιτσελ Ριβς υπουργός Οικονομικών γνωστή για την πυγμή της γίνεται η πρώτη γυναίκα του Ην. Βασιλείου που αναλαμβάνει αυτό το χαρτοφυλάκιο.

Κιρ Στάμερ  - Ρέιτσελ Ριβς - Άντζελα Ρέινερ - Ντέιβιντ Λάμι

Υπουργός Εξωτερικών ο 51χρονος Ντέιβιντ Λάμι από το Τότεναμ του βορείου Λονδίνου. Το 2000 όταν είχε προεκλεγεί σε ηλικία 27 ετών ήταν ο νεαρότερος βουλευτής του βρετανικού κοινοβουλίου. Έχει ιδιαίτερες σχέσεις με το ισχυρό Κυπριακό λόμπι του Λονδίνου.

Κιρ Στάμερ  - Ρέιτσελ Ριβς - Άντζελα Ρέινερ - Ντέιβιντ Λάμι

Υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει η πολύπειρη Υβέτ Κούπερ και

Υπουργός Άμυνας ο Τζον Χίλι

Ο Στάρμερ έχει δεσμευτεί να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Βρετανίας και να επιφέρει πολιτική σταθερότητα μετά από 14 χρόνια κυβερνήσεων των Τόρις.

Οι διορισμοί αυτών των πλέον υψηλόβαθμων στελεχών της νέας κυβέρνησης των Εργατικών ήταν ευρέως αναμενόμενοι.

Η μεγαλύτερη ήττα των Συντηρητικών από την ίδρυση του κόμματος

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ήττα των Συντηρητικών από την ίδρυση του κόμματος και αντιστοίχως η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη μετά αυτή του Τόνι Μπλέρ των Εργατικών

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανέλαβε πλήρως την ευθύνη της ήττας των Συντηρητικών και δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.

Η πρώην πρωθυπουργός Λιζ Τράζ όπως και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη των Συντηρητικών έχασαν την έδρα τους, ενώ εκλέχτηκαν οι περισσότερες γυναίκες από ποτέ άλλοτε.


Ο ακροδεξιός Νάιτζελ Φάρατζ πρωτεργάτης του Brexit κατάφερε μετά από εφτά εκλογικές αναμετρήσεις να μπει για πρώτη φορά στο Βρετανικό κοινοβούλιο.

Οι Φιλελεύθεροι δημοκράτες κέρδισαν τις περισσότερες έδρες τους από το 1923.

Ο πρώην ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ενώ έχει διαγραφεί από το Εργατικό Κόμμα επανεκλέγεται ως ανεξάρτητος βουλευτής στην εκλογική του περιφέρεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Κατεχόμενα: Ο Ερντογάν μαζί με τον Μπαχτσελί στους εορτασμούς της επετείου τουρκικής εισβολής

Ρέμος για φοροδιαφυγή: Δεν είμαι κατηγορούμενος, αλλά ερευνώμενος

Μπελέρης μετά την καθαίρεσή του: Παζλ μεθοδεύσεων του Ράμα για να μην αναλάβω καθήκοντα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑποκλειστικό ΑΝΤ1: Διάσωση ναυαγού στα ανοιχτά της Μυκόνου (βίντεο)Σήμερα 18:58 | Ειδήσεις

Το σκάφος στο οποίο επέβαινε, ναυάγησε μεταξύ Μυκόνου και Τήνου. Διασώθηκε από επιβατηγό πλοίο, εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής.

Αττική: Ορατός ο κίνδυνος λειψυδρίας - Αυτοψία του ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 20:22 | Ειδήσεις

Η Αττική, η οποία φιλοξενεί το μισό πληθυσμό της χώρας, ύστερα από την παρατεταμένη ανομβρία των τελευταίων δύο ετών, την έλλειψη χιονοπτώσεων και τη συνεχιζόμενη ξηρασία, έχει αποθέματα νερού στους ταμιευτήρες που αρκούν για τα επόμενα τρία χρόνια.

Εκβιασμοί - Δημοτικοί υπάλληλοι: Φωτογραφίες από τις συναλλαγές των μελών της οργάνωσης (ντοκουμέντα)Σήμερα 17:53 | Ειδήσεις

Οι φωτογραφίες ντοκουμέντα που δείχνουν τα μέλη της οργάνωσης εκβιαστών την ώρα που κάνουν τις ''συναλλαγές''. Ποιος ο τρόπος δράσης τους και ποια τα μέλη της οργάνωσης που αποτελούνταν από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η παρατράπεζα στην Γλυφάδα, οι “μπίζνες” με το Ιράν και ο “κολλητός” του ΕρντογανΠαρασκευή 05 Ιουλίου 2024 13:24 | Ειδήσεις

Οι “πρωταγωνιστές” της παρατράπεζας στην Γλυφάδα, η απάτη με “χρυσά κέρδη” και οι “διαδρομές” μέσω φίλου του Ταγίπ Ερντογάν για μεταφορά πετρελαίου από το Ιράν, εν μέσω των διεθνών κυρώσεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πρόεδρος Ράπτορς για Βεζένκοφ: Μπορεί να τραβήξει μέρες ή και μήνες η υπόθεση22:28ΑΠΘ: Αίθουσες διδασκαλίας θα γίνουν στον χώρο της κατάληψης 22:15Τέξας – “Μπέριλ”: Τροπική καταιγίδα “σαρώνει” την πολιτεία22:01Τιάγκο Αλκάνταρα: Το συγκινητικό “αντίο” του ποδοσφαιριστή21:48Πυροσβεστική: 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο 21:34Κλιματική κρίση: Ρεκόρ θερμοκρασίας για τον Ιούνιο του 202421:21Αεροσκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό (βίντεο)21:07Λάρισα: Κοπάδια αγριογούρουνων καταστρέφουν καλλιέργειες 20:53Αττική: Ορατός ο κίνδυνος λειψυδρίας - Αυτοψία του ΑΝΤ1 (βίντεο)20:40Ο Ζελένσκι απορρίπτει την μεσολάβηση Όρμπαν για τον τερματισμό του πολέμου20:26Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Τεκνετσίδης20:13Ερυθρά Θάλασσα: Η φρεγάτα Ψαρά καταρρίπτει drone των Χούθι (βίντεο)19:59Αποκλειστικό ΑΝΤ1: Διάσωση ναυαγού στα ανοιχτά της Μυκόνου (βίντεο)19:44Πέθανε η Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου19:30Φωτιά στο Διδυμότειχο19:17Καιρός - Τρίτη: Υψηλές θερμοκρασίες, μπόρες και βοριάδες19:03Κρήτη: Ο ΕΕΣ στο πλευρό των εκατοντάδων μεταναστών από το ναυάγιο στη Γαύδο (εικόνες)18:50ΤΑΙΠΕΔ - Βασιλίτσα: Το Χιονοδρομικό Κέντρο παραχωρείται για 25 χρόνια18:37Super League: Στον Ποντένσε το βραβείο για το γκολ της χρονιάς18:24Εκβιασμοί - Δημοτικοί υπάλληλοι: Φωτογραφίες από τις συναλλαγές των μελών της οργάνωσης (ντοκουμέντα)18:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο