LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Ιουλίου 2024 11:33 | Ανανέωση: 06 Ιουλίου 2024 12:28

ΠΑΣΟΚ - Ανδρουλάκης: Να πάμε ακόμα ψηλότερα

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής για τις Ευρωεκλογές, την επίδοση του κόμματος και τις ραγδαίες εσωκομματικές εξελίξεις μετά την αμφισβήτηση του.

Νίκος Ανδρουλάκης - θησείο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα "Τα Νέα", πως το ΠΑΣΟΚ μετά από μία δύσκολη δεκαπενταετία έχει τις χειρότερες μέρες πλέον πίσω του.

«Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών επιβεβαίωσε επίσης ότι οι μέρες της παντοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας έχουν οριστικά παρέλθει», επισημαίνει ενώ η περαιτέρω πτώση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι οι μεσσιανικές προσεγγίσεις φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα ειδικά όταν δεν συνοδεύονται από μια ουσιαστική πολιτική πρόταση.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει ότι η αύξηση της αποχής κατέδειξε την κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στο πολιτικό σύστημα και υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ διασφάλισε την πολιτική αυτονομία του αυξάνοντας την επιρροή του. «Πόλος πλέον είμαστε και εμείς», τονίζει.

«Είμαι ο τελευταίος που θα ισχυριστεί ότι όλα έγιναν σωστά. Δεν έγιναν και γι' αυτό ανέλαβα την ευθύνη. Γνωρίζω τι πρέπει να βελτιώσουμε και χωρίς την πίεση των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων είμαι αποφασισμένος να υπηρετήσω δυο συγκεκριμένους στόχους: πρώτον, να βελτιώσουμε τη λειτουργία του κόμματος κάνοντας το πιο σύγχρονο και συμμετοχικό, αντίβαρο στην κρίση αντιπροσώπευσης που σαρώνει το πολιτικό σύστημα και δεύτερον με τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες να ξαναγίνουμε η φωνή των μη προνομιούχων της εποχής μας και της μεσαίας τάξης όχι μόνο στην περιφέρεια αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Των ανέργων, των νέων υπο-απασχολουμένων, των χαμηλόμισθων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των χαμηλοσυνταξιούχων», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .

Δηλώνει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ώστε να συνεχίσει την ανοδική του πορεία με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, με πιο έντονη δράση, με πιο επιθετική επικοινωνία και περισσότερες πρωτοβουλίες, με μεγαλύτερη συλλογικότητα και πρωτίστως με απόλυτο σεβασμό στην πολιτική μας αυτονομία και στη μεγάλη ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

«Η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, την οποία κι εγώ επιθυμώ, δεν σημαίνει πολιτικό ενταφιασμό του ΠΑΣΟΚ. Η μετατροπή του από κόμμα σε συνιστώσα δεν είναι αποδεκτή. Το σχέδιο μου είναι η παράταξη να ενισχύεται και να διευρύνεται αμφίπλευρα συγχρόνως», υπογραμμίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης καταλήγει: «Η ιστορία μας είναι η υπερηφάνεια μας. Και καθήκον όλων μας είναι να πάμε το ΠΑΣΟΚ ακόμα ψηλότερα. Για να συνεχίσει να είναι ελπίδα για τη χώρα μας και στήριγμα για τον λαό μας. Σε αυτό τον αγώνα καλώ όλους να προχωρήσουμε μαζί».

Ειδήσεις σήμερα:

Gov.gr - Εκκλησία: Γάμος, βάπτιση και διαζύγιο... με ένα κλικ

Ρόδος: Τσαντάκιας εντοπίστηκε από μικρή αγγελία στο Facebook!

Πιερία: Οχιά κρύφτηκε κάτω από κούνια μωρού και δάγκωσε τη γιαγιά του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οποιοδήποτε σχέδιο άμυνας θα συμπεριλαμβάνει όλα τα σύνορα της ΕυρώπηςΧθες 19:22 | Ειδήσεις

Τι υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τι συζητήθηκε κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη.

Europa League: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και ηττήθηκε στο Βίγκο από τη Θέλτα (βίντεο)Χθες 23:58 | Ειδήσεις

 Ο ΠΑΟΚ όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το 1-0 και στο τέλος του ημιχρόνου ισοφαρίστηκε με γκολ του Ιάγκο Άσπας με κεφαλιά από κοντινή απόσταση.

Πρεσβεία Ισραήλ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την επίθεση στον στολίσκο Sumud – Κλειστή η Κηφισίας (εικόνες)Χθες 22:50 | Ειδήσεις

Στο σημείο έχουν σημειωθεί και επεισόδια, με κουκουλοφόρους να πετάνε μολότοφ στα ΜΑΤ.

Λάουρα Κοβέσι: Η διαφθορά υπάρχει παντού, όχι μόνο στην ΕλλάδαΧθες 11:54 | Ειδήσεις

Αιχμές για προσπάθεια εκφοβισμού προκειμένου να σταματήσουν οι έρευνες, άφησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελέας, Λάουρα Κόβεσι, σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα στο τρίτο τελωνείο Πειραιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και ηττήθηκε στο Βίγκο από τη Θέλτα (βίντεο)23:59Euroleague: Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις στη Μαδρίτη23:50Conference League: Η Τσέλιε "έσπασε" το αήττητο της ΑΕΚ23:43Μάντσεστερ: 35χρονος Βρετανός ο ύποπτος για την επίθεση στη συναγωγή – Τέσσερις συνολικά συλλήψεις23:39Πυροσβεστική: Παραπάνω από 80 κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω της κακοκαιρίας23:25Europa League: Ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για ΘΕΛΤΑ - ΠΑΟΚ (βίντεο)23:11Πρεσβεία Ισραήλ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την επίθεση στον στολίσκο Sumud – Κλειστή η Κηφισίας (εικόνες)23:03ΗΠΑ: Νεκρός ένας 17χρονος – Οι φίλοι του τον πέρασαν για σκίουρο και τον πυροβόλησαν22:49Γάζα: Ο Νετανιάχου συγχαίρει τις ναυτικές δυνάμεις για την αναχαίτιση του στολίσκου22:35Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Ηττήθηκε με ανατροπή στο ΟΑΚΑ22:21Ζάκυνθος: Υπάλληλος καθαριότητας έκλεψε κοσμήματα από δωμάτιο ξενοδοχείου και συνελήφθη22:07Πανόρμου: Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στα ΜΑΤ21:53Βόλος: Κακοποιούσε τον σκύλο του στη μέση του δρόμου21:39Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή21:25Ρωσία: Ο Πούτιν υπόσχεται άμεση αντίδραση εάν η Ευρώπη προκαλέσει τη Μόσχα21:11Λονδίνο: Εκκενώθηκε για ώρες ο μεγάλος σταθμός Εuston (εικόνες)20:57Χάρης Δούκας - Δήμος Αθηναίων: "Βραβείο Δημοκρατίας" στον Γκίντεον Λέβι20:42Μητσοτάκης: Οποιοδήποτε σχέδιο άμυνας θα συμπεριλαμβάνει όλα τα σύνορα της Ευρώπης20:28Χαλκίδα: Ανατροπή στην υπόθεση εξαφάνισης μητέρας και των δύο παιδιών της - Είχε καταγγείλει τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία 20:14Αττική: Συνελήφθη 31χρονος για κατοχή και διακίνηση πάνω από 34 κιλών κάνναβης (εικόνες)20:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο