LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2024 21:57

Euro 2024: Η Αγγλία νικήτρια στην... παράταση κόντρα στην Σλοβακία

Με την ψυχή στο στόμα, η Αγγλία νίκησε στην παράταση τη Σλοβακία και πέρασε στα προημιτελικά.

Αγγλία - Σλοβακία - euro 2024

Επιδεικνύοντας ψυχή... χιλίων λεόντων, η Αγγλία επικράτησε με σκορ 2-1 της σκληροτράχηλης Σλοβακίας στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια) και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελβετία. Οι Σλοβάκοι προηγήθηκαν με το γκολ του Ιβάν Σρανζ (25') και φάνηκε πως θα κάνουν την έκπληξη στην «ΆουφΣάλκε Αρίνα» του Γκέλσενκιρχεν. Ωστόσο, το απίθανο ψαλιδάκι του Τζουντ Μπέλινκχαμ βαθιά στις καθυστερήσεις έστειλε το ματς στην παράταση κι εκεί «καθάρισε» για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ο αρχηγός Χάρι Κέιν.

Οι Σλοβάκοι κάθε άλλο παρά «τρακαρισμένοι» μπήκαν στο γήπεδο. Μάλιστα, στο 5ο λεπτό πλησίασαν στο γκολ, όταν ο Λούκας Χαράσλιν βρήκε τον Νταβίντ Χάντσκο, αλλά το αριστερό πλασέ του μπακ της Φέγενορντ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Τζόρνταν Πίκφορντ. Τα προβλήματα στο δεξί άκρο της άμυνας της Αγγλίας συνεχίστηκαν, με τον Χαράσλιν να φεύγει στο 12' στην πλάτη του Κάιλ Γουόκερ και να πλασάρει... άτσαλα, με τον Κέιραν Τρίπιερ να σώζει την κατάσταση με τη βοήθεια του Μαρκ Γκουέι.

Έχοντας υψηλό ποσοστό κατοχής της μπάλας (σταθερά πάνω από 70%), τα «τρία λιοντάρια» προσπάθησαν να μεταφέρουν την πίεση στην εστία του Μάρτιν Ντουμπράβκα. Αλλά η άμυνα της ομάδας του Σάουθγκεϊτ... έμπαζε. Κεφαλιά του Γιουράι Κούτσκα, τρομερή πάσα του Νταβίντ Στρέλετς στον Σρανζ που άντεξε στο μαρκάρισμα του Γκουέι και πλάσαρε ιδανικά τον Πίκφορντ για το 0-1 στο 25'. Τρίτο γκολ του 31χρονου άσου της Σλάβια Πράγας στο τουρνουά, τέταρτο ματς που οι Σλοβάκοι άνοιξαν το σκορ και μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο.

Με τους Μπέλινκχαμ και Κόμπι Μεϊνού να ανεβάζουν την απόδοσή τους, οι Βρετανοί εγκαταστάθηκαν έξω από την εστία του Ντουμπράβκα, όμως η λήξη του πρώτου 45λεπτου τους βρήκε δίχως σημαντική φάση. Άλλη εντελώς εικόνα στο β' μέρος. Ο Κέιν βγήκε μακριά από την περιοχή, βρήκε υπέροχα τον αφύλακτο Τρίπιερ που έδωσε έτοιμο γκολ στον Φιλ Φόντεν. 1-1 στο 50'; Όχι, καθώς ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκτεθειμένος, όπως απεφάνθη το VAR. Ήταν, όμως, μια ένδειξη του τι θα ακολουθήσει.

Αγγλία - Σλοβακία - euro 2024

Πέντε λεπτά αργότερα, από αφηρημάδα του Τζον Στόουνς, ο Στρέλετς από τη μεσαία γραμμή πέρασε την μπάλα πάνω από τον Πίκφορντ, αλλά και δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του - απίθανη έμπνευση. Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Οι Άγγλοι κέρδιζαν κόρνερ και γέμιζαν την περιοχή του Ντουμπράβκα, αλλά οι Σλοβάκοι του Ιταλού Φραντσέσκο Κάλτσονα αμύνονταν υποδειγματικά, κρατώντας το υπερ-πολύτιμο 1-0.

Από εκτέλεση φάουλ του Φόντεν στο 78' ο Κέιν έπιασε αφύλακτος την κεφαλιά μα αστόχησε ενώ τρία λεπτά αργότερα το δυνατό δεξί σουτ του Ντέκλαν Ράις σταμάτησε στη δεξιά δοκό της εστίας των Σλοβάκων, με τον Κέιν να μη βρίσκει στόχο στην επαναφορά. Η λύτρωση για την Αγγλία ήρθε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν από δυνατό πλάγιο του Γουόκερ και κεφαλιά του Γκουέι, με τρομερό ψαλιδάκι ο Μπέλινκχαμ έκανε το 1-1, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Με την ψυχολογία στα ύψη, οι Βρετανοί έφεραν τα πάνω-κάτω με το ξεκίνημα του εξτρά ημιώρου. Από στραβοκλωτσιά του Έμπε Έζε, ο Ιβάν Τόνεϊ έκανε την πρώτη κεφαλιά, με τον Κέιν με δεύτερη να ολοκληρώνει την ανατροπή για το 2-1. Οι Σλοβάκοι δεν τα παράτησαν. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της παράτασης άγγιξαν την ισοφάριση, όταν από γύρισμα του Λάζλο Μπένες, με προβολή ο Πέτερ Πέκαρικ βρήκε την μπάλα με το γόνατο και την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Πίκφορντ.

Το φάουλ του Λιούμπομιρ Τούπτα από ευνοϊκή θέση δε βρήκε στόχο στο 109' ενώ το διαγώνιο σουτ του Ρόμπερτ Μπόζενικ στο 116' βρήκε δίχτυα, αλλά από την εξωτερική πλευρά. Σε αντεπίθεση, στο φινάλε, ο Τόνεϊ απέτυχε να καθαρίσει το ματς. Μικρό το κακό, αφού το 2-1 παρέμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα του Τούρκου Ουμούτ Μελέρ... Κάπως έτσι οι αποδοκιμασίες για τον Σάουθγκεϊτ και τους παίκτες του μετατράπηκαν σε επευφημίες λόγω της πρόκρισης, έστω και με δραματικό τρόπο. Στους «8» η Αγγλία θα αντιμετωπίσει την Ελβετία (6/7, 19:00) στη «Μέρκουρ Σπιλ Αρίνα» του Ντίσελντορφ.

Διαιτητής: Ουμούτ Μελέρ (Τουρκία)

Κίτρινες: Γκουέι, Μεϊνού, Μπέλινκχαμ - Κούτσκα, Σκρίνιαρ, Πέκαρικ, Βάβρο, Γκέμπερ.

Οι συνθέσεις:

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέι, Τρίπιερ (66' Πάλμερ), Μεϊνού (84' Έζε), Ράις, Σάκα, Μπέλινκχαμ (106' Κόνσα), Φόντεν (90'+4' Τόνεϊ), Κέιν (106' Γκάλαχερ).

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Φραντσέσκο Κάλτσονα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (109' Τούπτα), Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Κούτσκα (81' Μπέρο), Λόμποτκα, Ντούντα (81' Μπένες), Σρανζ (90'+3' Γκέμπερ), Στρέλετς (61' Μπόζενικ), Χαράσλιν (61' Σούσλοφ).

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και Πόρο

Φωτιά στην Σταμάτα: Νεκρός ο άνδρας που είχε πάθει ανακοπή

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές τον Οκτώβριο - Υποψήφιοι Ανδρουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠάνος Ρούτσι: Νέο «θρίλερ» με την εκταφή του γιού του - Γιατί αναβάλλεται η διαδικασία;Σήμερα 16:57 | Ειδήσεις

Ο Πάνος Ρούτσι ζητούσε να γίνει εκταφή του γιου του Ντένις και παράλληλα να γίνουν τοξικολογικές και βιοχημικές εξετάσεις στη σορό του παιδιού του.

Ένοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης για το τροχαίο – Του επεβλήθη ποινή 7.000 ευρώΣήμερα 15:01 | Ειδήσεις

Ο γνωστός ηθοποιός κρίθηκε ένοχος για το τροχαίο ατύχημα στη Φιλοθέη.

Τατόι – Ατύχημα με εκπαιδευτικό αεροσκάφος: Σε εξετάσεις υποβάλλονται οι δύο χειριστέςΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Οι δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίες έχουν τις αισθήσεις τους, όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες.

ΑΑΔΕ: Οι "πρωταθλήτριες" περιοχές στη φοροδιαφυγήΣήμερα 10:03 | Ειδήσεις

Ποιες είναι οι 5 γεωγραφικές περιφέρειες όπου σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λέντας: Από ένα κερί ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές (βίντεο)18:01Κάμερες τροχαίας: Τι ισχύει σήμερα στην Αττική17:47Λαμία: Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να εμποδίσει αστυνομικούς να του πάρουν τις πινακίδες17:33Πάνος Ρούτσι: Νέο «θρίλερ» με την εκταφή του γιού του - Γιατί αναβάλλεται η διαδικασία;17:19Συναγερμός στη Λάρισα: 31χρονος έπεσε σε φρεάτιο 4 μέτρων17:05Αλεξανδρούπολη: Άνοιξε η πόρτα ασθενοφόρου και η ασθενής έπεσε έξω16:517ο Diversity in Business Conference: Inclusion is in our DNA – Η συμπερίληψη ως στρατηγική προτεραιότητα για βιώσιμη ανάπτυξη16:37Euroleague 2026: Η Πρωταθλήτρια ομάδα θα λάβει 2,4 εκατ. ευρώ16:23Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 17 ετών σε 40χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά και σωματικά τη σύζυγό του16:09Απίστευτο περιστατικό στην Εύβοια: Ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με καρότσα στο νοσοκομείο έπειτα από τροχαίο15:55Τατόι: H επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για το ατύχημα15:40Λεκορνί: Χωρίς νέα στοιχεία ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την ηγεσία του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος15:26Ένοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης για το τροχαίο – Του επεβλήθη ποινή 7.000 ευρώ15:12Ο Θεόδωρος Δρίτσας προσχώρησε στην ΚΟ της Νέας Αριστεράς14:58Ιεράπετρα: Παραδόθηκε το νέο πλωτό ασθενοφόρο14:44Βόλος: 25χρονος έριξε γροθιά σε συνάδελφό του και απείλησε πως θα σκοτώσει αστυνομικούς14:30Κρήτη - Συναγερμός στον Λέντα: Φωτιά σε ενοικιαζόμενες κατοικίες14:17Γαλλία: Ο Λεκορνί αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού νέας κυβέρνησης – Απομακρύνεται η πιθανότητα εκλογών14:03ΟΠΕΚΕΠΕ: “Πυρά” από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάθεση Τζαβέλλα13:49Βασίλης Μπισμπίκης: Διακοπή στη δίκη του ηθοποιού13:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο