LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 26 Ιουνίου 2024 16:34 | Ανανέωση: 26 Ιουνίου 2024 16:04

Όμιλος Κυριακού και QIA δημιούργησαν επενδυτικό fund με κεφάλαια 1 δις δολαρίων

 Ο Όμιλος Κυριακού ανακοίνωσε την δημιουργία επενδυτικού fund για επενδύσεις στην Ελλάδα, με 1 δις δολάρια από την QIA, το επενδυτικό fund του Κατάρ.

Θοδωρής Κυριακού - K Group - Mansoor Al-Mahmoud

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο διεθνής όμιλος επενδύσων της οικογένειας Κυριακού «K Group», δημιούργησε μαζί με το επενδυτικό fund του Κατάρ Qatar Investment Authority (QIA), ένα επενδυτικό fund με κεφάλαια ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την Ελλάδα και για το εξωτερικό.

Η ανακοίνωση του «Κ Group» αναφέρει τα εξής:

«Tο Κ Group, ο διεθνής όμιλος επενδύσεων της οικογένειας Κυριακού και το Qatar Investment Authority (QIA), το επενδυτικό fund του Κατάρ, ανακοινώνουν ότι δημιούργησαν επενδυτικό fund με κεφάλαια 1 δισ. δολάρια από την QIA για την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τη διαχείριση του fund θα έχει ο Όμιλος Κυριακού (μέσω συνδεδεμένων εταιρειών του) και θα επενδύσει και δικά του κεφάλαια.  Το fund θα επικεντρωθεί σε μία σειρά κλάδων, όπως η τεχνολογία, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, τα logistics, η ναυτιλία, η υγεία, ο τουρισμός και άλλοι, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, ενώ δεν θα στοχεύσει στον κλάδο των media.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες του Ομίλου Κυριακού με επιχειρηματικούς κολοσσούς της Μέσης Ανατολής, καθώς και άλλους διεθνείς επενδυτές. 

Θοδωρής Κυριακού

Ο Θοδωρής Κυριακού, μέτοχος του K Group, δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με την QIA.  Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία δημιουργεί ελκυστικές προοπτικές και ευκαιρίες για εγχώριους, αλλά και διεθνείς επενδυτές. Η συμφωνία αυτή είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη μακροχρόνια δέσμευσή μας για δημιουργία βιώσιμων και αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων σε διαφορετικούς κλάδους».

Mansoor Al-Mahmoud

Ο Mansoor Al-Mahmoud, CEO του QIA, δήλωσε:

«Η δέσμευση του QIA για επενδύσεις στην Ελλάδα, σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη μας στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, η οποία ωθούμενη από την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να υπερβαίνει σε ρυθμό ανάπτυξης την Ευρωζώνη.  Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το QIA, η φιλοσοφία του  Κ Group βασίζεται σε ένα μακροπρόθεσμο όραμα και στην προσήλωση σε ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους που προσφέρουν λύσεις».

 K GROUP LOGO

Σχετικά με το K Group

To Κ Group είναι ο διεθνής όμιλος επενδύσεων της οικογένειας Κυριακού και διατηρεί ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο σε ναυτιλία, ΜΜΕ, real estate και asset management. Το όραμα του K Group πηγάζει από τη μακρά ιστορία του, τις αξίες του και την μακροχρόνια στρατηγική του για ανάπτυξη των υφιστάμενων και μελλοντικών επενδύσεών του. Η οικογένεια Κυριακού δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο της ναυτιλίας εδώ και τέσσερις γενεές. Στον τομέα ΜΜΕ, δραστηριοποιείται μέσω του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος είναι ένας κορυφαίος πολυεθνικός οργανισμός media, περιεχομένου, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, και διατηρεί ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο διεθνών media assets (Τηλεόραση, ΟΤΤ, Ραδιόφωνο, Αίθουσες Κινηματογράφου, Ψηφιακά Μέσα, Μουσική, Εκδόσεις και Εκπαίδευση) σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Αυστραλία.

Σχετικά με την QIA

Το Qatar Investment Authority (“QIA”) είναι η επενδυτική αρχή του Κατάρ που ιδρύθηκε το 2005 για να διαχειριστεί τα κρατικά αποθεματικά κεφάλαια. Το QIA αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δραστήρια ταμεία εθνικού πλούτου παγκοσμίως. Το QIA επενδύει σε ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων και περιοχών, καθώς και σε συνεργασία με κορυφαίους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, με στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου και διαφοροποιημένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου με μακροπρόθεσμη προοπτική που μπορεί να αποφέρει βιώσιμες αποδόσεις και να συμβάλει στην ευημερία του κράτους του Κατάρ.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στην Πάρνηθα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιάΣήμερα 18:17 | Ειδήσεις

Τι είπε ο  Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας για την πορεία της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα.

Κασσελάκης σε Τσίπρα: Έλα να αναλάβεις, αλλιώς στήριξέ με χωρίς παιχνίδιαΣήμερα 06:17 | Ειδήσεις

Μέσω ανάρτησής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί στήριξη από τον προκάτοχό του, ρίχνοντας "μεταμεσονύχτια" βόμβα στα "πόδια" του Τσίπρα.

Χαλκιδική - Θάνατος 13χρονης από κεραυνό: Μαρτυρίες για το πώς έγινε το τραγικό περιστατικόΣήμερα 13:29 | Ειδήσεις

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλη τη χώρα ο τραγικός θάνατος δεκατριάχρονης στο Ποσείδι της Χαλκιδικής μετά από χτύπημα που δέχθηκε από κεραυνό. Η ανήλικη μαθήτρια δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών.

Τζο Μπάιντεν: Οι πιθανοί αντικαταστάτες, το πρόσωπο κλειδί και ο αναβρασμός στους ΔημοκρατικούςΣήμερα 16:29 | Ειδήσεις

Ποια είναι τα ονόματα που ακούγονται ως πιθανοί διάδοχοι του Τζο Μπάιντεν και ποιο το πρόσωπο κλειδί για τις αποφάσεις που αναμένεται να πάρει.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κορινθία: Φονική πτώση αυτοκινήτου σε γκρεμό19:01Φωτιά στη Σέριφο18:47Χαϊδάρι: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε συνθετικά κανναβινοειδή “BOOM” (εικόνες)18:33Φωτιά στην Πάρνηθα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά18:20Europride: Η παρέλαση περηφάνειας στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)18:06Φωτιά στην Πάρνηθα: Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στην κατάσβεση (εικόνες)17:51Earth Care: Τα νέα δεδομένα που έστειλε ο δορυφόρος από το Διάστημα17:37Φωτιά στην Ελάτεια (εικόνες)17:24Τσίπρας: Δεν μετανιώνω για την απόφαση που πήρα πριν από έναν χρόνο17:11Βελιγράδι: Τρομοκρατική χαρακτηρίζεται η επίθεση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ16:57Φωτιά στην Πάρνηθα: Οι ριπές του ανέμου ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα16:44Τζο Μπάιντεν: Οι πιθανοί αντικαταστάτες, το πρόσωπο κλειδί και ο αναβρασμός στους Δημοκρατικούς 16:30Ασπρόπυργος - Κικίλιας: 133 πυρκαγιές σε 18 μέρες στην ευρύτερη περιοχή 16:16Φωτιά: Πολύ υψηλός κίνδυνος την Κυριακή σε 6 Περιφέρειες (χάρτης)16:03Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμο 120000 ευρώ και “λουκέτο” σε ηλεκτρονικό κατάστημα 15:49Πιερία: Συνελήφθη ενώ μετέφερε 500 λίτρα λάδι αμφιβόλου ποιότητας (εικόνες)15:35Θεσσαλονίκη: Πνίγηκε 33χρονος λουόμενος στην Επανομή15:20Πάρνηθα: Φωτιά στο Κατσιμιδι (εικόνες)15:07Formula 1 - Αυστρία: Ο Φερστάπεν κυριάρχησε στο σπριντ14:53Φωτιά στον Ασπρόπυργο - Ήχησε το 112 14:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο