LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: Σήμερα 10:09

Ερμιόνη - Δικηγόρος οικογένειας: Να αυστηροποιηθούν οι ποινές για παραμέληση ανηλίκου

Τι ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας σχετικά με το νομικό πλαίσιο της ποινικής ευθύνης των γονέων του εκάστοτε δράστη, στις περιπτώσεις αυτές.

Γιώργος Γεωργόπουλος

Την αγωνία γονέων και σχολικής κοινότητας για την συμπεριφορά των παιδιών στο σχολείο, στο έδαφος τόσων διαδοχικών καταγγελιών για επιθέσεις βίας ενάντια σε παιδιά, εξέφρασε το Σάββατο το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Weekenders, ο Γιώργος Γεωργόπουλος, δικηγόρος του άτυχου 12χρονου ο οποίος φέρεται να υπέστη εκ μέρους 17χρονου μέσα σε σχολείο στην Ερμιόνη λεκτική επίθεση, απειλή αλλά και καταναγκαστικό… ξύρισμα του μουστακιού του με φαλτσέτα. Ο κ. Γεωργόπουλος σχολίασε ότι «δυστυχώς με την παρούσα κατάσταση δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι φέρνει στο σχολείο ο κάθε μαθητής», επισήμανε ότι ο κρίσιμος παράγοντας είναι η οικογένεια, η οποία πολλές φορές δε μπορεί να προβλέψει και να ελέγξει τι φέρνει το παιδί της στο σχολείο, και ανέφερε ότι η προσωρινή κράτηση του 17χρονου ήταν το καταναγκαστικό μέτρο το οποίο του επιβλήθηκε μέχρι την δίκη του. Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να αυστηροποιηθούν οι ποινές για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, «η οποία αυτή τη στιγμή τιμωρείται με φυλάκιση ορισμένων μηνών ως πλημμέλημα», όπως είπε.

Στην ίδια εκπομπή και από την δική του πλευρά, ο δικηγόρος του 17χρονου κατηγορούμενου Βασίλης Δελής σημείωσε ότι η προφυλάκισή του σε κατάστημα αναμόρφωσης είναι το έσχατο μέσο στο οποίο καταφεύγει ο νομοθέτης όταν κάθε άλλο περιοριστικό μέτρο είναι αποδεδειγμένα ανεπαρκές. Όσον αφορά τις υπερασπιστικές αναφορές του νεαρού στην ενασχόλησή του με την κομμωτική διευκρίνισε ότι αυτές δεν αφορούσαν στην χρήση του μαχαιριού στο πλαίσιο της πράξης, αλλά στους λόγους της εύρεσής της στην κατοχή του νεαρού στο σχολείο. «Η φαλτσέτα ήταν στην τσάντα του από την προηγούμενη ημέρα, λόγω των εξωσχολικών του δραστηριοτήτων ενασχόλησης με την κομμωτική στις οποίες προαναφερθήκαμε»,

Ειδήσεις σήμερα

Τιμολόγια ρεύματος: “Ανάσα” για τους καταναλωτές τον Οκτώβριο

Λίβανος: Ολονύχτιο σφυροκόπημα του Ισραήλ στην Βηρυτό - Άγνωστη η τύχη του Νασράλα (εικόνες)

Μπραχάμι - Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Έρχεται έκτακτη επιδείνωση με βροχές, ανέμους και κρύοΣήμερα 12:18 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο καιρικών συνθηκών το οποίο μόλις εξέδωσε, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χασάν Νασράλα: Νεκρός ο ηγέτης της ΧεζμπολάχΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Στη ανακοίνωσή του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι "ο Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πλέον να τρομοκρατεί τον κόσμο". Δεν επιβεβαιώνει τον θάνατο η Χεζμπολάχ. 

Μαχαίρωμα 68χρονου στην Κέρκυρα: Ομολόγησε τη δολοφονία η σύζυγοςΣήμερα 11:50 | Ειδήσεις

Ο 68χρονος και η συζυγός του φέρεται τα τελευταία δύο χρόνια να έχουν απασχολήσει τις Αρχές για θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

Διευθυντής που δέχθηκε επίθεση από μαθητή: Δεν θα κινηθώ νομικά, δεν είναι αρμοδιότητα μουΣήμερα 10:18 | Ειδήσεις

Μιλώντας στους "Weekenders", ο Δημήτρης Σακελλάρης τόνισε πως δεν έχει κάποιο προσωπικό θέμα με το παιδί. Που επέρριψε τις ευθύνες για την παραβατικότητα των ανηλίκων. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Έρχεται έκτακτη επιδείνωση με βροχές, ανέμους και κρύο12:23Πειραιάς: Πλοίο επέστρεψε από Κρήτη - Ταλαιπωρία για 977 επιβάτες12:10Μαχαίρωμα 68χρονου στην Κέρκυρα: Ομολόγησε τη δολοφονία η σύζυγος11:57Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον πρωταγωνιστής11:44Μαρινέλλα - Παγώνη στον AΝΤ1: Τα επόμενα 24ωρα θα κρίνουν πολλά11:30Μεσολόγγι - Revenge porn: Ανήλικοι αλλοίωσαν φωτογραφία μαθήτριας για να φαίνεται γυμνή11:16Χασάν Νασράλα: Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ11:02Διευθυντής που δέχθηκε επίθεση από μαθητή: Δεν θα κινηθώ νομικά, δεν είναι αρμοδιότητα μου10:49Κάμαλα Χάρις: “Επιτέθηκε” στον Τραμπ για το μεταναστευτικό10:35Νέα Ζηλανδία: Καρχαρίας - “φάντασμα” εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό10:22Ερμιόνη - Δικηγόρος οικογένειας: Να αυστηροποιηθούν οι ποινές για παραμέληση ανηλίκου10:08Κρήτη: Αγνοείται άνδρας που έκανε πεζοπορία09:55Μπραχάμι - Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας09:41Κέρκυρα: Νεκρός από μαχαιριές 68χρονος09:28Βία ανηλίκων - Ζέττα Μακρή: Μας προβληματίζει η συχνότητα των φαινομένων09:14Tουρκία: 865 χρόνια κάθειρξη στον εργολάβο της πολυκατοικίας που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους09:01Τιμολόγια ρεύματος: “Ανάσα” για τους καταναλωτές τον Οκτώβριο08:47Λίβανος: Ολονύχτιο σφυροκόπημα του Ισραήλ στην Βηρυτό - Άγνωστη η τύχη του Νασράλα (εικόνες)08:35Εορτολόγιο - 28 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα08:21Καιρός: Ζέστη και ήλιος το Σάββατο08:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο